Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ingyenes nyári tábor 800 hátrányos helyzetű gyermeknek Fonyódon
2011-06-22 09:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Felzárkóztatás-üdültetés-Balaton Ingyenes nyári tábor 800 hátrányos helyzetű gyermeknek FonyódonFontos szempont volt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) által 25 millió forinttal támogatott tábornál, hogy ne csak egyszerű nyaralás legyen, hanem kultúrában, sportban is valami pluszt kapjanak a gyerekek - mondta Balog Zoltán, a KIM felzárkózásért felelős államtitkára kedden Fonyódon, a hátrányos helyzetű roma és nem roma gyerekek számára szervezett ingyenes nyári tábor meglátogatásakor.

 

 

 

 

Balog Zoltán Latorcai Csabával, a KIM egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával, valamint Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökével érkezett a Fonyódligeti Gyermektáborba, és részt vett az első turnusban nyaraló 407 gyermek táborzáró, díjkiosztó ünnepségén. A KIM finanszírozásával az ORÖ által szervezett táborba 19 megye hátrányos helyzetű gyermekei nyaralhatnak  június 15-e és július 14-e között, háromszor egyhetes turnusban. A táborban a gyerekeket színes, az egészséges életmód és a cigány kultúra megismerését segítő programok várják.

 

A felzárkózásért felelős államtitkár a táborban tartott sajtótájékoztatón fontosnak nevezte, hogy a táborba nem csak roma gyermekek érkeztek, hanem olyan hátrányos helyzetűek, akik között van roma és nem roma származású is, és akik itt az együttélést is tanulják.

 

Latorcai Csaba, a KIM egyházi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról számolt be, hogy a tárca által biztosított 25 millió forintos támogatás több mint 800 gyermek táboroztatását teszi lehetővé, a költségeknek nagyjából a 80 százalékát fedezve. A többit az ORÖ állja saját forrással és önkéntes munkával.

 

A helyettes államtitkár említést tett arról, hogy az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) korábbi vezetése által szervezett "állítólagos gyermektáborban valójában felnőttek lubickoltak a jakuzziban". Mint kifejtette, ezért döntött úgy tavaly a kormány, hogy saját kezébe veszi a hátrányos helyzetű gyermekek nyaraltatását, amit először Zánkán oldottak meg. Időközben lezajlott a kisebbségi önkormányzati választás, amelynek eredményeként az ORÖ élére olyan vezetőség került, amely élvezi a kormány bizalmát - hangsúlyozta Latorcai Csaba.

 

Az MTI kérdésére, hogy mi lett a korábban az OCÖ használatában lévő balatonlellei gyermeküdülő sorsa, Farkas Flórián elmondta, még tart a büntetőeljárás az ügyben, így csak annyit tud, hogy "örökségként" több millió forintos adósságállományt kell kiegyenlítenie a szervezetének. A balatonlellei tábor a magyar állam tulajdonában volt, és amikor kiderült, hogy a használati jogot élvező cigány önkormányzat nem arra célra használja, amire azt megkapta, a nemzeti vagyonkezelő visszavette.

 

Berényi László (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Területi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, az ORÖ elnökhelyettese arról beszélt, miután Zánka idén nem tudott 800 gyereket fogadni, segített megszervezni Somogyban a tábort. "Mi nem cigánykérdést, hanem szegénykérdést csinálunk ebből, így nem a származás, hanem alapvetően a hátrányos helyzet határozta meg, ki jöhet a somogyi gyermektáborba" - mondta. A gyerekek válogatásában a helyi cigány önkormányzatok számára szempont volt a rászorultság mellett a tanulmányi eredmény és valamilyen művészeti tudás elismerése is - tette hozzá.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ez vár rád mától, ha a Napod, Holdad vagy az aszcendensed a Nyilas jegyében áll!
  Ma lép a Nap a Nyilas jegyébe, ezzel az idei naptári év utolsó előtti jegyváltásához értünk. Advent idején szinte mindenkit megérint majd a közelgő ünnepek hangulata, főként a Nyilasokat. A Nap jegyváltásának köszönhetően a következő pár hétben többet idealizálgatsz, filozofálgatsz, tervezed majd a jövődet, új célok, ötletek születhetnek majd meg benned.
  image
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 22-től 28-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-22
  Ma a párkapcsolatunkat harmonizálhatjuk. Ideje közös szórakozásokat keresnünk szerelmünkkel. Jót tehet egy könnyed este, amikor moziba megyünk, vagy táncolni. Az igényesebb szórakozásoknak is örülünk, mehetünk színházba is. Ma sokkal több folyadékra lesz szükségünk, de nem mindegy, hogy milyen innivalót fogyasztunk! Mindenképpen óvakodjunk a csapvíztől, hiszen nagyon káros anyagokat is tartalmazhat.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek