Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kósa Lajos: Kína nem Európa, a cigányoké más világ
2011-06-29 07:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kósa Lajos: Kína nem Európa, a cigányoké más világMikor is volt az, amikor Budapesten véresre vertek békés tüntetőket? - kérdezhetné ezt egy kínai, Kósa szerint, ha kioktatnánk őket demokráciából.

 

 

 

 

 

Kínát nem lehet európai fejjel megítélni, és nem szabad erkölcsi magas lóról kioktatni a kínaiakat. Ha vendégül látunk valakit a házunkban, nem azzal kezdjük, hogy belekötünk a felesége kardigánjába – jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában arra az újságírói kérdésre, miszerint miért nem akadt a pártban senki, aki a kínai kormányfő látogatásakor kiállt volna a nyilvánosság elé, és közölte volna, hogy a párt álláspontja megváltozott Kína és Tibet ügyében.

 

Be kell állni a sorba

 

Kósa szerint Magyarországnak sem elöl, sem hátul nem kell menni ebben a küzdelemben, be kell állni abba a nemzetközi trendbe, amit mindenki követ. Felhívta a figyelmet, hogy másfelől Kínában nagy változások következtek be: most engedtek ki három ellenzéki vezetőt. Úgy vélte: nem kell félretenni az erkölcsünket, de ne tegyünk úgy, mintha a mi erkölcsi meggyőződésünket kellene alapul vennie a világnak. Egy kínainak nem biztos, hogy Magyarországtól kell erkölcsi kioktatást kapnia, nem kell erkölcsi magas lóról megítélni a kínaiakat. Könnyen mondhatják ugyanis: mikor is volt itt, hogy véresre verték a tüntetőket – szögezte le.

 

Kína nem Európa

 

Nem biztos, hogy az elmúlt nyolc évről kell mintát vennie a kínaiaknak. Kína nem Európa, nem lehet európai fejjel megítélni – érvelt a fideszes politikus.

 

Arról, hogy a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szombaton berendelte a tibetieket, Orbán Viktor pedig azt mondta az üggyel kapcsolatban, hogy véleménynyilvánítás van, balhé nincs, Kósa kifejtette: a miniszterelnök csak annyit mondott, hogy balhéra nincs szükség, és ebben egyetért vele. Arra a felvetésre, hogy a tibetiek „nem támadták meg az Okotogonnál a kínai delegációt”, azt mondta: láttunk már olyat, hogy rendvédelmiek tüntetni készültek, aztán kukákat borogattak, zászlót égettek.

 

A cigánykérdésről

 

Pintér Sándor belügyminiszter minap tett kijelentését, miszerint olyan rendőrökre van szükség, akik kezelni tudják az etnikai konfliktusokat, Kósa úgy kommentálta: az etnikai feszültség kétségkívül jelen van az országban, ez nem nőtt vagy csökkent, bizonyos területeken érezhető. Egyetért Pintér Sándorral abban, hogy szükség van olyan rendőrökre, akik ezt kezelni tudják. Kíváncsi, hogy Horváth Aladár egy cigány rendőr kontra cigány rendbontó viszonylatában hogyan tudná rasszizmussal vádolni a hatóságot, mely egyébként csak rendet akar teremteni. És hogyan tudná körbekiabálni Európát és Amerikát – tette hozzá.

 

A cigány etnikum problémáját jelentős részben az okozza, hogy a cigány társadalom belső struktúrája nagyon különbözik a többségi társadalométól, mert a cigány elit egy jelentős része mihelyt kikeveredik abból a szituációból és az elitbe lép, elveszíti cigány identitását, és nem lehet mutatni, hogy itt van a példa a mobilizációra - érvelt Kósa. Kiemelte: szerinte szükség van cigány bíróra, cigány ügyvédre, cigány rendőrre, egy sor olyan emberre, aki ebben a problémában tud segíteni.

 

C-PRESS - civishir.hu

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek