Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Külföldi sajtó Magyarországról - A Le Monde a népszámlálásról, a Financial Times a végtörlesztésről
2011-09-27 12:58
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Külföldi sajtó Magyarországról - A Le Monde a népszámlálásról, a Financial Times a végtörlesztésrőlNépszámlálásra és gyerekcsinálásra szólítják fel a magyarokat címmel közölt írást hétfő délután megjelent számában a francia Le Monde.

 

 

 

 

A mértékadó liberális napilap bécsi tudósítója megemlítette, hogy a Központi Statisztikai Hivatal a közösségi oldalakon bordélyházakba illő, kezében ostort tartó félmeztelen nő részvételével készült kisfilmmel ösztönzi a fiatalokat a népszámlálási kérdőívek internetes kitöltésére. Külön gondot fordítanak az etnikai kisebbségekre, s azon belül is a romákra, miután a legutóbbi, tíz évvel ezelőtti népszámláláskor a becslések szerint mintegy kétharmaduk nem vállalta cigányságát, tartva a megbélyegzéstől. A közigazgatásnak saját indoklása szerint azért van szüksége pontos statisztikára, hogy jobban tudja felvenni a harcot a diszkrimináció ellen - hangsúlyozta a lap.  

 

A  Le Monde kitért arra is, hogy a demográfia "kényes téma" Magyarországon: a magyar lakosságban egy nőre egy gyermek jut, szemben a romákkal, ahol háromszor akkora a termékenység, s ennek legalább annyira "megszállottja" a jobboldal, mint az ellenzékben lévő szélsőjobboldal. Abban a reményben, hogy növeli a születési arányt, Orbán Viktor kormánya adóreformot vezetett be a középosztályhoz tartozó családok érdekében, valamint gyakran "retroretorikát" használ, nem tartva a harmincas évekkel való összehasonlítástól. Az új magyar alkotmányt is "teletűzdelték" a munka, a család és a haza dicsőségét hirdető mondatokkal - vélekedett a tudósító Joelle Stolz.

 

A Financial Times a devizaalapú hitelek végtörlesztési lehetőségéről és a Magyarországon tevékenykedő bankok reakciójáról közölt cikket internetes kiadásában. A londoni gazdasági napilap szerint külföldi kormányok és bankok arra intenek, hogy a svájci frank-hitelek felvevőinek megsegítését célzó intézkedések "kisajátítással" érnek fel, ami károsíthatja az ország bankrendszerét és gazdaságát.

 

A Közép-Európában jelentős hitelezőnek számító osztrák és olasz tulajdonú bankok vizsgálatot sürgetnek Brüsszel részéről, mivel az ügy szerintük sérti az EU-szabályokat és veszélyes precedenst teremthet. Josef Christl, az osztrák jegybank volt vezérigazgatója, aki ma banki tanácsadóként tevékenykedik, azt mondta a Financial Timesnak, hogy a végtörlesztési törvény egyértelmű beavatkozás magánjogi szerződésekbe, és bizonyos mértékig a tulajdonjogot is megváltoztatja. Christl megfogalmazása szerint az az általános érzet, hogy Magyarország "nem azzal az európai környezettel összhangban cselekszik, amelyben működik".

 

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ugyanakkor azt mondta a lapnak, hogy a probléma súlyossága és mérete indokolja a megtett lépéseket, és a kormány úgy érzi, hogy a törvény nem ellenkezik az EU-szabályokkal. Kovács Zoltán szerint a bankok "nagyon kockázatos lakossági csoportoknak" folyósítottak svájci frank-alapú hiteleket. "Etikátlannak tartjuk a bankok által különösen az elmúlt pár évben folytatott gyakorlatot" - tette hozzá. Utalt arra, hogy olyan ügyfelek is kaphattak devizaalapú hitelt, akik nem értették meg a kockázatokat.


Az államtitkár megerősítette: a kormány jogászai felvetették a törvény jogi megtámadásának lehetőségét, Kovács Zoltán szerint azonban a kormány "gondosan mérlegelt politikai döntést" hozott az általa jogilag kikezdhetetlennek tartott terv végrehajtásáról.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek