Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megint összeomlott a cigánygyilkosságok koronatanúja
2011-09-14 07:38
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megint összeomlott a cigánygyilkosságok koronatanújaA négy vádlott munkáltatója zárt tárgyalást kért, amit a bíróság elutasított. A bíró kérdései alatt megint összezavarodott, és elismerte, hogy a vallomását igyekszik úgy formálni, hogy ne hozzon bajt a vádlottakra, köztük volt szeretőjére.

 

 

 

 

A nyári ítélkezési szünet után ma folytatódott a Pest Megyei Bíróságon a romák elleni gyilkosságsorozat vádlottjainak pere. A bíróság ismét F.-né Ny. Évát, a debreceni Perényi 1 klub üzemeltetőjét hallgatta meg, aki a négy vádlott munkáltatója volt.

 

A nyáron hatályba lépett a büntetőeljárásról szóló törvény módosítása, amit a már folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell. Ennek megfelelően Ny. Évát az eddigiekkel szemben nem Miszori László tanácsvezető bíró, hanem az ügyész kezdte kérdezni a Perényi 1-ben 2009 nyarán zajló felújítása munkálatokról. Őt a vádlottak védői, majd maguk a vádlottak követték, és a bírói tanács tagjai csak ezt követően tehettek fel kérdéseket.

 

A koronatanú kihallgatása értelemszerűen arra irányult, hogy kiderüljön, Ny. Éva mit tudott a klubjában tartott fegyverekről (különös tekintettel az összes helyiséget érintő, az augusztus 3-i kislétai támadás gyilkosság előtti felújításra), illetve arról, hogy a vádlottak a vádirat szerint ott öltöztek át a támadások előtt és után. A nyomozás során azt vallotta, egy ideje sejtette, hogy K. Árpádék ruhákat és fegyvereket tartanak a klubban, de erről csak augusztus 20-i letartóztatásuk után győződött meg.

 

A tárgyaláson kiderült, hogy a betv. módosítása ellenére egyelőre az ügyész még nincs felkészülve rá, hogy a tanút a tárgyaláson rendesen megszorongassa, ugyanis pár érdektelen, a felújításra és a klubra vonatkozó kérdés után nem kérdezett többet.

 

Miszori László láthatóan már nagyon várta, hogy visszakapja a kérdezés lehetőségét, és amikor az elsőrendű vádlott F. Árpád olyan észrevételt tett, amire a bíró is rákérdezett volna, ingerülten be is szólt a jogalkotónak a szerinte átgondolatlan törvénymódosításért.

 

A tavaszi kihallgatásaihoz hasonlóan Ny. Éva ismét belezavarodott a nyomozati vallomásainak ellentmondásaiba. Miszori László ügyesen váltogatta a nyugodt, majd hirtelen felcsattanó és ingerült kérdéseket, azt firtatva, hogy a tanú a felújítást végző szerelők beengedéséről, a fegyverek rejtekhelyéről, és főleg a vádlottak átöltözésével kapcsolatos tudásáról miért nem tud egyenesen és konkrétan beszélni.

 

A büntetőeljárás egyik legfontosabb alapelve, hogy a tanúk nem kötelesek magukra nézve terhelő vallomást tenni. A bíró kérdései nyomán nyilvánvaló lett, hogy Ny. Éva tudatosan igyekszik úgy válaszolni, hogy az általa elmondottak ne legyenek terhelők a vádlottakra (köztük volt F. Árpádra, akivel viszonya volt).

 

A tárgyalás egyik drámai pillanatában a térdbántalma miatt ülve tanúskodó Ny. Éva sírva fakadva közölte, hogy nem bírja a terhet, hogy az évszázad büntetőügyének megítélésében épp az ő szava a döntő, és nem akarja bajba sodorni a vádlottakat. Ezzel lényegében elismerte, hogy bizonyos dolgokat elhallgat.

 

A bíró figyelmeztette, hogy tanúként nem mérlegelheti, vallomásának milyen következményei lesznek a vádlottakra nézve, de a hamis tanúskodás következményeire ezúttal nem emlékeztette. Úgy érzem magam, mint egy csupasz csiga - mondta erre Ny. Éva, aki a tárgyalás elején a sajtó kizárását kérte, de ezt a bíróság elutasította.

 

Egy másik érdekes jelenet az volt, amikor K. Árpád, aki a korábbi felszólalásaihoz hasonlóan megint követhetetlenül csapongva, és elég összefüggéstelenül beszélt, megpróbálta tisztázni az addigra a bíróság előtt teljesen hiteltelenné vált Ny. Éva által elmondottakat, amire a bíró mosolyogva közölte, hogy szerinte K. rossz stratégiát választott.

 

C-PRESS - Index

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek