Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A fideszes úthenger árnyékában: választási körkép Püspökladányból
2011-09-19 06:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A fideszes úthenger árnyékában: választási körkép PüspökladánybólA püspökladányi időközi parlamenti választáson a szokásos indulók mellett ringbe száll egy „Obamában bízó" cigány jogvédő, valamint Szili Katalin mozgalmának „ifjú titánja" is. A színes mezőnyből hiányzik az LMP-s jelölt, elbénázták az indulást. Körkép azokról, akiknek már az elindulás is szép siker.

 

 

 

Püspökladányban életjeleket mutat az egyébként gyakorlatilag láthatatlan Szociális Unió, az MSZP-ből kilépő Szili Katalin mozgalma. Bányász Róbert Károly személyében indulójuk van az időközi országgyűlési választásokon. Szili Katalin jelöltjükről azt mondta a hvg.hu-nak: Bányász huszonhét éves, okleveles programozó, a Miskolci Egyetem igazságügyi ügyintézői szakának hallgatója, a Szociális Unió ifjúsági tagozatának vezetője, „őt indítjuk, mint friss erőt”.

 

Igaz, a fiatalember egri, de Szili szerint jelöltjük „ismeri a fiatalok problémáit, az első álláshoz és az első lakáshoz jutás gondjait”. Bányász ősei egyébként a térségből származnak – tette hozzá Szili. Mint fogalmazott, nem feltétlenül csak a helyiek tudnak fellépni a helyieket foglalkoztató kérdésekben, „sőt: lehet, hogy jó, ha valaki távolabbról, globálisabban nézi az ügyeket”.

 

Kis pártok, nagy álmok


Mint arról korábban beszámoltunk, az Arnóth Sándor fideszes képviselő halála miatti júniusi időközi parlamenti választás Püspökladányban és a környező tizenegy településen az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt, így október 2-án – és a valószínű eredménytelenség esetén 16-án – ismét választani fognak Püspökladány és környéke polgárai.

 

„Minden választásba úgy kell belemenni, hogy győzni akarunk. Kampányunk nem mások ellen irányul, hanem az ott élőket helyezi középpontba. Például szeretnénk elérni a Kabai Cukorgyár újraindulását” – reagált a Szociális Unió elnöknője arra a kérdésünkre, hogy lát-e reális győzelmi esélyt. „Ha ez így lett volna, el tudja képzelni, hogy egy héttel a cédulagyűjtés megkezdése után leadjuk a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt, mégpedig az összes induló közül legelőször?” – felelt egy kérdéssel Szili azon felvetésünkre, miszerint állítólag a Fidesz besegített az ajánlószelvények gyűjtésébe. Az egyik vetélytárstól hallott azon információt is határozottan visszautasította, hogy pénzt adtak volna az ajánlószelvényekért. „Ez a feltételezés a választópolgárok, továbbá aktivistáink: főleg egyetemisták, fiatal helyi értelmiségiek teljes lenézése” – hangsúlyozta Szili.

 

Hajdú-Bihar megye 6. választókerületében szeptember 2-ig lehetett ajánlószelvényeket gyűjteni. Öten tudtak fejenként legalább hétszázötven ajánlószelvényt összegyűjteni, ezáltal hivatalosan jelöltté válni. A parlamenti pártok közül az LMP-nek nincs indulója, sikerült viszont az ajánlószelvények jelentette előszűrőn továbblépni a cigány Galyas Istvánnak is, aki pártoktól függetlenként indul.

 

Civilben jogvédő tevékenységet folytat a településen az egyébként kőműves Galyas István, az egyetlen független induló. A Hajdúszováton élő, harminckilencedik évében járó jelölt azt mondta, csak helyi civil szervezetek támogatják, ezeket azonban érdeklődésünkre nem kívánta nevesíteni, mert mint fogalmazott, „ma olyan világot élünk, hogy ha ezek a szervezetek a jövőben sikerrel akarnak pályázni az itteni önkormányzatoknál, jobb, ha nem mondom meg, melyekről van szó”. Azt elárulta, hogy az ajánlószelvényeket ezen civil szervezetek aktivistái gyűjtötték össze neki.

 

Obama a példa

 

Galyas Istvánnak, mint mondta, „Barack Obama 2008-as győzelme ad reményt”, szerinte az emberek jelentős részének elege van a pártokból, illetve lelkiismeretük helyett a pártfegyelmet követő képviselőkből, így számára független jelöltként terep nyílik, még a nem romák között is. Az országos cigány önkormányzat egykori elnökhelyettes úgy véli: „mindenképpen” ott lesz a második fordulóban.

 

A LMP viszont rajthoz sem állt, pedig júniusban még volt jelöltjük. A párt Hajdú-Bihar megyéért is felelős országos választmányi tagja, Hankó Jánost erről azt mondta: júniusban „a pártnak volt anyagi és humánerőforrása a választásra, most meg nincs”. Ennek ellenére az Országos Választmány – hosszas vita után – határozott az indulásról. Azonban mire ez a döntés megszületett, már az ajánlószelvény-gyűjtési idő több mint fele eltelt, így mégsem vágtak neki. Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese nagyjából megerősítette a Hankó János által elmondottakat: „a júniusi kampányban a helyi LMP elköltött mindent” – magyarázta a kandidálás fiaskóját.

 

„Van kapcsolatunk ebben az irányban, de hivatalosan erről még szó nem volt és döntés nincs” – felelt némileg talányosan Hankó arra, hogy támogatják-e Galyas Istvánt, aki egyébként a Hajdúszoboszlói Cigány Kisebbségi Önkormányzat volt elnöke. Döntés jövő szerdán várható. Galyas viszont azt hangsúlyozta, hogy semmi köze a zöldekhez.Kérdés, mennyire látszanak egyáltalán a kampányban a kicsik, a toronymagas esélyes Fidesz, valamint a középpárti Jobbik és MSZP árnyékában. „A Fidesszel versenyezni nem nagyon lehet. Alapból hátrányból indulok” – közölte a versenyfeltételek korrektségét firtató kérdésünkre a független képviselőjelölt. Ő egyelőre még a helyi lapban sem szerepelt, de „keresni fogja az ottani megszólalási lehetőséget”.

 

Szili Katalin szerint amikor pártjuk jelentkezett az egyik helyi televíziónál, teljes visszautasításban részesültek. Ugyanakkor az önkormányzati lapban és az önkormányzati televízióban az öt jelölt egyenlő feltételeket kap önmaga reklámozására – árnyalta a képet. „Egyelőre nem érezzük a fideszes gőzhengert, igaz, még nem is nagyon indult be a kampány” – mondta az elnöknő.

 

C-PRESS - hvg.hu

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek