Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bekeményítenek a szocialisták
2011-09-05 10:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bekeményítenek a szocialistákArculatépítés, zöldfordulat, cigány-magyar együttélés - az ellenzéki pártok is készülnek a forró politikai őszre.

 

 

 

 

Az őszi politikai szezonkezdetre ellenzéki képviselőcsoportok – a kormánypártokhoz hasonlóan – többnapos kihelyezett frakcióüléssel készülnek. A szocialisták szerdán és csütörtökön tanácskoznak Gárdonyban, a Lehet Más a Politika képviselői szerdától péntekig üléseznek a párt szülőhelyén, Búbánatvölgyben, míg a Jobbik pénteken és szombaton vitatja meg a stratégiáját és osztja ki a feladatokat Kehidakustányban.

A Népszabadság információi szerint a szocialisták ősztől új stílusban próbálnak meg politizálni, sokkal kezdeményezőbbek, provokatívabbak akarnak lenni. Parlamenti felszólalásaikat pedig nemcsak a kormányoldal bírálatára használják fel, hanem saját politikai üzeneteik közzétételére is. A sarkalatos törvényeket külön fogják kezelni, mindegyik kétharmados törvény önálló „raportőri csoportot” kap; fajsúlytól függetlenül. Mesterházy Attila pártelnök lapunk kérdésére, hogy mely területeken látnak lehetőséget kompromisszumra, azt mondta: minden a kormánytól és hozzáállásától függ. „Legutóbb Pokorni Zoltán közoktatással kapcsolatos elképzeléseivel fejeztük ki egyetértésünket. Ha van lehetőség értelmes vitákat folytatni, akkor nyitottak vagyunk minden megoldásra. Az egészségügyben is, vagy épp a foglalkoztatáspolitikában. Utóbbi területen bármiben együttműködünk, ami segíti a munkanélküliség felszámolását. Javasoljuk például a közmunka nyolcórássá tételét. De a gazdasági válságkezelésben is tudnánk támogatni bizonyos lépéseket, igaz, itt nem látni, hogy mit is akar pontosan a kormány.”

 

Úgy tudjuk, a választójogi reform esetében is nyitottabbak a szocialisták. Eredetileg tisztán listás szisztémát javasoltak a kormánypártok vegyes, némileg aránytalanabb rendszeréhez képest. Információink szerint képesek elmozdulni a tisztán listás megoldástól, de csak akkor nem zárkóznak el, ha valódi és érdemi egyeztetés van, nem pedig „diktátumok”. Szintén a szocialisták őszi naptárjában szerepel egy – a tervek szerint – október környéki kongresszus, amely módosítja majd az alapszabályt, kibeszéli a közpolitikai és ideo lógiai programot. Forrásaink szerint rendhagyó kongresszusra készülnek: másfél napos lesz az esemény, kulturális programokkal és szakmai work shopokkal, amelyen nem csak a küldöttek vehetnek majd részt.

 

A Lehet Más a Politika is kibeszélő/átbeszélő kongresszust tart ősszel, a már korábban meghirdetett építkezés jegyében. „Ahhoz, hogy a jövő évben kormányzóképes alternatívával tudjunk kiállni, tisztázni kell a stratégiai alapokat” – fogalmazott lapunknak Schiffer András, az LMP frakcióvezetője. A politikus szerint az őszi szezonban a sarkalatos törvények mellett a költségvetési és az ahhoz kapcsolódó törvények vitája lesz kiemelten fontos. „Túl azon, hogy szeretnénk világosan bemutatni, hogy a kormány futóhomokra épült vudu gazdaságpolitikája befuccsolt és Matolcsy György felültette az egész országot, rá akarunk mutatni, hogy zöldfordulatra van szükség.

 

A gazdasági és foglalkoztatási krízist is enyhíteni lehetne progresszív adórendszerrel, járulékcsökkentéssel, zöldmunkahely-teremtéssel és ökológiai adóreformmal” – fogalmazott. A sarkalatos törvényekkel kapcsolatban az LMP továbbra is várja, hogy a Fidesz „visszatérjen a parlamentáris keretek közé és a bizottsági üléseket érdemi vitára használják”. Schiffer szerint létfontosságú kérdés, hogy a kormányoldal „veszi-e majd a bátorságot ahhoz”, hogy az egykulcsos adórendszert kétharmadba foglalja, mert ezzel „megfosztja a választókat attól a joguktól, hogy felülbírálják a Fidesz gazdaságpolitikáját”. Schiffer hangsúlyozta, hogy az LMP számára a sarkalatos törvények között a párt- és kampányfinanszírozást rendező tétel, illetve a népszavazási számít kiemelten fontosnak.

 

A választójogi reformmal kapcsolatban kérdésünkre megjegyezte: a minél nagyobb arányosság elvéhez ragaszkodnak, de nyitottak a kompromisszumra. „Amíg nem sérül az arányosság elve, tudunk engedni. Olyan reformot szeretnénk, ahol a beállt rendszert meg lehet egy kicsit mozgatni. Minden olyanban érdekeltek vagyunk, ami abba az irányba hat, hogy a demokratikus kartellt meg lehet törni és az állampolgárokhoz közelebb lehet hozni a politikai rendszert. Bízunk benne, hogy – mint minden civilizált demokráciában – a pártok konszenzusával születik meg a végeredmény. Bízom a többi párt bölcsességében” – fogalmazott Schiffer András.

 

A Jobbik számára két kiemelt terület lesz az őszi szezonban (is): a devizahitelesek problémája és a cigány–magyar együttélés kérdése. Mirkóczki Ádám, a radikálisok frakcióvezető-helyettese a Népszabadságnak elmondta: „Gyurcsányék után az Orbán-kormány a második bankárkormány, amely nem tesz érdemben semmit a devizahitelesekért”. A politikus szerint „elképesztő állapotban” van az ország, ezért minden szektorhoz hozzá kellene nyúlni („kukába dobni” például az egykulcsos adót), de elsősorban a „banki uzsora” és a roma kérdésben kell megoldást találni.

 

A Jobbik újra be fogja nyújtani a cigány–magyar együttélés problé máit vizsgáló eseti bizottságra vonatkozó indítványát, folytatják a vidéki zsebszerződések elleni akcióikat és le akarják állíttatni a kormány luxusberuházásait, külsős megrendeléseit is. „Rengeteg pénz folyik el és ma Magyarországon nem az a lényeg, hogy Audi helyett Skodával járjanak a kormány emberei” – fogalmazott Mirkóczki, hozzátéve: reméli, hogy nem folytatódik a Fidesz „arrogáns és pökhendi” kormányzása, ám nincsenek illúzióik ezzel kapcsolatban sem.

 

C-PRESS - Népszabadság Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek