Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Esélyegyenlőséget támogató ösztöndíjat írt ki a Honvédelmi Minisztérium
2011-09-06 08:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Esélyegyenlőséget támogató ösztöndíjat írt ki a Honvédelmi MinisztériumHonvédelmi Minisztérium „Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj" pályázatot hirdet. Az ösztöndíjat az a magyar állampolgárságú, magát cigány (roma) származásúnak valló pályázó nyerheti el, aki a pályázati kiírásnak megfelel.
A pályázatok benyújtási határideje: 2011. szeptember 16.

 

 

 

 

Pályázati felhívás

A Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj odaítélésének rendjéről szóló 18/2011. (II. 18.) HM utasítása alapján a Honvédelmi Minisztérium „Lippai Balázs esélyegyenlőséget elősegítő ösztöndíj” pályázatot hirdet a Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola (a továbbiakban: MH KPTSZI) honvéd tiszthelyettes-jelöltjei, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (a továbbiakban: ZMNE) honvéd tisztjelöltjei számára, továbbá azon középiskolai tanulók és felsőfokú intézmények hallgatói részére, akik a katonai alapismeretek szabadon választott érettségi tantárgyat tanulják, illetve felvették a honvédelmi ismeretek tantárgyat.

Az ösztöndíjat az a magyar állampolgárságú, magát cigány (roma) származásúnak valló pályázó nyerheti el, aki a pályázati kiírásnak megfelel.

A félévente meghirdetésre kerülő ösztöndíjat 3,50 feletti tanulmányi eredményt elérő, jó magaviseletű tanuló, fegyelmi felelősségre vonásban nem részesült hallgató nyerheti el féléves időtartamra.

Az ösztöndíj havi mértéke:
- a ZMNE honvéd tisztjelöltje esetében a köztisztviselői illetményalap 25%-a;
- az MH KPTSZI tiszthelyettes-jelölti állománya, valamint a fentiekben felsoroltakon kívül eső középiskolák, illetve felsőfokú intézményben katonai, honvédelmi alapismereti tantárgy oktatásban részesülő tanulói és hallgatói esetében a köztisztviselői illetményalap 25%-ának személyi jövedelemadó előleggel növelt összege.

A pályázatnak tartalmaznia kell:
- A pályázó személyi adatai (név, születési hely, idő, anyja neve, lakcím, adóazonosító jel).
- Rövid önéletrajz, amelyből megismerhetők a családi körülményei, iskolai tanulmányi eredménye és jövőjéről való elképzelése, a Magyar Honvédség eszme- és értékrendszeréhez való kötődése.


- Igazolás a tisztjelölti, tiszthelyettes-jelölti, tanulói, vagy hallgatói jogviszonyról.
- Igazolás a katonai alapismeretek szabadon választott érettségi tantárgy, illetve a honvédelmi ismeretek tantárgy oktatásában történő részvételről.
- Tanulmányi eredményének hitelesített igazolása. (A 2011/2012-es tanév I. félévében pályázók részére az azt megelőző félév tanulmányi eredményei. Első félévben az MH KPTSZI és ZMNE hallgatója az érettségi eredménye alapján pályázhat.)
- Adatkezelési nyilatkozat.
- A pályázó iskolájának véleménye a tanuló/hallgató tevékenységéről.
- Hátrányos helyzetet igazoló dokumentum az illetékes (cigány) önkormányzattól.

A pályázatok benyújtási határideje: 2011. szeptember 16.

Az MH KPTSZI tanulói és a ZMNE hallgatói esetében a pályázatokat a fenti határidőig írásban kell benyújtani az intézmények vezetőihez, akik a pályázatokat a benyújtási határidőtől számított 8 napon belül megküldik a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztály részére.
A nem katonai oktatási intézményekben a katonai alapismeretek szabadon választott érettségi tantárgyat tanuló középiskolai, valamint a honvédelmi ismeretek tantárgyat felvett, felsőfokú tanulmányokat folytató diákok esetében a pályázatokat a fenti határidőig írásban kell közvetlenül a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztály részére megküldeni (Budapest, 1885, Pf. 25.).

C-PRESS - OrientPess Hírügynökség

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek