Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Győri Enikő: nehéz kezdet után sikernek bizonyult a magyar EU-elnökség
2011-06-23 07:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Győri Enikő: nehéz kezdet után sikernek bizonyult a magyar EU-elnökségGyőri Enikő európai uniós ügyi államtitkár szerint "nem könnyű" kezdet után márciusban teljesen megváltozott Magyarország most végéhez közeledő EU-elnöki tevékenységének megítélése, a múlt heti európai parlamenti meghallgatásokon és a szerdai plenáris ülésen elhangzottak pedig egyértelműen azt igazolják, hogy a brüsszeli intézményeknél sikeresnek ítélik a magyar félévet.

 

 

 

 

Brüsszelben szerdán újságírókkal beszélgetve az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy mások mellett José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke, továbbá - pártállástól függetlenül - tekintélyes EP-képviselők is méltatták az elnökség munkáját és gratuláltak annak eredményeihez.

 

Az elnökség eleje nem volt könnyű, mert "bizonyos politikai megfontolások dominánsnak bizonyultak" - ismerte el Győri Enikő, elsősorban a médiatörvény körüli vitára célozva - , ám véleménye szerint miután márciusban az elnökség a tagországok kormányait képviselő tanácsban fontos gazdasági döntéseket tudott kijárni, megítélésében fordulat állt be.

 

Most már az Európai Bizottság és az EP képviselői mondják, hogy sikeres volt az elnökség - emelte ki.

 

Úgy vélte, a siker egyik titka, hogy az elnökséggel megbízott csoport elkötelezett, fiatal és nagy munkabírású volt.

 

Hangoztatta azt is: a kormány soha nem presztízskérdésként kezelte az uniós elnökséget, hanem a feladatokra koncentrált. Külön figyelmet fordított az elnökség arra, hogy teljes mértékben tiszteletben tartsa az uniós szabályokat és az egyes intézmények illetékességét. Ezt a megközelítést az államtitkár véleménye szerint érezhetően elismerték az egyes intézmények.

 

Győri Enikő úgy vélte: egy-két kérdésben messzebb is lehetett volna jutni, például az úgynevezett új élelmiszerek uniós szabályozásának területén, de ezek sem az elnökségen múltak, mert az megtette, amit tehetett.

 

Az MTI kérdésére válaszolva úgy ítélte meg ugyanakkor, hogy más témákban, például a schengeni övezet bővítésében az elnökség messzebb jutott, mint amire számítani lehetett. Románia és Bulgária Schengen-csatlakozásával kapcsolatban ugyanis már az elnökség kezdete előtt, a múlt év végén ismertessé vált az a német-francia álláspont, amely szerint nem járulnak hozzá az övezet gyors bővítéséhez. Júniusban viszont a belügyminiszterek egyhangúlag állapították meg, hogy a belépés technikai feltételeit mindkét szóban forgó ország teljesíti, ráadásul közeli határidőt is kijelöltek a döntésre.

 

Ami a csütörtöki és pénteki állam- és kormányfői EU-találkozót illeti, Győri Enikő kiemelte, hogy a szerdai plenáris vitában több felszólaló már előre történelminek nevezte azt egyebek között a horvát csatlakozási tárgyalások lezárásáról várható döntés miatt. Úgy vélte, a kiemelt magyar prioritások közé tartozó uniós romastratégia és Duna-stratégia legfelsőbb szintű jóváhagyásakor nem várható vita, ugyanakkor nehéz eszmecserére számít a gazdasági témáknál. Ez utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta: a magyar elnökség hozzájárult ahhoz, hogy az unió a tervezett menetrendnek megfelelően le tudta zárni az európai szemeszter néven megújított koordinációs folyamatot, és - megint csak európai bizottsági és EP-képviselői értékelés szerint - megtette, ami lehetséges volt a válságmegelőzést és pénzügyi stabilitást szolgáló hat jogszabály kidolgozásának ügyében is.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek