Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Visszaélés? Az ombudsman vizsgálja Orbánék lépését
2011-06-28 12:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Visszaélés? Az ombudsman vizsgálja Orbánék lépésétVizsgálatot indított Szabó Máté ombudsman, amiért szombaton, hivatali időn kívül a Magyarországon élő tibeti állampolgárokat berendelték a Bevándorlási ás Állampolgársági Hivatalba.

 

 

 

 

Szabó Máté a sajtóból értesült arról, hogy Ven Csia-pao kínai kormányfő budapesti látogatása idején, illetve azt megelőzően a rendőrség több helyszínen fellépett a tibeti zászlókkal véleményt nyilvánítókkal szemben, közölte az Országgyűlési Biztos Hivatala. 

Ugyanerre a napra a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adategyeztetésre berendelt Magyarországon jogszerűen tartózkodó tibetieket. Az ombudsman szerint a rendelkezésre álló információk alapján nem zárható ki a gyülekezési joggal, a véleménynyilvánítás szabadságával, a hátrányos megkülönböztetés tilalmával, valamint a panasz előterjesztéséhez való joggal összefüggő visszásság. 

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa ezért hivatalból, soron kívüli vizsgálatot indított. Az országos rendőr főkapitánytól és Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal vezetőjétől tájékoztatást, valamint az iratok, videofelvételek megküldését kérte, tették hozzá. 

Volt, aki tüntethetett

A parlament előtt tüntettek Ven Csia-pao kínai miniszterelnök ellen szombaton. A parlament bejáratánál egy csoport kínai zászlókkal várta a távozó miniszterelnököt. A csoportból kivált néhány nem kínai külsejű férfi, akik a Falun Dafa Magyarország pólóját viselték és kínai nyelvű jelszavakat kezdett el skandálni.

A zászlós tömeg ekkor rávetette magát a tüntetőkre, zászlókkal tartva eléjük, hogy a néhány jelen lévő fotós ne láthassa őket. A Falunkung, vagy Falun Dafa egy meditációs módszer, aminek állítólag mintegy hetven millió követője van Kínában. 

A Kínai Kommunista Párt 1999-ben betiltotta a gyakran "szektaként" emlegetett szervezetet. A kínai kormányt sokan és sokszor vádolják azzal, hogy a módszer gyakorlóit üldözik az országban.

Berendelték őket

Eközben minden Magyarországon élő tibeti állampolgárt berendeltek szombatra a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba. Choegyal Tenzin filozófus STOP-hoz eljuttatott közleménye szerint a kormány nem akart egyetlen, Tibet szabadságáért tüntető embert sem lehetett látni a parlament előtt. 

Az egyetlen tibeti tüntetőt a rendőrök állítólag igazoltatták és előállították, a többiekkel pedig támadólag léptek fel és úgy kezelték őket, mintha kvázi házi őrizetben lennének.

Az Index.hu szerint az egyik tibeti származású tanár a tibeti zászlót akarta az Oktogonnál felmutatni az arra haladó Ven Csia-pao konvojának, ám a rendőrök pillanatok alatt ott termettek, eltörték a zászló rúdját és eltépték a tüntető ruháját.

Az Index.hu-val a BÁH közölte, hogy azért ellenőrizték a tibeti állampolgárokat szombaton, mert figyelembe vették, hogy hétköznap dolgoznak. Ezt azonban nem támasztja alá, hogy az egyik tibetinek szombaton is dolgoznia kellett volna, mégis behívták vizsgálatra. Nincs nyoma, hogy a BÁH máskor is a bevándorlók szolgálatára lett volna ügyfélfogadási időn kívül.  

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek