Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Pintér: a rendőröket fel kell készíteni az etnikai konfliktusok kezelésére
2011-06-28 11:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Pintér: a rendőröket fel kell készíteni az etnikai konfliktusok kezeléséreOlyan rendőrök képzése a cél, akik képesek felkészülten kezelni az etnikai konfliktusokat - mondta Pintér Sándor belügyminiszter a budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémián (ILEA) hétfőn kezdődött kétnapos képzés megnyitóján.

 

 

 

 

A tárca vezetője kijelentette: a gazdasági válság hatására Magyarországon is "nem várt módon" kiéleződtek az etnikai feszültségek, és erre a helyzetre a kormány jogi és rendőri szempontból is választ adott "azokon a területeken, ahol erre szükség volt". A belügyminiszter azt mondta, hogy "az egyik legkiélezettebb helyzet Gyöngyöspatán alakult ki". Mint felidézte, a Heves megyei településre Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövettel együtt látogattak el, s akkor határozták el, hogy az oktatás segítségével is igyekeznek kezelni a problémát.

Ezért szervezték meg a mostani képzést, amelynek keretében az Egyesült Államokon túl Hollandia, Norvégia, Kanada és az Egyesült Királyság is segítséget nyújt Magyarországnak, bemutatva a multikulturális környezetben dolgozó rendőrök jó gyakorlatait - mutatott rá Pintér Sándor. A belügyminiszter szerint az eseményen részt vesznek a rendőröket képző szakközépiskola és főiskola tanárai is, hogy a képzésen szerzett tapasztalataikat a hallgatóknak is átadják, ezáltal ők is felkészültebben kezelhetik majd a hasonló helyzeteket.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet szerint Magyarország nincs egyedül az ilyen jellegű problémákkal, az Egyesült Államokban és Európa több országában is tapasztalható hasonló helyzet. A különböző országokból származó szakértők sokat tanulhatnak egymástól - fogalmazott a nagykövet, hozzáfűzve: nagy szakértelemmel rendelkező előadók érkeztek a képzésre, így mások mellett az FBI különleges ügynökei a Los Angeles-i bűnüldözési tapasztalataikról számolnak be.

Mint megjegyezte, Gyöngyöspatán meggyőződött arról, hogy a magyar rendőrök erőfeszítéseikkel minden lakost igyekeznek megvédeni a megfélemlítéstől. A diplomata hangoztatta: mélységesen tiszteli a rendőrök munkáját, akik sok kihívással találkoznak hivatásukban. Az állampolgárok, akiket védenek, nagy hálával tartoznak nekik - fogalmazott. Eleni Tsakopoulos Kounalakis szerint a rendőrök elkötelezetten látják el feladataikat, aminek célja, hogy az emberek félelem és erőszak nélkül élhessenek.

Az eseményen Pintér Sándor dísztőr emlékérmet adott át az ILEA leköszönő igazgatójának, Penny K. Hobacknak.

Hétfőn és kedden az ILEA és a Nemzetközi Képzési és Polgári Védelmi Központ (ITCCMC) szervezésében "Jó gyakorlatok a multikulturális közegben végzett rendőri munkában" címmel tartanak képzést. Az üléseken mintegy ötven, az országos és megyei rendőrkapitányságokon, valamint rendészeti akadémiákon dolgozó magyar szakember vesz részt.

A mintegy 2900 lakosú Gyöngyöspatán március elejétől két héten át járőröztek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Véderő az április 22-24. közötti időszakra hirdetett katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort a település határába, ám a rendezvény megnyitását a rendőrség megakadályozta. Április 26-án késő este a Véderő tagjai összeverekedtek helyi romákkal. Három férfit kórházba szállítottak, illetve a rendőrség ugyancsak három gyanúsított ellen indított eljárást, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt.

C-PRESS - hvg.hu

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek