Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Húszmillió cigány nevében! Nyílt levél Járóka Líviának!
2011-06-20 12:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Húszmillió cigány nevében! Nyílt levél Járóka Líviának!Tisztelt Képviselő asszony!
A Minap felröppent egy apró hír a magyar virtuális sajtóban, ami az Ön Der Standartnak adott nyilatkozatát taglalja rövid tőmondatokban.

 

 

 

 

 

Ebben a cikkben Ön a következőket nyilatkozza: „a szegénység nem hagyomány, hanem állapot, amelyből mindenki ki akar kerülni"

A Továbbiakban pedig úgy vélekedik, hogy az integráció sikerességéért (sikertelenségéért?) „a felelősség tíz százalékban terheli az Európai Uniót, húsz-húsz százalékban a kormányokat és a helyi hatóságokat, és felerészben magukat a romákat. "Ezért kell legyőznünk a reménytelenségből eredő apátiát"

 

Mint a szegénység, és társadalmi kirekesztettség szinte minden fokát a saját életében megtapasztalt roma ember próbálom elemezni, megérteni, az Ön mondatait. Szeretném tudni, hogy honnan jutott Ön ilyen pontos százalékos megállapításra, adatra? Milyen hiteles, esetleg tudományos kutatások támasszák alá az állítását a felelősség százalékos arányaival kapcsolatosan?

 

Azért gondolom, hogy folytatott, folytattak ez irányban kutatásokat, mert el sem tudom képzelni, hogy Ön, aki az Európai unió parlamentjének egyetlen roma származású tagja, csak úgy a hasára üt, és nyilatkozgat butaságokat. Ön, aki biztosan belegondolt már abba, hogy micsoda történelmi, és morális felelőssége van ez ügyben Önnek személy szerint! Hisz biztosan eljutott már a tudatáig, hogy az Ön munkája, megnyilvánulásai, felszólalásai 15-20 millió európai roma ember, asszony, és gyermek sorsára, életére van, lehet befolyással. (!) (?)

Tisztelt képviselő asszony! Tisztában van az Ön személyének, és pozíciójának jelentőségével?

 

Amennyiben ön nem csak a hasára ütve nyilatkozott a fentiekben, úgy elmagyarázná nekem, hogy miben látja az én, és a népem ilyen nagyarányú felelősségét integráció ügyben?

 

Tudja azért kérdezem, mert ha mi valóban 50%-ban felelősek vagyunk, akkor, ami rajtunk múlik azt azonnal megtesszük, hisz ön állítja: „a szegénység nem hagyomány, hanem állapot, amelyből mindenki ki akar kerülni"

Mi is ki akarunk kerülni!

 

Képviselő asszony Ön megtalálta a bölcsek kövét!

Nagyon várom a válaszát, amelyben elmagyarázza nekünk, hogy miben látja a mi, a cigányok felelősségét. Annál is inkább, mert a cigányság helyzete 100 éve még 5%-ot sem mozdult pozitív irányban Magyarországon. Ennek tudatában képzelje csak el micsoda kolosszális előrejutás lenne, ha mi saját magunk tudnánk ezen 50%-ban változtatni... hát isten bizony még a Guinnes rekordok könyvébe is bekerülnénk, mi magyar cigányok, és Ön.

 

Gondoljon csak bele Lívia, maga olyat tud, amit senki más ezen a világon. Ugyanis még senki a világon nem tudta megadni a választ arra, hogy Európa, s Magyarország cigánysága fele arányban hogyan tudna változtatni pozitív irányban az élethelyzetén. Nem beszélve arról, hogy ezek szerint Ön azt is tudja, hogyan küzdhető le a nyomor szubkultúrájában az apátia.

 

Európa, és Magyarország cigánysága, mely népcsoport immáron 700-900 éve külső társadalmi, hatalmi, hatósági kényszer okán már kezdettől a szociálisan széttagolt társadalom perifériájára szorulva kénytelen élni. Mely népcsoport már a klasszikus modernizációnak, a kommunista diktatúrának s az azt követő rendszerváltásnak is totális vesztese volt Mára ott tartunk, hogy a társadalmi periféria hézagaiból is kiestünk.

 

Brüsszel messze van!

 

S talán nincs tudatában tisztelt képviselő asszony ezért nagy vonalakban vázolom önnek. A magyarországi cigányság jelen helyzete:

 

Külső kényszer hatására!

 

Országunkban jelenleg 1600 cigányok lakta nyomornegyed van. A munkanélküliség az ország cigányságára vonatkozóan 90%-os. Mai sorsuk abszolút elszegényedés, térbeli és mentális gettósodás a településszéleken, ahová gyökerüket vesztve behúzódnak, környezeti irritációt, közegészségügyi veszélyeket kiváltó tespedés és elnyomorodás: napról-napra tengődés, apátia. A nyomor és elesettség arctalan szubkultúrája veszi körbe őket. A szegénységük, nyomoruk etnicizálódott, s ezzel az ördögi kör be is zárulna, ha nem lennének kitéve szélsőséges nacionalista támadásoknak nap, mint nap egy magyar parlamenti politikai erő által.

 

De sebaj kedves képviselő asszony, hisz Ön tudja, hogy ezért a kialakult helyzetért fele arányban mi cigányok vagyunk a felelősek. S ha ön megírja nekem miben is rejlik 50%-os felelősségünk, akkor én abban az esetben azonnal szétkürtölöm roma politikus, aktivista, civil vezető, képviselő testvéreimnek a megoldás kulcsát. Elmegyünk majd azonnal a nyomornegyedekbe, és elmondjuk testvéreinknek, hogy ne aggódjanak, mert 50% esélyünk van a tisztes emberi élethez. Egy gettóban született gyermeknek 50% esélye lesz mondjuk, hogy ügyvéd, orvos legyen... fantasztikus kedves képviselő asszony... fantasztikus!

 

Levelem befejezéséhez közeledve lenne még néhány kérdésem önhöz képviselő asszony. Nevezetesen: Ön, mint a FIDESZ- KDNP párt színeiben „csalicigányként" képviselővé avanzsált politikus! Hogyan látja a roma integrációt egy olyan pártban, mely minden tagadás ellenére konzervatív eszméket követ?

 

Mely konzervatív eszme jelmondata a „zéró tolerancia", mely eszme a leszakadt társadalmi rétegek visszailleszkedésének elősegítése, és a szociális programok helyett inkább arra törekszik, hogy ellenőrizze, bezárassa és büntesse a koldusokat, nyomorban élőket, szegényeket. Növelve a büntetőredszerek bevételét (bíróságok, jogászok, újjabb rendőrőrsök és börtönök megélhetése) Tisztában van vele kedves képviselő asszony, hogy ezzel a politikai tendenciával, az ön pártja, jelen kormányunk szinte 100%-ban konzerválja a nyomort, és 100%-ban gátat szab az integrációnak?

 

Következő kérdésem:

Az utóbbi 10 évben súlyos nemzetközi feltűnést is keltő atrocitások történtek országunkban a cigányság ellen. Radikális szélsőjobb oldali politikai erők, tettleg terrorizáltak ország szerte egész roma kolóníákat. Gyermekeinket, asszonyainkat dehumanizálva, állatnak minősítve alázták meg emberi mivoltukban nap, mint nap. Mindezt megspékelve népem rasszista sorozatgyilkosság áldozata lett. Ön, mit 15-20 millió európai roma egyetlen parlamenti képviselője, mit tett ez ügyekben ott Brüsszelben?

 

Felszólalt legalább egyeszer az európai parlamentben a magyar gárda ellen, a Jobbik nevű neonyilas magyar parlenti párt cigányellenes tevékenysége ellen, az egyre csak szaporodó magyar neonáci félkatonai szervezetek, s mindezeket közönnyel eltűrő, elnéző, és asztalalatt támogató magyar kormányok ellen?

 

Tudja kedves képviselő asszony napi szinten figyelem a híreket a roma politikával kapcsolatosan, az Ön volt képviselőtársa Mohácsi Viktória a fent említett esetekben olyan vehemenciával ált ki a népem mellet, hogy azóta is halállal, meggyilkolással fenyegetik radikális neonyilasok, majd ráment a családja, és a politikai karrierje. Minden tiszteletem az övé. Öntől kedves még egy sajtó nyilatkozatot sem olvastam melyben elítélte volna azt a gyilkos tevékenységet amely hosszú évek óta a népem ellen folyik ebben az országban.

 

Végezetül engedtessék meg nekem egy szubjektív megjegyzés: Tudja képviselő asszony, én egy hagyományörző, hagyománytisztelő cigány ember vagyok. Hiszek Istenben, és úgy gondolom, hogy jelenleg Önnek csak Orbán Viktor felé kell elszámolnia, de eljön az idő, amikor olyan helyen kell számot adnia, ahol Orbán Viktor csak egy porszem. Bizony kedves, én hiszem, hogy eljön az idő, amikor Önnek számot kell adnia Isten előtt, hogy mit tett 20 millió európai roma embertársa érdekében, vagy érdekei ellen!

 

Várom mielőbbi válaszát! Amennyiben válaszra méltat egy cigányt úgy azt a Blogomban nyilvánosságra hozom!

 

Radics Béla

Elnök

Romani Patyiv(Roma Becsület) Mozgalom

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek