Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Halat és hálót is kaptak
2011-08-22 08:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Halat és hálót is kaptakVéget ért a háromszáz településen jótékonykodó Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány idei akciója. Az értékelõ zárótalálkozón a vetõ­mag- és kisállatosztásban részt vevõ száznegyven önkéntes odaadó munkáját névre szóló oklevéllel jutalmazta az alapítvány elnök asszonya, Hegedûs Zsuzsa, amelyet az önkéntes csoportok vezetõi a parlamentben vehettek át.

 

 

 

 

Magyarország 37 leghátrányosabb helyzetű kistérsége a dél-dunántúli és az északkeleti országrészekben található. A háztáji gazdálkodásra ösztönző program 300 településen 15147 hátrányos helyzetű családnak juttatott vetőmagot és kisállatokat.


„Az április 13-a és augusztus 1-je közötti időszakban a kistelepüléseken élők több mint egyharmadát megfelelő táplálékhoz és a szülőket munkából származó jövedelemhez is juttattuk” – foglalta össze az elnök asszony. Az önkéntesek – akik között a Hit Gyülekezetének tagjai, valamint szociális munkások, egyetemisták, vállalatok munkatársai is ott voltak – általában kétszer mentek ki a családokhoz a teljes évi zöldségszükségletet biztosító vetőmaggal és a kis­állatokkal. A kisállatok osztásakor egy-egy család 40 naposcsibét és 15 naposkacsát vagy 10 tojótyúkot kapott, mások vemhes kecskét, malacot vagy nyulat kértek. Ősszel terepszemlére mennek majd azokhoz a hátrányos helyzetű családokhoz, akik most haszonállatokat kaptak.


A mostani akcióban a kezdeményezés megvalósítására összesen 187 millió forint gyűlt össze. Hegedűs Zsuzsa emlékeztetett: az összeg egyáltalán nem tartalmaz állami vagy pályázati forrást, hanem több felajánlásból jött össze. Az alapítvány jövőre is folytatni fogja akcióját: reményeik szerint bővülhet a program, s meggyőződésük, hogy a most elkezdett munkát a résztvevők egy része önként is tovább fogja fejleszteni.


Hogyan jött létre az együttműködés a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvánnyal? – kérdeztük Kovács Sándort, az akcióban jelentős szerepet vállaló Hit Szeretetszolgálatnak (korábban: Hites Adakozók Hálózatának [HAH]) az ügyvezetőjét.


– Először 2010 tavaszán hallottam az alapítványról, és már akkor felfigyeltem arra a hivatalos szociálpolitikától alapjaiban különböző gondolkodásra, amelyet Hegedűs Zsuzsa hangoztatott. Mindenki, még azok is, akik eleinte jónak tartották, látták, hogy zsákutcába került az akkori, segélyezésen alapuló szociálpolitika, amely a segélyezetteket lenevelte az öngondoskodásról. Úgy gondoltuk, hogy ha ezt nem korrigálják, egy olyan antiszociális spirál jön létre, amely komoly belpolitikai hatást vált ki. Csodálkozom is azon, hogy nem törtek ki olyan éhséglázadások, mint Szlovákiában.


Ilyen légkörben talált egymásra a két, alapjaiban különböző, de szociális filozófiáját összehangolni kész szervezet. A Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány támogatottsága, adománygyűjtő képessége és a HAH országos lefedettsége így hathatós segítséget tud nyújtani a rászorulók számára.
Az emberek hogyan fogadták önöket?


– Gyakorlatban látjuk, hogy az emberek jó részének mennyire rossz a mentális hozzáállása a problémák leküzdéséhez. Voltak, akik magától értetődőnek vették a segítséget, sőt kritizálták annak – szerintük kis – mennyiségét. Ugyanakkor általánosságban elmondhatjuk, hogy a támogatott családok nagy örömmel és szeretettel fogadtak bennünket. Megrendítő volt megélni annak a szeretetnek és tiszteletnek az érzését, amellyel például az egyik hajdúhadházi cigánysoron fogadtak, de nem fogom elfelejteni azokat a takaros kis nógrádi falvakat sem, ahol ugyan szépen rendben tartják a portáikat a helyiek, de munka nélkül nagyon nehéz az élet. Itt mindenhol bevetették a vetőmagokat, és szépen nevelik a jószágokat is.


Az alapítvány koordinátoraként miben látja a siker titkát?


– Ez a program igazi ugartörés volt, hiszen mindkét szervezet számára ismeretlen terepre mentünk ki, ám önkénteseink igen rugalmasak, ha a rászoruló embertársaink megsegítéséről van szó. A 12 helyi központban tevékenykedő több mint 100 önkéntesünk segítségével 148 településen mintegy 8000 család részére mi vittük ki a vetőmagokat és a kisállatokat: ez a kétszeri felkeresés 16000 találkozást jelentett.
Mit hozhat 2012?


– Örömmel látnám, hogy ha jövőre az összes hátrányos helyzetben levő kistérségbe eljuthatna az alapítvány segítsége. Ám ez olyan mértékű akció, amelynek teljesüléséhez több mindennek össze kell állnia. Egy biztos: akik idén bármivel hozzájárultak az adományok gyűjtéséhez és kiosztásához, biztosak lehetnek abban, hogy olyan jó cselekedetben vettek részt, amely meghozza majd a gyümölcsét. A támogatott családok nevében is köszönöm a segítséget!

 

C-PRESS - hetek.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek