Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Határozatot sem tudtak hozni a cigány kisebbségi önkormányzatnál
2011-09-13 07:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Határozatot sem tudtak hozni a cigány kisebbségi önkormányzatnálSzékesfehérvár - Egyre rosszabb helyzetben van a megyei cigány kisebbségi önkormányzat - derült ki hétfői közmeghallgatásukból. A támogatás évről-évre apad.

 

 

 

 

Háromnegyed óra várakozás után sem volt még határozatképes ma a Fejér Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat testületi ülése, amely után elméletben közmeghallgatást tartottak volna - ha lett volna kinek. Az összejövetelre ugyanis nem jött érdeklődő. Két képviselő, valamint Oláh József, az elnök jelent meg a megyeházi ülésen, ám úgy tűnt, hiába: a hét megyei cigány képviselőből legalább négynek kellett volna jelen lennie ahhoz, hogy érdemi döntéseket tudjanak hozni. Ennek az előzménye - véli Oláh József -, az anyagiakban keresendő: a megyei cigány kisebbségi önkormányzat 2008-ban még több mint 6 millió forintból gazdálkodott, 2009-ben 4 millióból, 2010-ben pedig már alig több mint 2 millió forintot kaptak.

 

- Idén már nem is fogadtuk el a megyei önkormányzat 300 ezer forintos támogatását, ugyanis semmire sem lett volna elég - mondja az elnök, utalva ezzel arra az alig félmillió forintos idei összegre, amit támogatásként kaptak az államtól.  

 

- Képviselőink nem kapnak tiszteletdíjat, az ide utazást is önerőből kellene megoldaniuk. Ezt pedig nem kívánhatjuk tőlük - teszi hozzá Oláh József, aki az elmúlt években még szakmai konferenciákat, programokat szervezett a romáknak és ösztöndíjakat osztott ki a rászoruló cigány tanulóknak.

 

- A megyei közgyűlés elnökének írtam egy levelet, amelyben megfogalmaztam, hogy szűkösek a keretek, így nem tudunk semmit sem tervezni, a válaszban azonban leszögezték, hogy nem tudnak többet adni. Pengeélen táncolnak ők is - mutat rá a megyei elnök, ám azt ő maga sem tudja, mire fordították azokat a pályázati pénzeket, amelyeket az elmúlt években roma programokra költhettek. - Tudomásom szerint az elmúlt 20 évben 120 milliárd forintot kaptak a romák felzárkóztatásra... - teszi hozzá. Oláh szerint akkor tudna igazán működni egy megyei roma szervezet, ha a  törvény pontosan meghatározná a feladatukat, döntési jogokat adna a kezükbe és korrekt költségvetést rendelne  a munkához. Az összejövetel végén Horváth József, a testület alelnöke mégiscsak indítványozott valamit  annak ellenére, hogy határozatba nem foglalhatták, hiszen nem voltak határozatképesek: azok a tagok, akik az alakulóülés óta nem vettek részt a munkában, vegyék fontolóra a mandátumukról való lemondás lehetőségét. 

 

C-PRESS - dh-online.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek