Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Cigány népdalokra bulizott Tarlós
2011-06-30 07:43
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Cigány népdalokra bulizott TarlósRendhagyó ünnepi koncerttel búcsúzott Magyarország szerda este Berlinben az uniós elnökségtől.

 

 

 

 

 A szabadtéri koncertre a német főváros szívében, a német egység szimbólumát jelentő, híres Brandenburgi kapu előtti téren került sor. A főszereplők a többi között a világhírű magyar operaénekesnő, Rost Andrea, továbbá Kocsis Zoltán, valamint a Budapest Klezmer Band voltak. A magyar kormány képviseletében jelen volt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Budapestet Tarlós István főpolgármester, a házigazda Berlint pedig Klaus Wowereit kormányzó polgármester képviselte.

 

A német főváros - és egyben Európa - egyik legnevesebb és leghangulatosabb terén, a Pariser Platzon tartott, kétórás koncert fő szervezője a berlini magyar nagykövetség volt. Az egyedülálló rendezvényre a magyar elnökség zárásaként, továbbá abból az alkalomból rendezték meg, hogy 20 évvel ezelőtt került aláírásra a Berlin és Budapest közötti testvérvárosi kapcsolatokról szóló megállapodás. A koncertre a német politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi élet neves képviselői kaptak meghívót, és a magyar művészek előadását rajtuk kívül több száz berlini hallgatta végig.

 

Az ünnepi est keretében Magyarország jelképesen átadta az elnökségi stafétabotot az Európai Unió következő soros elnökének, Lengyelországnak. A stafétabot ebben az esetben egy integrációs kerékpár volt. Czukor József berlini magyar nagykövet ennek kapcsán Walter Hallsteint, az Európai Bizottság első elnökét idézte, aki az uniót annak idején egy olyan kerékpárhoz hasonlította, amelyet az életben maradáshoz állandóan mozgásban kell tartani. A koncertnek lengyel vendégszereplője is volt, mégpedig az Európában rendkívül népszerű és egyedi zenét játszó Motion harmonikatrió.

 

A koncert tulajdonképpeni kezdeményezője a Berlinben élő, a világ számos operaszínpadát meghódító Rost Andrea volt, aki a rendezvény nyitányaként - Kocsis Zoltán zongorakíséretében Bartók- és Kodály-műveket adott elő. Kocsis Zoltán zongorakísérete mellett dudán Szokolay Dongó Balázs, lanton pedig Bolya Mátyás játszott. A koncert második felében ugyancsak Rost Andrea volt a főszereplő az általa több mint egy évvel ezelőtt "kitalált" Pannon Dalokkal, amelyek keretében a Kárpát-medencéből származó magyar, zsidó és cigány népdalokat adott elő. Ünnepi beszédében Klaus Wowereit berlini polgármester Helmut Kohl volt kancellárnak azt a kijelentését idézte, hogy a Brandenburgi kapu alatti föld magyar föld. A polgármester jelképesnek nevezte, hogy a kapu előtt most magyar koncertre került sor. Gratulált a magyar elnökség sikeréhez, egyben pedig ismét köszönetet mondott a több mint 20 évvel ezelőtti határnyitásért, amely elősegítette a német egység megvalósulását.

 

Köszöntötte a résztvevőket Tarlós István főpolgármester is, aki - Wowereithez hasonlóan - ugyancsak jelképesnek nevezte, hogy Magyarország a Brandenburgi kapu lábánál adhatja át Lengyelországnak a jelképes elnökségi stafétabotot. Hasonló gondolatot fogalmazott meg a koncert, illetve annak helyszíne kapcsán Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is, hangsúlyozva: nincs még egy olyan hely a második világháború utáni Európában, mint a Brandenburgi kapu, amely egyformán jelképezi a kontinens megosztottságát és egységének helyreállítását is.

 

C-PRESS - Hírszerző

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek