Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tárki: a Fidesz a legnépszerűbb a 35 éven aluli pártszimpatizánsok körében
2011-09-08 09:41
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tárki: a Fidesz a legnépszerűbb a 35 éven aluli pártszimpatizánsok körébenA Tárki Társadalomkutatási Intézet legfrissebb kutatása szerint a 35 év alatti pártszimpátiával rendelkezők körében 56 százalékkal a Fidesz a legnépszerűbb, a második 19 százalékkal a Jobbik, őket követi 14 százalékkal az MSZP, végül pedig 11 százalékkal az LMP zárja a sort.

 

 

 

 

Az intézet által kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: 2011 áprilisa és júniusa között azt vizsgálták, hogy a fiatalok (a 35 év alattiak) pártszimpátiája hogyan függ össze társadalmi összetételükkel és értékrendjükkel. Eszerint a Fidesszel szimpatizáló fiatalok a legelégedettebbek, az MSZP-szimpatizánsok bíznak a legkevésbé az Országgyűlésben, az LMP-szimpatizáns fiatalok bíznak leginkább az emberekben, a Jobbik-szimpatizánsok nem bíznak a rendőrségben és idegenellenesek.


Kitértek továbbá arra is, hogy a Jobbik szimpatizánsai leginkább abban térnek el a többi párt szavazóitól, hogy gyakrabban használják az internetet, átlagon felüli köztük a középfokú végzettségű kisvárosi férfi, ugyanakkor az átlagnál kevesebben járnak templomba, szavazni viszont elmennek. Az MSZP-vel rokonszenvező fiatalok jellemzően az átlagosnál alacsonyabb iskolázottságúak, és több közöttük a nélkülöző, ellentétben az LMP-szimpatizánsokkal, akik között átlagon felüli arányban vannak az internetet használó, magas iskolai végzettségű, nem nélkülöző budapestiek, közöttük viszont alacsony a biztos szavazók aránya - tették hozzá.


Az LMP szavazói bíznak a leginkább az emberekben, a Jobbik-szavazók kiugró mértékben bizalmatlanok a rendőrség iránt, az országgyűlésben pedig inkább csak a Fidesz-szimpatizánsok bíznak - írta a Tárki.


Emellett a 35 év alattiak előítéletességét meglévő vagy elképzelt gyerekük barátválasztásának megítélése alapján vizsgálták. A felkínált lehetőségek közül legkevésbé egy kábítószeres vagy egy skinhead (bőrfejű), leginkább pedig egy zsidó gyerekkel való barátkozását támogatnák a megkérdezett fiatalok, ugyanakkor egy roma gyerekkel való barátkozás támogatottsága kisebb, mint egy arab, kínai vagy afrikai gyerekkel való barátkozásé.
Az általános trendtől a Jobbik-szavazók abban térnek el, hogy inkább támogatják gyerekük bőrfejű gyerekkel való barátkozását, ugyanakkor minden más kisebbségi gyerekkel való barátkozást a többiekhez képest kevésbé támogatnak - emelte ki a Tárki.


Mint írták, a fiatalok 30 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy Magyarországnak egyetlen menedékkérőt sem szabad befogadnia, és 14 százalékuk azzal, hogy mindenkit be kéne fogadnia.


A Tárki szerint a fenti eredmények alapján nem meglepő, hogy a Jobbik-szavazók 46 százaléka egyetlen menedékkérőt sem, míg az LMP-szimpatizánsoknak 21 százaléka mindenkit befogadna. 

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 • Kínai horoszkóp: a Disznó hónapja az újrakezdést hozza
  Meglehetősen változékony és különösen aktív időszak várható a Disznó hónapjában, ezért ahogy mindig, most is érdemes minél tudatosabban felkészülni rá.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 14-től 20-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek