Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szanyi Tibor: "a közmunka annyi, mint a teveszellentés" - VIDEÓVAL
2011-07-24 12:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szanyi Tibor: "a közmunka annyi, mint a teveszellentés"A Jobbik jelöltje, Juhász Oszkár nyerte az időközi polgármester-választást múlt vasárnap a Heves megyei Gyöngyöspatán.

 

 

 

 

 

 

Get Flash to see this player.

 

A több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott voksoláson a Jobbik helyi csoportjának vezetője a szavazatok 33,8 százalékával győzött, ami 433 voksot jelent. A második helyen a település jelenlegi alpolgármestere, a függetlenként induló Matalik Ferencné végzett 333 vokssal (26 százalék). Eszes Tamás, a Véderő elnevezésű szervezet vezetője a negyedik helyen végzett, 134 szavazattal (10,5 százalék).


Az utolsó pillanatban visszalépett a polgármester-jelöltségtől a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, így végül heten pályáztak a poszt elnyerésére. Ifj. Farkas János, szombaton este, nem sokkal nyolc óra után személyesen nyújtotta be a helyi választási bizottságnak a visszalépéséről szóló nyilatkozatát, ám döntését nem indokolta, és ezt a bizottság nem is kérheti - közölte Mátyás István, a bizottság elnöke.


Eredetileg nyolcan adták le a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlószelvényt, a parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik indított saját jelöltet.


Vasárnap este a Jobbik sikerére reagálva Korózs Lajos szocialista politikus az MTI-nek azt mondta: reméli, hogy ez a választási eredmény "felnyitja a Fidesz szemét", és megértik, hogy hallgatólagosan sem lehet támogatni a szélsőjobboldalt.


"Szociális problémákat nem lehet rendészeti eszközökkel és demagógiával megoldani. Meggyőződésem, hogy egy év múlva egy jottányit sem lesz több munkahely, jobb oktatási helyzet, erősebb szociális biztonság Gyöngyöspatán, hiába jobbikos a polgármester" - fogalmazott az MSZP országos elnökségi tagja, aki szerint az is szégyen, hogy a Véderő színeiben Eszes Tamás negyedik lett az időközi polgármester-választáson.


A gyöngyösi rendőrkapitánysághoz tartozó településen március eleje óta fokozott rendőri ellenőrzés van.


A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek a mintegy 2900 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint mintegy ezer ember részvételével - tartott demonstrációt, "magyarpárti tüntetést" a községben.


Az időközi polgármester-választást azt követően írták ki, hogy április 18-án, egészségügyi okokra hivatkozva lemondott Tábi László.

A Véderő elnevezésű szervezet már a polgármester lemondását követő időszakra hirdetett katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort a település határába, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta. Eközben a tábor tervezett időtartamára - a Vöröskereszt közreműködésével - Csillebércen, illetve Szolnok-Tiszaligeten helyeztek el 267 gyöngyöspatai roma asszonyt és gyermeket.


A feszültség ezután sem csökkent a településen, április 26-án késő este összeverekedtek a Véderő tagjai helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, a rendőrség három gyanúsított ellen eljárást indított, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.


A Gyöngyösi Városi Bíróság június 15-én egy másik ügyben Eszes Tamást, nem jogerősen, egy év hat hónap, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte hivatalos személy elleni erőszak miatt, mert a vádlott ellenállt a rendőri intézkedésnek, amikor június 13-án hajnalban garázdaság gyanújával elő akarták állítani Gyöngyöspatán. Az incidens azután történt, hogy a jobbikos Juhász Oszkár szerint előző este Eszes Tamás rátámadt és bántalmazta.


Dúró Dóra jobbikos országgyűlési képviselő még április 22-én, sajtótájékoztatóján azt mondta: pártjának semmi köze nincs a Véderő nevű mozgalomhoz, amely inkább a Jobbik "ellenlábasa", hiszen Eszes Tamás elindul a gyöngyöspatai polgármester-választáson, ahol a Jobbik a helyi elnökét, Juhász Oszkárt indítja.


Mesterházy Attila, az MSZP elnöke április végén bejelentette: határozati javaslatot nyújtanak be a parlamentnek, azért, hogy a kormány hozzon átfogó intézkedéseket a Gyöngyöspatán és máshol is tapasztalható szociális és közbiztonsági válsághelyzet megszüntetése, a hasonló esetek elkerülése érdekében. Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő szintén áprilisban egymillió forintot ajánlott fel a gyöngyöspatai romák megsegítésére, ahogy a "Nácikérdés Gyöngyöspatán" című blogbejegyzésében fogalmazott: "evakuálásra, szállításra, átmeneti szállásra".


A településre májusban Pintér Sándor belügyminiszter társaságában ellátogatott Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet is, aki bejelentette: az Egyesült Államok rendvédelmi oktatótiszteket küld Magyarországra, hogy átadják a magyar rendőri erőknek a multikulturális környezetben szerzett tapasztalataikat.


Májusban Gyöngyöspatára érkezett az ENSZ rasszizmussal, etnikai diszkriminációval és idegengyűlölettel foglalkozó különleges megbízottja, Githu Muigai is, aki találkozott a falu önkormányzati vezetőivel, a helyi romák képviselőivel, a gyöngyösi rendőrkapitánnyal és a polgárőrség szervezőivel.


Időközben parlamenti vizsgálóbizottság alakult a Gyöngyöspatán történtek kivizsgálására. A testület feltárná például, kik és milyen támogatással állítják be magukat "rendfenntartónak", de megvizsgálnák a gyöngyöspatai romák "húsvéti utaztatásának" körülményeit, illetve, hogy kinek az érdekében állhatott a "nem létező polgárháborús helyzetről" tájékoztatnia a nemzetközi sajtót, továbbá, hogy milyen szerepet játszott az eseményekben Richard Field amerikai üzletember.


Várhatóan a nyáron a Belügyminisztérium irányításával közmunkaprogram indul a településen, és a rendőrség tájékoztatása szerint június végére meghaladta a 100 millió forintot a Gyöngyöspatán és környékén március eleje óta fennálló fokozott rendőri ellenőrzés költsége.

 

C-PRESS - MTI nyomán

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Sport hírek