Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Cegléd mellett forgat Fliegauf Benedek
2011-08-03 09:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Cegléd mellett forgat Fliegauf BenedekA Cegléd melletti Csemő falu határában, egy kis tó mellett forgatja Fliegauf Benedek Szállnak a varjak munkacímen futó új filmjét, amely egy cigány család egy napját mutatja be a romagyilkosságok idején.

 

 

 

 

Miről szól a film? - kérdezzük Körmendi Gyöngyitől, Fliegauf Benedek új filmjének egyik amatőr-főszereplőjétől. "Arról, hogy meghalunk. De tényleg" - válaszolja a kislány. Gyöngyi nem jön zavarba a mikrofontól, mégis csak tőszavakban válaszol. Közben filmbeli barátnőjével, Papp Évivel játszik, éppúgy, mintha igazából testvérek volnának.

 

Az eső éppen megakasztotta a forgatást, a stáb egy sátor alá húzódva várja, hogy folytathassa a munkát. Igaz, már délelőtt is forró teával tartották a lelket a statisztákban, akikkel egy tavi jelenetet vettek fel Csemő határában. A fiúk-lányok a környéken laknak, és mint mondják, örömmel jelentkeztek a forgatásra. "Hideg a víz, persze, de meg lehet szokni" - mondja az egyikük az MTI-nek.

 

A tizenkét éves Sárkány Lajos Rió, a film másik főszereplője már száraz ruhában nézi az előkészületeket. Fliegauf Benedek egy Szolnok melletti telepen talált rá. Az iskolájából többen is jelentkeztek a szerepre, de végül ő bizonyult a legalkalmasabbnak. Kedvenc filmjének a Hawaii Five-O című sorozatot tartja. Rió élvezi, hogy körülötte sürög-forog mindenki, sőt azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy később is színészkedjen. Hallott a romagyilkosságokról, ám azt mondja, ott ahol él, csak kisebb bunyók vannak, és azok is inkább az iskolai nézeteltérések rendezéséről szólnak.

 

"Otthon csak annyit mondtak, viselkedjek rendesen" - mondja vigyorogva.

 

Fliegauf Benedek a sátor alatt egy matracon fekszik, egykedvűen nézi az esőt. "Most egy júliusi napsütötte jelenetet kellene felvenni, érthető, hogy egy kicsit frusztrált a stáb. Engem nem zavar" - mondja, majd hozzáteszi, hogy eddig szerencséjük volt az idővel.

 

"Romos házaknál forgattunk, ami nagyon jó volt, mert elkezdtem végre érezni a közeget" - idézi fel. A szereplőválogatást összekötötték a helyszínkereséssel, bejárták az ország válságövezeteit. Végül a Csemő melletti, telepített erdők sajátos hangulata fogta meg és a homokos talaj.

 

Az anyukát játszó Toldi Katira Csobánkán bukkantak rá, Körmendi Gyöngyire Ózd mellett, Papp Évire Ukrajnában.

 

Húsz napot forgatnak, plusz van két nap ráadás. "Készítünk egy gyors, durva vágást, hogy lássuk, hol van szükség az arányok módosítására. Erre kellenek a plusz napok" - magyarázza a rendező, hozzátéve, hogy kézikamerával dolgoznak, mert az "közel enged az emberhez", szinte már a szereplők bőrébe bújhat a néző. "Zaklatott képi világot képzeltünk el Lovasi Zoltánnal, az operatőrrel" - árulja el Fliegauf Benedek.

 

A sztoriról szűkszavúan nyilatkozik. "A családtagok egy napját rögzítjük. Az anya dolgozni indul, a kamaszlány iskolába, a fiú, aki pedig nagy-nagy iskolakerülő, mindenféle kalandokba bonyolódik. Aztán eljön az este, amikor megint találkoznak" - mondja a rendező.

 

Az idilli tavi jelenetek az ellenpontot képviselik majd a filmben. A cselekmény ugyanis a romagyilkosságok idején játszódik, mindenki úgy tudja, veszélyben az élete. "Nem tényfeltáró filmet forgatunk, hanem fikciót. A szereplőknek azt a félelmet kell újra felidézniük, amit akkor, amikor a gyilkosságok történtek, amúgy is átéltek" - magyarázza.

 

Amikor arról kérdezzük, hogyan fogadták a stábot a helyiek, Fliegauf azt mondja: vegyesen. Volt, aki ellenségesen, mások szégyellték a nyomort, és voltak olyanok is, aki szeretettel fogadták őket.

 

A Szállnak a varjak munkacímen futó produkció eredetileg 192 millió forintból forgott volna, ám a Magyar Mozgókép Közalapítvány pénzeinek zárolásával, majd a szervezet megszüntetésével a film költségvetése összeomlott. Jelenleg kevesebb mint a feléből, mintegy 90 millió forintból dolgozhatnak. Ebben már benne van az a 70 ezer euró is, amit az Eurimages-tól, az Európa Tanács filmalapjától kaptak.


"Rengeteg helyről szedtük össze a pénzt, most egy francia-német-magyar koprodukcióról beszélünk. Ez a film jól leírja a magyar művészfilm-finanszírozás helyzetét. Mécs Mónika producer munkája nélkül nem hiszem, hogy összejött volna a film" - fogalmazott Fliegauf Benedek, aki szerint télre, körülbelül januárra végeznek majd az utómunkákkal.

 

 

 

C-PRESS - mixonline.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek