Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Romagyilkosságok - A szülők szerint még élt a fiuk, amikor kiérkeztek a mentők
2011-09-24 09:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Romagyilkosságok A szülők szerint még élt a fiuk, amikor kiérkeztek a mentőkA Tatárszentgyörgyön meggyilkolt férfi szülei a romák elleni támadássorozat ügyének pénteki tárgyalásán azt állították, hogy még élt a fiuk, amikor a mentők kiérkeztek a helyszínre, míg az orvosszakértői jelentés szerint a 27 éves férfi és 5 éves kisfia halála perceken belül bekövetkezett.

 

 

 

A vád szerint a házba 2009. február 22-én éjjel Pető Zsolt harmadrendű vádlott dobott be a padlásajtón, illetve a nappali ablakán Molotov-koktélokat, Kiss István másodrendű vádlott négy célzott lövés adott le a tűz elől menekülő férfira és két kisgyermekére, Kiss Árpád elsőrendű vádlott pedig távolabbról egy golyós puskával a fák takarásából fedezte őket. Az apa és ötéves kisfia a támadás következtében meghalt, a férfi hatéves kislánya súlyosan megsérült.

 

Az áldozatok szülei pénteken a Pest Megyei Bíróságon, tanúvallomásukban azt állították: amikor a fiukat, a szomszédjukban lakó Csorba Róbertet annak felégetett háza mellett a földön megtalálták és bevitték az otthonukba, a férfi még élt és megpróbált szólni hozzájuk, és akkor is életben volt, amikor a mentősök betették őt a járművükbe.

 

Miszori László tanácsvezető bíró ismertette az orvosszakértői vizsgálat eredményét, amely viszont azt állapította meg: az áldozatok halálát sörétes fegyverből közvetlen közelről leadott lövések okozta sérülések okozták, életüket az azonnali orvosi segítség sem tudta volna megmenteni, és haláluk perceken belül bekövetkezett.

 

Az Országos Mentőszolgálat esetlapja szerint az első riasztás 2009. február 23-án 0.45 órakor érkezett az örkényi mentőállomásra, s a mentők 1 óra 05 perckor érkeztek a helyszínre. A második bejelentés 0 óra 55 perckor futott be és 25 perccel később érkeztek meg a Pest megyei település Fenyves során lévő ház elé. A súlyosan megsérült 6 éves lánnyal 2 óra 15 perckor indultak el Budapestre és 3 órakor adták át őt a Heim Pál Gyermekkórház ügyeletes orvosának.

 

Arról, hogy a riasztás és a mentők kiérkezése között eltelt idő alatt mi történt, a tanúk egymásnak ellentmondóan nyilatkoztak, másként idézték fel a történteket.

 

Csorba Csabáné, a meggyilkolt férfi anyja azt állította: három, egymást követő durranásra ébredt, s amikor kinézett az ablakon, látott egy alakot, akinek a kezében fegyverszerű tárgy volt, a férfitól nem messze, a ház sarkánál pedig látta a menyét is, a karján a legkisebb gyermekével. Az asszonyt szembesítették menyével, aki azonban azt mondta: senkit nem látott, mire ő a ház sarkához ért, az anyósáék már az udvaron voltak és futva közeledtek felé.

 

Csorba Csaba, az áldozat apja szintén azt állította, hogy a fia még élt a mentőautóban, és szerinte meg tudták volna őt menteni.
    

Az áldozatok szülei azt állították továbbá, hogy az ő házukra is lövéseket adhattak le, de ezt a nyomozati dokumentumok és a vádirat sem támasztja alá.
    

A bíróságnak az áldozat testvérének a tanúkénti meghallgatását idő hiányában újból el kellett halasztania. Az ellentmondások tisztázása és a bizonyítási eljárás keretében a további tanúmeghallgatás jövő kedden folytatódik.
    

A büntetőperben Kiss Árpádot és társait előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Pest Megyei Főügyészség. A vádlottakat 2009 augusztusában fogták el.

 

C-PRESS  - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek