Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hazánk kisebb csodát művelt
2011-06-15 19:16
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hazánk kisebb csodát műveltKilencvenkilenc százalékig biztos, hogy az Európai Unió magyar elnökségének fél évét lezáró június 24-i állam- és kormányfői csúcsértekezleten jóváhagyásra kerül az európai roma keretstratégia - mondta szerdán Párizsban Balog Zoltán.

 

 

 

 

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár előzőleg megbeszélést folytatott Marie-Anne Montchamp-mal, a Társadalmi Kohéziós és Szolidaritási Minisztérium államtitkárával.

Balog tájékoztatása szerint francia partnere egyértelmű elismeréssel nyilatkozott a magyar kormány munkájáról. Párizsban ugyanis azt gondolták, hogy fél év alatt reménytelen elfogadtatni a romastratégiát, s Magyarország „kisebb csodát művelt” azzal, hogy sikerült mind a 27 tagállam egyetértését megszereznie az ügyben – hangsúlyozta az államtitkár.

Elmondta, hogy Franciaország az egyik legnagyobb segítője és támogatója volt egy „reális romastratégia” kidolgozásának, s végig ragaszkodott ahhoz, hogy nemcsak a szociális felzárkózás kérdését, hanem a bűnözés és a mélyszegénység viszonyát, az emberkereskedelem, a prostitúció vagy a szociális rendszerekkel való visszaélések vonatkozását is kezelnie kell a dokumentumnak. A végleges szövegbe Balog közlése szerint mindezek a kérdések belekerültek.

Az MTI kérdésére az államtitkár kifejtette: az európai országok rendőrségei közötti fokozottabb együttműködés célja annak megakadályozása, hogy a szabad mozgás jogával visszaélve egyesek más országok szociális rendszerét kihasználják, vagy embereket kényszerítsenek prostitúcióra, illetve koldulásra. „Hiszen az áldozatok általában a mélyszegénységben élők, s ezek között a romák” – tette hozzá Balog.

Francia partnere kitért a nők szerepének fontosságára a roma családok felzárkóztatásában, s ebben külön együttműködést kért a magyar kormánytól. Balog elmondta, hogy Magyarországon már működik egy olyan program, amelynek keretében kétezer roma nőt képeznek ki olyan szociális munkásnak, akik majd segíteni tudnak a kormányzati szándékok eljuttatásában a romák világába.

A romastratégia végleges változatával alapvetően mindkét ország elégedett, a megbeszélésen azonban kritikai megjegyzésként elhangzott, hogy világosabb irányokat is meg lehetett volna határozni az uniós alapok felhasználására a szociális felzárkóztatás területén – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Párizs és Budapest egyaránt nagyobb hangsúlyt szeretett volna fektetni az uniós alapok megtervezésének szigorítására, valamint a pénzek felhasználásnak ellenőrzésére, különböző hatásvizsgálatokkal. Balog véleménye szerint egyrészt meg kellene reformálni az európai uniós alapokat a felhasználási lehetőségek javítására, másrészt pedig a felhasználók oldaláról is jobban kellene azokat ellenőrizni.

A kétoldalú kapcsolatokat érintően szóba került a francia szociális rendszer átalakításának kérdése, amelyet Balog szerint a magyar közmunkarendszer átalakításához hasonló logika szerint, a munka világának megerősítésének szándékával közelít meg a párizsi kormány. Ennek kapcsán Balog elmondta, a magyar kormánynak az az álláspontja, hogy a szociális juttatásokért cserébe részben el lehet várni valamilyen teljesítményt a rászorulóktól. Ezenkívül pedig a mélyszegénységben élők aktivizálásában, s nem a segélyek növelésében látja a kiutat a magyar kormány – mondta az államtitkár. 

 

C-PRESS - MNO

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek