Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Sikeres a romaprogram
2011-09-17 06:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Sikeres a romaprogram95 roma helyezkedhet el egy végéhez közeledő uniós program segítségével. A projekt keretében három hátrányos kistérségben C kategóriás jogosítványhoz juthatnak a résztvevők. Ezen túl, egy koordinációs hálózat is kiépült, ezt a jövőben is meg kell tartani - hangsúlyozták a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetői mai sajtótájékoztatójukon.

 

 

 

Bár hivatalosan csak szeptember végén ér véget a hátrányos helyzetű kistérségekben élők munkához jutását segítő projekt, már szép számmal akadnak olyanok, akik rövidesen kenyérkeresővé válnak. Az egyik szerencsés Bogdán Ferenc, akinek a jövőben már nem segélyből kell eltartania négy gyermeket.

 

Bogdán Ferenc:

- Mindig azt szerettem volna elmenni kamionozni, külföldi munkára. Én imádok vezetni, szeretek vezetni. Van ígéret, múlt hét kedden voltam, csak még egy-két jogosítványt meg kell várnom, már letettem a nemzetközit, megvan mindenféle jogosítványom ehhez, nehézpót meg a GKI, a belföldi árufuvarozó.

 

A részt vevők azt mondják önerőből, támogatás nélkül sosem tudták volna megszerezni a C kategóriás jogosítványt.

 

Balogh József:

 

- Nagy lehetőségem nyílt arra, hogy a munkaerőpiacon jobban részt tudjak venni, ezzel a kategóriával is. Ugye a tervem az volt, hogy elmegyek a Magyar Honvédséghez és ha ott megfelelek egészségügyileg és minden rendben lesz, akkor ott szeretnék elhelyezkedni.

 

A programot a kadarkúti, a barcsi és csurgói kistérségben hirdették meg. Füstös János polgármester hangsúlyozta, a projekt érdeme, hogy a végzettek nem pusztán egy bizonyítványt, hanem lehetőséget is kapnak.

 

Füstös János polgármester, Csurgó:

 

- A végzetteknek a nyolcvan százaléka már dolgozik, a Magyar Honvédség, és más nagy fuvarozó vállalatok is be voltak vonva ebbe a pályázatba, én azt gondolom, hogy ilyen és ehhez hasonló pályázatokra van szükség. Hiszen nemcsak a csurgói kistérségben, bár itt hatványozottan, de az egész országban, megyében kardinális kérdés a munkahelyteremtés.

 

A pályázat másik célja volt, hogy egy koordinációs hálózat épüljön ki. Ennek feladata, hogy híd legyen a munkáltató, és a munkát kereső, sok esetben információhiányban szenvedő, leszakadó roma lakosság között.

 

Berényi László elnök, SMTCKÖ:

 

- A hálózat sikeressége bizonyított volt ebben a pályázatban, egy olyan helyzetet szeretnénk kialakítani, hogy ne mindig új hálózatok keletkezzenek és újra a különböző partnerekkel építsék ki a kapcsolatrendszert, hanem tartsuk meg ezt a hálózatot, hisz nem kell új utakat járni, hanem a bejáratott utakról, a megismert közösségekből, a különböző programokra tudnak mozgósítani embereket.

 

Ezért a cél nem lehet más, mint koordinátori hálózat megtartása - hangsúlyozta Berényi László. Aki hozzátette, ez a záloga annak, hogy a hátrányos helyzetű roma lakosság munkához jusson és ezzel a társadalmi felemelkedés útján is elinduljon.

 

C-PRESS - Somogy TV, Híradó

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek