Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Külföldi sajtó Magyarországról - a cigányságról, a belpolitikáról, a gazdaságról
2011-08-29 08:13
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Külföldi sajtó Magyarországról - a cigányságról, a belpolitikáról, a gazdaságrólEgész oldalas riportban foglalkozott a magyarországi cigányság helyzetével pénteki számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

 

 

 

A német konzervatív napilapban a szerző, Michaela Seiser a "Soros nélkül nem lennék itt" című írás bevezetőjében megállapította, hogy a társadalom peremén élő cigányok többsége rendkívül csekély képzettséggel rendelkezik, ebből fakadóan a normális élet szintjére történő felemelkedés csak keveseknek sikerül. A szerző a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei riportban négy olyan személyt mutat be, akiknek sikerült ez a felemelkedés.

 

Az elsőként bemutatott személy Kóczé Angéla szociológus, aki Soros Alapítvány ösztöndíjával a New-York-i Columbia egyetemen tanult, majd egy a romák érdekében lobbi tevékenységet folytató brüsszeli szervezetnél dolgozott, jelenleg a Magyar Tudományos Akadémia alkalmazásában áll, és a cikk címét alkotó idézet tőle származik. A továbbiakban a szerző három másik - "sikeres" - roma származású személlyel, Osztolykán Ágnes politikussal, Forgács István tanácsadóval és Rostás Árpád restaurátorral beszélgetett, ecsetelve a romák integrálódásával kapcsolatos problémákat, ismertetve a kormány ezzel kapcsolatos erőfeszítéseit, valamint Európa legnagyobb kisebbségének jövőbeni kilátásait. http://www.faz.net/s/homepage.html


A Der Tagesspiegel pénteki számában Lipovecz Iván írását közölte. A német liberális újság politikai oldalán megjelent cikk magyar szerzője az alcímben azt hangoztatta, hogy Orbán Viktor kormányfő kevéssé veszi figyelembe a jogállami normákat. Lipovecz szerint más demokratikus országokban aligha lenne elképzelhető, amiről jelenleg Magyarországon beszélnek, nevezetesen, hogy volt miniszterelnököket és pénzügyminisztereket akarnak megbüntetni a hivatali idejük alatt megnövekedett államadósság miatt.

Lipovecz - hasonlóan kritikus hangnemben - kitért az új alkotmányra, a médiatörvényre és az új egyházügyi törvényre is. Megállapította, hogy az Orbán-kormány egy sor jövőbe mutató célt tűzött maga elé, megemlítve a munkahely-teremtés, valamint az államadósság-csökkentés célját. Ugyanakkor hozzátette: Orbán több honfitársa felteszi a kérdést, vajon céljai minél gyorsabb megvalósítása érdekében a kormány mekkora teret biztosít polgárai számára a szabad kibontakozáshoz.

A The Economist Európai Unió kelet-európai tagállamainak gazdasági gondjairól ír nyomtatott kiadásában.

A cikk szerint az alacsony kereslet jelenti az egyik legsúlyosabb problémát, és a legfrissebb GDP-adatok azt mutatják, hogy a régió nagy részében csökken a gazdasági növekedés. Az írás idézi Neil Shearinget, a Capital Economics elemzőjét, aki úgy látja, "Magyarország a legsérülékenyebb az eladósodottság és a politikai kiszámíthatatlanság ". A devizahitelek 95 százaléka svájci frank alapú, ami a teljes hitelállomány kétharmadát teszi ki - írja a lap.

A The Economist szerint Magyarország "kevésbé barátságos tárgyalásra számíthat, mint 2008-ban, ha ismét külső segítségre lenne szüksége".
ű

 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek