Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A magyar EU-elnökséget értékelte Martonyi János a francia közmédiában
2011-06-20 08:32
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A magyar EU-elnökséget értékelte Martonyi János a francia közmédiábanAz Európai Uniós soros magyar elnökségét értékelte a hétvégén Martonyi János külügyminiszter a külföldre sugárzó legjelentősebb francia közrádió, a Radio France Internationale (RFI) és France 24 hírtelevízió közös műsorában.

 

 

 

 

A D,ici Europe (Innen Európából) Brüsszelben készült húszperces kiadásában a magyar diplomácia vezetője elmondta, hogy az Erős Európa jelmondat szellemében Magyarország egyik legfőbb célkitűzése volt az elmúlt fél évben az Európai Unió bővítésének folytatása, hiszen Európának "hitelesnek és befogadónak" kell lennie.

 

Horvátország csatlakozását illetően Martonyi "abszolút optimistának" nevezte magát, miután az Európai Bizottság már minden szükséges dokumentumot előkészített, és jelenleg is tartanak az "intenzív egyeztetések a tagállamokkal". A külügyminiszter szerint megvan arra minden "jogos remény", hogy a hónap végéig, azaz a magyar elnökség vége előtt lezáruljanak a csatlakozási tárgyalások Zágrábbal. A külügyminiszter a bővítés folytatását stratégiai kérdésnek nevezte, miután véleménye szerint a kibővített Európa a gazdasági és politikai előnyökkel erősebbé teszi az Uniót.

 

A schengeni övezet bővítésének kapcsán Martonyi szerint a magyar elnökség "óriási munkát" végzett: fél évvel ezelőtt még "nagyon negatívak voltak a kilátások" Románia és Bulgária csatlakozását illetően, június elején viszont az Európai Tanács úgy ítélte meg, hogy a két ország teljesítette a belépés összes technikai kritériumát, s szeptemberben várható döntés a bővítésről.        

 

Újságírói kérdésre a külügyminiszter elismerte, hogy a bevándorlás kezelése "óriási kihívás" Európa számára, amelyhez közös bevándorlási és menekültügyi politikára van szükség, s ezen a következő elnökségeknek is folyamatosan dolgozniuk kell.     Az adásban megismételték a France2 közszolgálati televízió június 12-i esti híradójában sugárzott riportot a magyarországi "cigányellenes félkatonai szervezetekről". Arra a kérdésre, hogy az ilyen szervezetek miért nincsenek betiltva Magyarországon, Martonyi azt válaszolta, hogy be vannak tiltva. "Nem tudom, hogy ez a film mikor készült, de szeretném megerősíteni, hogy ezek a félkatonai szervezetek be vannak tiltva" - mondta a külügyminiszter. Hozzátette: "Ha megjelennek az utcán egyenruhában, és nem tesznek semmit, már az is törvényellenes, az is bűncselekmény".

 

A médiatörvényt ért nemzetközi bírálatokról Martonyi kifejtette, hogy meglátása szerint azok természetes módon az európai pártok közti politikai viták részét képezik, de a szöveget - még ha néhol hosszú is - egy kicsit jobban meg kell érteni. "Nagymértékben eltúlzott dolgok hangzottak el e törvény kapcsán" - mondta a külügyminiszter.

 

A részben uniós támogatásból finanszírozott abortuszellenes kampány miatt felmerült brüsszeli kétségeket Martonyi "technikai" jellegűeknek minősítette. Véleménye szerint azt kell tisztázni, hogy "ez a fajta hirdetés, illetve tevékenység benne van-e a szerződésben vagy nincs". A külügyminiszter személy szerint úgy vélte, hogy egy olyan kampány, amely arról akarja az anyákat meggyőzni, hogy ne menjenek abortuszra, nem ellenkezik az európai értékekkel. Ugyanakkor megerősítette, hogy a magyar kormány nem kívánja az abortuszhoz való jogot megkérdőjelezni. 

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek