Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egy tarnabodi sértett azt vallotta, látta a házára rálövő férfit
2011-06-21 14:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egy tarnabodi sértett azt vallotta, látta a házára rálövő férfitA tarnabodi támadás bizonyítási eljárásával folytatódott kedden a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozat ügyének tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon. Egy helyi asszony, akinek a házát másodikként támadták meg, azt mondta: látta, amikor két fekete ruhás alak közül az egyik rálőtt az ablakára, de a két embert nem tudná azonosítani.

 

 

 

 

 

A középkorú asszony, aki 2008. szeptember 29-ei Molotov-koktélos és fegyveres támadás idején a megtámadott Tarna utca második házában lakott (a lövöldözés után más településre költözött), tanúként arról beszélt: egy hangos durranásra ébredt nem sokkal éjfél után. Azt hitte, egy gázpalack robbant fel a közelben, ezért kinézett a szobája ablakán, a félig lehúzott redőny alatt. Ekkor látta a két fekete ruhás alakot, akik lassan és nyugodtan sétáltak a Tarna utcán a patak felől a faluba vezető úton, és egyikük kezében fegyvert látott.

 

A nő azt mondta, a férfi a fegyvert két kezében fogva rálőtt az ő ablakára, a lövedékek a redőnyt és az ablaküveget érték; a sörétszemek a fejétől néhány centiméterre csapódtak be. Néhány perccel később más utcabeli háztól hallott durranásokat. Átszaladt a szomszédokhoz, megnézni, mi történt, s látta, hogy az utca legelső háza lángol, ezt követően hívták a rendőrséget. A tanú megjegyezte: a szomszédjai azt mondták neki, ők nem láttak senkit és semmit.

 

Az elsőrendű és a másodrendű vádlott, Kiss Árpád és testvére, Kiss István már a nyomozati szakban elismerte és a büntetőperben is fenntartotta azon vallomását, hogy a terhükre rótt kilenc bűncselekmény közül ők követték el a 2008. július 21-i galgagyörki és az augusztus 8-i piricsei, valamint a tarnabodi támadást, és társukként nevezték meg volt munkatársukat, a mindent tagadó harmadrendű vádlottat, Pető Zsoltot. Viszont tagadták, hogy részt vettek volna a súlyos sérülésekkel vagy halállal végződött támadásokban.

 

Kiss Árpád azt vallotta: a Fejér megyei Tarnabod településre a Hír Tv Célpont című műsorának riportjában figyeltek fel, az arról szólt, hogy a romák "lelaktak" egy uniós támogatásból épül házsort. Ezért ment el a településre, ahol  "felderítette", miként lehetne megtámadni a kiszemelt utcát. A támadást végül nem a korábban kiszemelt, romák által lakott házak ellen követték el, hanem idős, nem roma emberek otthonaira lőttek rá és dobtak gyújtópalackokat.

 

Az elsőrendű vádlott vallomásában a cselekményt céltalan, értelmetlen lövöldözésnek nevezte, azt hangsúlyozva, hogy "szerencsére nem sérült meg senki". Állítása szerint legalább negyven lövést adtak le a házakra, és testvérével, illetve Pető Zsolttal több Molotov-koktélt is elhajítottak.

 

A tarnabodi támadással a rendőrök először három helybéli roma fiatalt gyanúsítottak meg, akiket a lövöldözés utáni délután fogtak el, és 11 hónapig tartották őket előzetes letartóztatásban, annak ellenére, hogy a támadást a romák elleni sorozattámadás részeként kezelték. A három fiatalnak fogva tartásukért a Heves Megyei Bíróság május végén nem jogerősen kétmillió, illetve két és fél millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg.

 

A romák elleni támadások miatt Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot, valamint a tiszalöki és a kislétai támadásban bűnsegédként részt vevő negyedrendű vádlottat, Csontos Istvánt aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét

 

Az elmúlt két hétre tervezett négy tárgyalási nap azért maradt el, mert a másodrendű vádlott új védőügyvéd kirendelését kérte a tanácsvezető bírótól, és Miszori László felkészülési időt biztosított a kirendelt védőnek.
    

A per tárgyalása kedden a szünet után további sértetti tanúk meghallgatásával folytatódik a bíróságon.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek