Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Két évvel a rajtaütés után csődközelben a debreceni szórakozóhely
2011-08-15 08:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Két évvel a rajtaütés után csődközelben a debreceni szórakozóhelyVégleges bezárás fenyegeti a romák elleni támadássorozat gyanúsítottjai révén mára hírhedtté vált debreceni Perényi 1 Music Clubot, ahol a hat halálos áldozatot követelő bűntény négy vádlottja dolgozott, s ahol a gyilkosságokhoz használt fegyvereket is rejtegették.

 

 


A Hajdúság ismert zenei klubja Debrecen központjában, az egykori pártszékház, ma cégbíróságként működő intézmény alagsorában működik, kezdetekben a Hangfogó nevet viselte, utalva arra, hogy a pártállami időkben itt hallgatták ki a rendszer ellenségeinek számító gyanúsítottakat - idézte fel a klub történetét az MTI tudósítójának Fehérné Nyalka Éva, aki 2008 júliusától a tulajdonos megbízásából szervezi a hely zenei programjait, és aki a büntetőper egyik tanúja. Ő hívta oda dolgozni korábbi szeretőjét és munkatársát, egy metálzenekar hajdani dobosát, Kiss Árpádot. A hangtechnikusként alkalmazott férfi előbb testvérét, Istvánt, majd az éjszaki életben testőrként is dolgozó Pető Zsoltot is a klubba vitte - ők hárman a romák elleni támadássorozat első, másod- és harmadrendű vádlottjai.

 

A Pest Megyei Főügyészség álláspontja szerint a vádlottak munkahelyükön tervezték el a cigányok elleni támadásokat. Ezeket rendszerint hétfőre virradóra - amikor a klub zárva volt - követték el. A bűnsorozatba a hetedik támadás után (ekkor már négy halálos áldozat van a bűnlajstromukon) bevonták a honvédségtől akkoriban leszerelt szerződéses katonát, Csontos Istvánt, aki ettől kezdve szintén a klubban dolgozott alkalmi munkavállalóként.

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda 120 fős külön csoportja a 2009. augusztus 3-ra virradóra történt kislétai gyilkosság után egy héttel azonosította be egy telefonhívás alapján a feltételezett elkövetőket, majd a helyet és a férfiakat operatív módszerekkel megfigyelték. A klub működtetőjének elmondása szerint azt, hogy napokon át fedett nyomozók szállták meg a szórakozóhelyet, nem sejtették, barátnőinek mindössze az tűnt fel, hogy "túl sok jó pasi van a klubban esténként" - mondta.

 

A két évvel ezelőtt, augusztus 21-én, péntek hajnalban történt rajtaütést felidézve Fehérné Nyalka Éva azt mondta: a teraszon ülve látta, hogy egy rendőrségi mikrobusz haladt el az épület előtt, majd néhány perccel később a zsúfolásig teli két bárt másfél száz rendőr rohanta le, géppisztolyokkal mindenkit a földre kényszerítettek. A nőket kiküldték az utcára, Kiss Árpádot és testvérét, valamint a pultost megbilincselték és megmotozták, a férfi vendégeket pedig a falhoz állították, és egyenként igazoltatták. Négy embert a rendőrök magukkal vittek, a Perényi 1 fölött működő Karaoke bárból a jegyszedőként dolgozó Pető Zsoltot is előállították. Csontos István a rendőrségi akció közben, igazoltatása után elhagyta a bárt, majd néhány órával később kommandósok fogták el.

 

Elvitték a rendőrök Fehérné Nyalka Évát is, és a lakásán házkutatást tartottak. Elmondása szerint azt hitte, egyszerű razziáról van szó, de amikor közölték vele, hogy fegyvereket keresnek nála, és munkatársai lehetnek a romák elleni támadássorozat elkövetői, szó szerint elájult.

 

Az MTI úgy tudja, azért aznap éjjel ütöttek rajta a bűnbandán, mert hétfőre virradóra már egy újabb helyszínen, a Nógrád megyei Ipolytarnócon akartak lecsapni egy kiszemelt roma családra.

 

A programszervező az MTI tudósítójának megmutatta azt a helyet, ahol a vádlottak elfogásakor a rendőrök megtalálták a támadáshoz használt fegyvereket.

 

Az asszonyt a Pest Megyei Bíróságon zajló büntetőper bírája már kétszer is visszaidézte a tanúk padjára, és szeptemberben újabb két napon át kívánja meghallgatni korábbi, zavarosnak minősített vallomása miatt.

 

A gyilkosságsorozat miatt a szórakozóhely megbélyegzetté vált, és mára gyakorlatilag tönkrement - mondta elkeseredetten a hivatalosan adóhivatali alkalmazottként dolgozó nő, hozzátéve, hiába szerveznek ingyenes programokat, hiába csökkentették az italok árát, vannak jó nevű zenekarok, amelyek már nem hajlandók fellépni a klubban, a vendégek és az alkalmazottak is félnek, s a bírósági per az ő nevét is meghurcolta.

 

Állítása szerint már nem tudnak biztonsági őrt, jegyszedőt alkalmazni, bevételük alig fedezi a havi 1,2 milliós bérleti és rezsiköltséget, ráadásul idén már a teraszt sem tudták megnyitni. Július elsejétől új tulajdonos üzemelteti a klubot, egy sörgyár támogatásával heteken belül megpróbálják új fény- és hangtechnikával, festéssel megújítani a klubot. Ha a vendégek továbbra is elmaradnak, év végével végleg be kell zárni - jelentette ki a programszervező, aki a történtek ellenére nem szeretné megváltoztatni a szórakozóhely nevét, mondván, ez az utolsó szalmaszál, amibe kapaszkodni tud. Azt mondta: még ma sem hiszi, hogy munkatársai embereket öltek, pusztán származásuk miatt.

 

Néhány fiatal, aki az esti buli miatt érkezett a bárba, vállát vonogatva kifejtette: őket nem zavarja, ki és mi volt itt, csak a jó hangulat számít. A szomszédos utcában, a református Nagytemplom közelében üldögélők azonban azt mondták az MTI tudósítójának, hogy ők a történtek miatt messze elkerülik a klubot.

 

A vádlottak a besenyszögi fegyveres rablás és a debreceni menekülttáborra leadott lövések mellett kilenc településen támadtak romákra: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, majd 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak fegyverekkel és gyújtópalackokkal romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy, Nagycsécsen két ember halt meg, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfi és 5 éves kisfiát lőtték agyon, miközben felgyújtott házukból menekültek.

 

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek