Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tanévnyitó a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégiumban
2011-09-29 11:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tanévnyitó a nyíregyházi Evangélikus Roma SzakkollégiumbanHúsz hallgató kezdheti meg tanulmányait a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat keretében indított Evangélikus Roma Szakkollégium első szemeszterén Nyíregyházán, a tanévnyitót szerdán tartották a helyi főiskolán. Balog Zoltán államtitkár levélben gratulált a szakkollégium létrehozásához

 

 

 


Az ország négy városában - Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán - működő szakkollégiumi hálózat célja olyan cigány származású értelmiségi fiatalok nevelése és oktatása, akik szaktudásuk mellett társadalmi érdeklődéssel bírnak, elkötelezettnek érzik magukat saját csoportjuk és a társadalom közötti párbeszéd formálásában.     A kezdeményezés a felsőoktatási tanulmányok mellett a tanulmányi előmenetelben is segíti a roma hallgatókat.

 

Fabiny Tamás evangélikus püspök az évnyitóval egybekötött ünnepi szentmisén a cigányokat és a nem cigányokat elválasztó falak leomlásáról beszélt, hangsúlyozva: az emberek Krisztus békéjében kell, hogy egyesüljenek.

 

A püspök a szentmise után tartott ünnepi tanácsülésen felolvasta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárának üdvözlő szavait. Balog Zoltán levelében gratulált az evangélikus szakkollégium létrehozásához, s különösen alkalmasnak nevezte az evangélikusokat mint többnemzetiségű egyházi közösséget az etnikai különbségek hittel való gondozására.  

 

"Ha sikerül minden, amit ennek a nemes kezdeményezésnek a céljaként megfogalmaztak, akkor Önök néhány év múlva nemcsak egy értékes diplomával lesznek gazdagabbak, hanem megerősödhetnek abban a meggyőződésükben is, hogy érdemes cigány és nem cigány magyarok együttéléséért küzdeni, mert vannak szövetségeseink. Evangélikusok, katolikusok, reformátusok, jóakaratú emberek, akik ezért segítik ma és holnap Önöket" - írta levelében Balog Zoltán.

 

A tanévnyitón beiktatták hivatalába Molnár Erzsébetet, a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium igazgatóját, aki az MTI-nek nyilatkozva elmondta: húsz, egyetemi és főiskolai képzésben részesülő hallgató kezdheti el a szakkollégiumi tanulmányait, ők külön a számukra indított programokon és háromféle modulképzésben vesznek majd részt. A diákok a romológiai és magyar népismereti tárgyak mellett idegen nyelveket sajátíthatnak el és informatikai ismereteket szerezhetnek, az úgynevezett spirituális modul elsősorban az európai kultúra megismeréséhez szükséges, keresztény értékrendű vallási ismereteket tartalmaz.

 

A képzéseknek a Nyíregyházi Főiskola campusa ad otthont. A húsz felvett hallgató a képzésért kollégiumi díjat fizet, de lehetőségük van tanulmányi és szociális ösztöndíj megpályázására is. A fenntartók ugyanakkor azt szeretnék, hogy egyetlen tehetséges hallgatónak se kelljen anyagi okok miatt elhagynia a kollégiumot és a felsőoktatást.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek