Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

EU forrásokkal a romák integrációjáért
2011-09-14 07:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
EU forrásokkal a romák integrációjáértAz Autonómia Alapítvány pályázatot hirdet települések önkormányzatai, roma/cigány kisebbségi önkormányzatai, civil szervezetei számára, hogy hozzásegítse azokat roma integrációt szolgáló hazai és EU-s forrásokhoz, elsősorban humán fejlesztési területen.

 

 

 

 

A pályázati programunkban több egymásra épülő elemet tervezünk azért, hogy leküzdjük azokat a nehézségeket, amik megakadályozzák, hogy jelentősebb források jussanak el ezekre a településekre.


A programban egy hosszabb távú együttműködés keretében képzéseket, tanulmányutakat, kis helyi projektek támogatását, nagyobb léptékű projektek/pályázatok helyi előkészítését tervezzük.


A program elemei:
- Projekttervezőképzés, amely során a résztvevők elsajátítják a problémák elemzését és megoldási ötletek kidolgozásának módszereit
A kétszer kétnapos, bentlakásos képzésen használható gyakorlati tudást szeretnénk átadni. Nem előadások keretében, hanem főként kiscsoportokban megoldandó feladatok segítségével visszük végig a résztvevőket azon a folyamaton, amely során egy ötletből projekt lesz. Sorra vesszük azokat a kérdéseket, amelyeknek a végiggondolása elengedhetetlen ahhoz, hogy egy probléma megoldására valóban alaposan átgondolt projektterv születhessen, melyből aztán a későbbiekben pályázat készülhet. A képzés végén a résztvevők munkáját értékeljük, ennek alapján kapnak meghívást a tanulmányutakra és lehetőséget helyi projektjük támogatására.


A projekttervező képzésre maximum 25 település 2-2 jelentkezőjét tudjuk fogadni.


- Hazai tanulmányutak, melyek során a képzésen résztvevők számára már működő, roma integrációt célzó projekteket mutatunk be
A képzést sikeresen teljesítők tanulmányúton vehetnek részt, melyek célja, hogy gyakran felmerülő, a roma integrációt érintő ügyekben a szokásostól eltérő módszereket ismerjenek meg. A 2-3 napos tanulmányutak során olyan projekteket látogatunk meg, amelyek kapcsolódnak a képzésen résztvevők által felvetett helyi problémákra. Nem egy az egyben adaptálható 'jó gyakorlatokat'szeretnénk bemutatni, hanem olyan programokat, amik már működnek, és amiknek sikerei és adott esetben kudarcai fontos tanulsággal szolgálhatnak.


- Helyi projektek támogatása - meghívásos pályázat a képzésen és tanulmányúton résztvevők számára


Olyan helyi projekteket támogatunk, melyek a helyben élő romák integrációját, a roma és nem roma lakosság együttélését segítik elő. Támogatásban csak azok a pályázatok részesülhetnek, amiknek a tervezése és megvalósítása is a romák és nem romák aktív részvételével zajlik.


Pályázó szervezet lehet: települési önkormányzat, cigány kisebbségi önkormányzat, nonprofit szervezet. A pályázat meghívásos, csak azok a szervezetek vehetnek részt rajta, melyeknek képviselői sikeresen elvégezték a program keretében bonyolított képzéseket és részt vettek a tanulmányutakon. A projektek tervezését az Autonómia Alapítvány szakmai stábja helyben segíti, az elkészült pályázatok támogatásáról egy független bíráló bizottság dönt.


A támogatás keretösszege: 5 000 000 Ft.


A várható nyertesek száma: 5-15 között.


A támogatás teljes egészében vissza nem térítendő adomány.


A pályázatok megvalósításának várható kezdete 2012. első negyedéve, befejezési időpontja 2012. december 31.


Az elbírálás szempontjai a következők:


A projektek
- a roma integráció szempontjából fontos ügyeket céloznak meg
- a helyi szükségletekre és adottságokra építenek
- építenek a megpályázott pénzen túl helyi erőforrásokra (önkéntes munka, civil szervezeti, vállalkozói hozzájárulás)
- biztosítják a romák részvételét a tervezésben és a megvalósításban
- az esélyegyenlőségen alapulnak (nincs kirekesztőhatásuk)
- Nagyobb léptékű ötletek kidolgozásának segítése hazai és EU-s pályázati kiírásokra, a program által biztosított pályázati szakértők támogatásával

 

A program résztvevői számára az Autonómia Alapítvány pályázati projektek kidolgozásában járatos munkatársakat biztosít, akik szakmai támogatást nyújtanak a projektek fejlesztéséhez, segítik a jelentkezőket eljutni oda, hogy legyen egy alaposan végiggondolt, felépített és megvalósítható projektjük:
- meglátogatják az ötletgazdákat
- megismerkednek az ötlettel
- szorgalmazzák azok összehívását, akiket még érint az ötlet és bevonhatóak a projekt kidolgozásába
- segítenek a partnerségépítésben
- fejlesztési ütemtervet készítenek és találkozókat egyeztetnek
- vezetik a találkozókat, mederben tartják a vitákat, segítik a konszenzus létrejöttét
- segítenek a beadandó pályázat tevékenységeinek és költségvetésének megtervezésében
- Külföldi vagy hazai tanulmányút nagyobb pályázatban gondolkodók számára

 

Ezeket az utakat azon résztvevők számára tervezzük, akik a képzéseket elvégezték és/vagy kis helyi projektjükre támogatást nyertek, és a továbbiakban nagyobb, elsősorban EU-s finanszírozású projektet terveznek, amely komoly települési összefogásra épül. A projektet tervező helyi csapatból két fő vehet részt egy többnapos tanulmányúton, amelynek tapasztalatai nagy segítséget jelenthetnek egy helyi pályázat elkészítésében.

 

A programban való részvétel, beleértve a képzésekhez és tanulmányutakhoz kapcsolódó úti-, szállás- és étkezési költségeket, a résztvevők számára térítésmentes.


Kik jelentkezhetnek?


Mivel a program egyik célja, hogy a települési önkormányzat (vagy annak valamely intézményének) és a roma érdekeket képviselő helyi szervezetek között együttműködés alakuljon ki, minden településről két személy együttes jelentkezését várjuk. Az egyik jelentkező a települési önkormányzat munkatársa/képviselője, a másik egy helyi roma aktivista kell, hogy legyen. A helyi roma aktivista lehet CKÖ, civil szervezet képviseletében, de akár szervezeti háttér nélküli magánszemély is.


Az egész program a résztvevők aktivitásra épül, így olyan személyeket várunk, akiknek a kapacitása és motivációja is lehetővé tesz egy több hónapos közös munkát. A program egyéves időszaka alatt a résztvevőknek átlagosan havi kétnapos elfoglaltsággal jár (a képzés és tanulmányutak kivételével ez helyi elfoglaltságot jelent, utazást nem igényel).


A program ütemterve


Képzések - 2011. november
Hazai tanulmányutak - 2012. január-február
Helyi projektek tervezése - 2012. február-március
Helyi projektek beadása/értékelése/szerződéskötés - 2012. április
Helyi projektek megvalósítása - 2012. május - 2013. május
Külföldi- és hazai tanulmányutak - 2012. május-június
Nagyobb léptékű projektek fejlesztése - 2012. május-október


A pályázat beadása


Pályázat benyújtására a kiíráshoz kapcsolódó jelentkezési lappal, és a pályázók által delegált két fő - roma és nem roma - résztvevők önéletrajzával lehet.
A jelentkezési lap valamint az ahhoz kapcsolódó önéletrajzok beküldhető e-mailen vagy postai úton az alábbi címekre 2011. október 16-ig.


e-mailcím: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges


postacím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 14. II/9.


Ha kérdése van, hívja Nun Andrást - 061 237-6023, 20 801-9073


A jelentkezési lap és az önéletrajz sablon letölthető a jobb oldali "2011-2013-as programkiírás pályázati dokumentációja (jelentkezési lap, önéletrajz sablon)" című dokumentumtárból.


A résztvevőket a jelentkezési lap, az önéletrajzok és helyszíni látogatás alapján választjuk ki.
http://autonomia.hu

A pályázattal kapcsolatos dokumentumok:
jelentkezési lap
önéletrajz minta

 

C-PRESS - Pafi.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-18
  Ma a gyermekeinkkel való foglalkozás, közös játék ideje van. Vegyük ki a részünket a szórakozásaikból, legyünk újra mi is gyermekek. Az önfeledt bohóckodás megerősíti a szülő-gyermek kapcsolatot! Ma a gerincünk lesz érzékenyebb, - ha hajlamosak vagyunk a hátfájásra, akkor ma találkozunk a kellemetlen panasszal. Segíthet a masszőr, vagy vásároljunk gyógyterméket, mely enyhíti a kellemetlen fájdalmat. Sok múlik a matracunk minőségén is.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek