Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Patai romák betelepítésével riogatnak Kisbéren
2011-09-14 07:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Patai romák betelepítésével riogatnak Kisbéren„Meg nem erősített hírek szerint a kisbéri polgármester aláírt egy szerződést, amely szerint Gyöngyöspatáról és az ilyen településekről távozni kívánó cigány családokat fogad be a település." Az idézett mondatot határozottan cáfolja Kisbér önkormányzata.

 

 

 

 

Már hetek óta beszédtéma nem csak Kisbér lakói, hanem a környéken élők között is, hogy államilag támogatott módon, szervezett keretek között telepítenek roma családokat a városba. Többen internetes honlapokra is hivatkoztak, hogy az információt ott olvasták. A szóbeszédekről értesülve mi is feltettük a kérdést még a nyáron dr. Udvardi Erzsébet polgármesternek, hogy van-e ennek bármilyen alapja? Ő már akkor is egyértelmű nemmel válaszolt, de a pletykát nem kívánta cáfolni nagy nyilvánosság előtt, mert úgy gondolta a városvezetés, hogy ennek az ügynek nagyobb a füstje, mint a lángja.

 

Ezért volt meglepő az a nyilatkozat, ami pár napja látott napvilágot az önkormányzat „Rendkívüli hírlevelében”. Ebben szó szerint a következő olvasható: „Kisbér Önkormányzata ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy semmilyen roma vagy nem roma családok tömeges betelepítését nem tervezi, ilyen ügyben nem tárgyal senkivel. A településen tudatosan terjesztett ez irányú pletykák, politikai érdekekből, a lakosság kifejezett megtévesztésére, hangulatkeltésére indultak. Állásfoglalásunk szerint ilyet a közösségért a legcsekélyebb felelősséget érző ember, párt, szervezet nem tesz, vagy ha tesz, nem alkalmas a településen élők legcsekélyebb bizalmára sem.”

 

Természetesen azonnal megkérdeztük a polgármestert, hogy nem sokkal korábbi megbeszélésünk után – amikor még azt mondta, hogy nem kívánnak reagálni – miért érezték szükségesnek ezt a közleményt mégis megjelentetni? Dr. Udvardi Erzsébet úgy fogalmazott, hogy azért, mert egyre többen hivatkoztak a Jobbik oroszlányi szervezetének honlapjára, ahol még szeptember 7-én is fent volt a következő szöveg:

 

„Meg nem erősített hírek szerint a kisbéri polgármester aláírt egy szerződést, mely szerint Gyöngyöspata és az ilyen településekről távozni kívánkozó cigány családokat fogad be a település! A szóbeszédek szerint a családok számát illetően 40-80 családról lenne szó! A helyi lakosság körében futótűzként terjedő híreket hivatalosan eddig még nem cáfolta a polgármesteri hivatal! Egyesek tudni vélik, hogy a megegyezés hátterében (Mi úgy nevezzük etnobiznisz) igen komoly kormányzati támogatás áll! Azt is feltételezik, mely szerint egy lepusztult épületet kívánnak felújítani, a település kórházának rovására! Ha a beruházás megvalósul, akkor a támogatásból pedig a későbbiekben kipótolnák a kórház költségvetését!

 

A településen akkora pánikot keltettek a hírek, hogy Kisbér teljes területén aláírásgyűjtésbe kezdtek a polgármester szándékának megakadályozása ellen! Az ott régen letelepedett cigány közösség is csatlakozott az aláírásgyűjtő kezdeményezéshez!”

 

A kisbéri önkormányzat tehát ezért adta ki több heti halogatás után azt a közleményt, amivel teljes egészében cáfolja az álhírt. Igaz az is, hogy az oroszlányi Jobbik honlapján ezután azt a kérdést is feltették, hogy miért csak most reagáltak? Dr. Udvardi Erzsébet válasza: Kisbér alpolgármestere korábban többször is cáfolta az álhírt, most viszont úgy érezték, hogy annak is eljött az ideje, hogy az önkormányzat egésze is megtegye, mert nem lesz semmilyen betelepítés.

 

 

Az állítás eredeti hírforrása egy honlap

 

Kisbér polgármesterén kívül megkérdeztük a város és kistérségének országgyűlési képviselőjét, Czunyiné dr. Bertalan Juditot is, akitől kormánymegbízotti minőségében ugyancsak nyilatkozatot kértünk. A politikus úgy fogalmazott, hogy csak megerősíteni tudja az önkormányzat közleményét, ugyanis semmilyen tárgyalás nincs roma nemzetiségű vagy más családok szervezett betelepítéséről Kisbérre vagy környékére, de máshova sem. Képtelen állításnak minősítette az egészet, amiről elképzelni sem tudja, hogy miből táplálkozhat.

 

Ezek után megkérdeztük Viczena Istvánt, a Jobbik oroszlányi szervezetének elnökét, hogy nekik milyen konkrét információik vannak ezzel az üggyel kapcsolatban. A szervezet vezetője egyértelműen fogalmazott, amikor azt mondta, hogy ők csak azt adták tovább, amit a „Kisbéri fórum” elnevezésű internetes honlapon találtak. Ezért is fogalmaztak úgy, hogy „Meg nem erősített hírek szerint...”

 

C-PRESS - kemma.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek