Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Növekvő hordaként írtak a Magyar Gárdáról
2011-08-31 10:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Növekvő hordaként írtak a Magyar GárdárólA Wikileaks által előző pénteken nyilvánosságra hozott több százezer amerikai nagykövetségi távirat között a budapesti képviseletről származó iratok is szerepelnek, ezek többsége azonban nem bizalmas, vagy titkos, hanem "unclassified" minősítésű.

 

 

 

 

Egy 2008. áprilisi táviratban "Növekvő magyar horda a jobboldalon" tárggyal számoltak be arról, hogy a Magyar Gárda hatszáz új tagját avatták fel a Hősök terén. A "Koktélok romáknak - Molotov-stílusban" tárgyú táviratban pedig arról írnak, hogy a Magyar Gárda is megjelent Pátkán, ahol korábban Molotov-koktélokat dobtak romák által lakott házakra.

 

A Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáról szóló elsőfokú bírósági döntés után 2008 végén azt írta a nagykövetség, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke jól kiszámított és okos döntést hozott még korábban a Magyar Gárda Mozgalom létrehozásáról, mivel a mozgalomnak már 1500-nál is több tagja van. (Fél évvel később, a másodfokú ítéletben már a mozgalom feloszlatásáról is döntött a bíróság.)

 

Egy 2009. október eleji távirat szerint Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek szeptember 30-án találkozott a nagykövetség ügyvivőjével. A beszélgetésen kritizálta az akkori kormányt, egyben úgy vélte, hogy a politikusok eszközként használják a rasszizmust, hogy eltereljék a nyilvánosság figyelmét a fontosabb ügyekről.

 

A Magyar Gárda betiltását és a romagyilkosságok gyanúsítottjainak elfogását bíztató lépéseknek nevezte a szélsőségesek elleni küzdelemben. Úgy vélte, hogy javulni fog a helyzet Magyarországon a 2010. áprilisi választások és a Fidesz várható győzelme után, azonban figyelmeztetett, "nem leszünk a Mennyországban".

 

Az egyik, 2007 eleji táviratban a magyarországi befolyásos nők listájában Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége és Dávid Ibolya, az MDF elnöke mellett Krizsó Szilviát is kiemelik, mint az Este műsorvezetőjét az MTV-n, amelyet ötszázezer-egymillió ember néz hétfőtől péntekig.

 

Egy 2008 október végi távirat szerint Simor András jegybankelnök arról beszélt, hogy nem látható, hogy a devizahiteleseket meg kellene menteni, mivel "meg kell tanulnunk végre, hogy nincs ingyenebéd". Simor magánbeszélgetésen elismerte April Foley amerikai nagykövetnek, hogy nincs igazán hatékony eszköz a devizahitelezések visszafogására, és arra jutott, hogy a magyaroknak "meg kell tanulniuk helyesen cselekedni, egész egyszerűen azért, mert az a helyes".

 

Simor 2008. október 20-án arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy a devizahitelesek döntésükkor tudatában voltak annak, hogy árfolyamkockázatot vállalnak, és nem történik más, mint hogy a kockázatból valóság lett.

 

Magabiztos és nyugodt, így jellemezték Orbán Viktort a 120 ember részvételével megtartott Budapesti Atlanti Fórumról beszámoló 2009. júniusi táviratban. Mint írták, az Egyesült Államokkal és az EU egyes vezetőivel szemben kritikus Orbán olyan vezető benyomását keltette, akinek elég politikai és társadalmi támogatása van ahhoz, hogy ne aggódjon a finom részletek miatt a nemzetközi közösség felé.

 

C-PRESS - Index.hu

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek