Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bottal támadtak egy cigány fiúra Szakályban
2011-06-13 09:22
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Bottal támadtak egy cigány fiúra SzakálybanNyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott egy szakályi fiatal egy másik helybéli fiatalembernek. A sérült cigány származású, a támadó nem roma. Megpróbáltunk utánajárni, hogy ennek a körülménynek volt-e szerepe az incidensben.

 

 

 

 

Bottal támadtak nemrégiben egy cigány fiatalemberre Szakályban. Többek között ez állt abban a névtelen levélben, amelyet szerkesztőségünk kapott a faluból. A levél szerint a közmunkásként dolgozó cigány férfi a templom kerítését javította a falu központjában, amikor megállt a közelében egy terepjáró, kiszállt belőle egy helyi fiatal, aki bottal rátámadt a roma fiatalemberre, majd elhajtott. A levélben leírtakból legalábbis arra lehet következtetni, hogy etnikai alapú támadás történt. A levélíró szerint a támadó nyíltan rasszista, cigánygyűlölő, jobbikos aktivista.

 

Az esettel kapcsolatban megkérdeztük a Tamási Rendőrkapitányságot, ahol elmondták: május 24-én valóban történt egy ilyen eset. A rendőrség információi szerint korábbi nézeteltérés után a két fiatalember ezúttal is összeszólalkozott, majd az egyikük bottal fejen ütötte a másikat. A megtámadott férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, ám mivel a támadás egy eszközzel történt, súlyos testi sértés kísérlete miatt folyik eljárás az ügyben. A rendőrségen hozzátették: a nyomozás még a kezdeti stádiumában tart, egyelőre nem merült fel, hogy etnikai alapja lett volna az összetűzésnek.

 

Némileg másképp látja ezt Tóthné Kovács Erzsébet. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke lapunknak elmondta: a szakályiak nagy többsége nem romaellenes, vannak viszont a faluban, akik nem titkolják cigányellenességüket. Az elnök tudomása szerint ilyen jellegű atrocitás nem történt még a faluban, bár korábbi kisebb – cigányok-nem cigányok közötti – incidensről hallott már.

 

A nem egészen másfél ezres községben nyolcvan-száz roma lakos él. A kisebbségi vezető úgy ítéli meg, hogy a helyi cigányok igyekvőek. Lehetőség szerint mindenki dolgozik, rendezett körülmények között lakik, akinek van, műveli a konyhakertjét, a szakályi cigány diákok között pedig kifejezetten jó tanulók is vannak.

 

Törő Péter polgármester nem cáfolja ezeket a megállapításokat. Szerinte azóta van ez így, mióta a helyi cigányság megértette, hogy úgymond mindenkinek be kell állnia a sorba. A faluvezető azt mondta, hogy nincs romakérdés a községben. Emellett úgy látja, hogy bár vannak különféle érzelmű, pártszimpátiájú emberek Szakályban is, tapasztalatai szerint ez sem okoz problémát a településen.

 

Kerestük a szakályi Jobbik-alapszervezet vezetőjét is. Bérdi Zoltán közölte, hogy a szervezet az önkormányzati választások utáni időszakban inaktívvá vált, már hónapok óta nem működik, így ő sem elnök már. Egyébként úgy látja, hogy nincsenek nagy problémák a helyi cigánysággal. – Bár minden faluban ilyen lenne a viszony a romák és a nem romák között – érzékeltette a szakályi helyzetet.

 

Az eset szereplői nem nyilatkoztak

 

Hogy pontosan mi miatt történt az incidens, azt nyilvánvalóan a támadó tudja a legpontosabban. Természetesen megpróbáltuk elérni őt is és a megtámadott férfit is. Mindkettejükkel sikerült beszélnünk, ám úgy döntöttek, hogy inkább nem nyilatkoznak az ügyben. Beszéltünk viszont olyan helybélivel, aki szerint pusztán szerelemféltés áll a két fiatalember összetűzése között.

 

C-PRESS - teol.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek