Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kanada "nem zárja ki" a vízum visszaállítását a roma menekültek miatt
2011-10-06 07:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kanada "nem zárja ki" a vízm visszaállítását a roma menekültek miattCsaknem megduplázódhat az idén az előző évekhez képest a kanadai magyar menekültkérelmek száma. Mind a hatóságok, mind a kérdéssel foglalkozó szakemberek úgy tudják, hogy döntő többségükben romákról van szó. .

 

 

 

Lapunk megkeresésére Bill Brown, az ottawai állampolgársági és bevándorlási hivatal (CIC) sajtóilletékese úgy fogalmazott: a kanadai kormányt aggasztja a kérelmek egyre növekvő száma, és „ezek döntő többsége megalapozatlan". Brown válaszában figyelemre méltó, hogy nem zárja ki a 2008-ban megszüntetett vízumkényszer visszaállításának lehetőségét.

 

 - Kanada rendszeresen felülvizsgálja vízumpolitikáját - szögezte le, kissé megkerülve a kérdést. 2008 márciusa óta körülbelül 6200 kérelem érkezett magyar állampolgároktól, és tavaly az ilyen beadványok kevesebb mint két százalékának adtak csak helyt. - Ez állandó téma a kétoldalú kapcsolatainkban. Tény, hogy a kérelmek száma nagyon megnőtt, és ez aggodalmat okoz. Leginkább azért, mert a kanadaiak szerint is megalapozatlanok.

 

Elfogadhatatlannak tartják, hogy valaki azért kér menekültstátuszt, hogy előbbre jusson a bevándorlók várólistáján - mondja lapunknak Helyes Imre ottawai magyar konzul. 2009-ben mintegy 2400, míg tavaly 2300 menedékkérelmet regisztráltak Kanadában magyar állampolgároktól. Az idén már az év első nyolc hónapjában kétezer fölé emelkedett a számuk. A kanadai sajtóban időről időre megkongatják a vészharangot; minapi cikkével a Toronto Sun tette meg ezt. Ebben „kétes menekültkérelmek ezreiről" írnak, „drasztikus lépéseket" sürgetve.

 

Paul St. Clair, a torontói Roma Közösségi Központ ügyvezető igazgatója szerint alapvetően nem változott a helyzet. – A kormány politikai okokból alacsonyan tartja azon magyar állampolgárok számát, akiknek jóváhagyja a kérelmét. Ez öt-tíz százaléka azoknak, akik bíró elé kerülnek. Az alacsony arány magyarázata, hogy félnek az Európai Unió válaszlépésétől, amely hátrányosan érintheti Kanadát – mondta Torontóból adott telefoninterjújában St. Clair. Hozzátette: az elbírálás lassú, évekig tart. A kormány tervezett reformja le akarja ezt rövidíteni, de az csak jövő júliusban lép életbe. 2009-ben például mindössze nyolc magyar ügyben hoztak döntést. A lassúság miatt a kérelmek 35 százalékának sorsát azok beadói sem kísérik figyelemmel. Sokan hazatérnek, részben a gyerekek iskoláztatása miatt (tudva, hogy a jóváhagyásra csak kevesek számíthatnak). Másrészt pedig St. Clair szerint azért, mert a kérelmezőknek járó segélyből sokáig nem lehet megélni. – Számolhatunk havi 1300 dollárt (körülbelül 274 ezer forintot) egy négytagú családra, ám ebből ezret elvihet csak a lakbér – említ egy példát.

 

Tavalyi ott jártunkkor több mint száz fő érkezett már Torontóba egy eredetileg szabolcsi, újfehértói roma családból. A Murzsa–Szendrei família tagjai tudósítónknak magyarországi atrocitásokról, üldöztetésről számoltak be akkor. Egy János néven bemutatkozó kőműves azt mondta: „Nem számításból jöttünk ide. Ott kellene meghalnom, ahol születtem. Itt sincs kolbászból a kerítés, keményen kell küzdeni. De nem piszkálnak bennünket.” Paul St. Clair a magyar kérelmezők öt százalékára becsüli azok számát, akik nem romák. Szerinte főleg olyanokról van szó, akik bűnszervezetek üldözésétől tartanak, és azt állítják, hogy a magyar kormány nem védi meg őket.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-08-07
  Ma szívesen teszünk-veszünk a kertünkben, hiszen szükségünk van a mozgásra. Tegyünk rendet, vágjuk formára bokrainkat. Ha ásni szeretnénk, akkor ma megtehetjük, gyorsabban haladunk. Ma a fejünk lehet érzékenyebb, aki hajlamosabb a fejfájásra, most ismét szembekerülhet a kellemetlen tünettel. A fogaink is érzékenyebbek lesznek, - ha tudjuk, hogy érzékenyek a hideg ételekre, italokra, akkor ma ne fogyasszunk jeges édességeket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.augusztus 6-tól 12-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk