Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Le Monde írása az otthonvédelmi akciótervről
2011-06-07 08:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Le Monde írása az otthonvédelmi akciótervrőlA magyar kormány akciótervet jelentett be a háztartásoknak az eladósodottsággal szembeni védelmére címmel számolt be az otthonvédelmi csomagról a Le Monde című napilap hétfő délután megjelent számában.

 

 

 

 

A mértékadó liberális francia újság bécsi keltezésű írásában kiemeli, hogy a csomag az árfolyamgáton és fizetésképtelenség miatti árverezések szigorú szabályozásán nyugszik. A tudósító Joelle Stolz megemlíti, hogy a magyar jelzáloghiteleket gyakran devizában vették fel, amelyek összadóssága 2011 márciusára elérte a 21,9 milliárd dollárt: a 10 milliós lakosú országban megközelítőleg 750 ezer hitelesnek vannak gondjai a fizetéssel, s 90 ezer adós rövid időn belül elvesztheti a lakását, amelyben gyakran három generáció él együtt.

 

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bemutatott csomag célja a lap szerint "a késletett szociális bombát hatástalanítani, miközben a 2010 májusában a hatalomba érkezett csapat népszerűsége erodálódik". A válság miatti felelősség a Le Monde véleménye szerint az előző, szocialista-liberális kormányokat terheli, amelyek a közép-európai piaci nyitással jól járó külföldi bankok nyomására hagyták, hogy több százezer család "amerikai módra" adósodjon el: gyakorlatilag kezdeti hozzájárulás nélkül juthattak házhoz, kocsihoz, nyaraláshoz.

 

Orbán elődei - mint emlékeztetett a lap - elismerték a problémát: kilakoltatási és árverezési moratóriumot vezettek be, de közben mozdíthatatlanná tették a tőkét. A kormány most úgy lazított ezen a kényszerintézkedésen, hogy közben megvédi a leggyengébbeket azzal, hogy októberig csak a 30 millió forintnál nagyobb értékű és 20 millió forintnál magasabb hátralékú ingatlanokat árverezhetik el, valamint október 1. és december 31. között negyedévente a lejárt, felmondott hitelek 2-2, 2012-ben 3-3, 2013-ban 4-4, 2014-ben pedig 5-5 százalékát - mutatott rá a Le Monde. Hozzátette, hogy az újdonságot az árfolyamgát jelenti: a deviza alapú lakáshitelek (63 százalék) törlesztő részleteit 2014. december 31-ig fix árfolyammal számítják, a svájci frank hitelekét 180, az euróalapú hitelekét 250, a japán jen alapúakét 200 forinttal.

 

A Le Monde kiért arra is, hogy a miniszterelnök az otthonvédelmi akciótervet a kormányzat egyik legfontosabb intézkedéseként mutatta be "az államháztartási hiány ellen folytatott háborúval" egyetemben. Utóbbi jegyében államosította a kormány a magánnyugdíj-pénztárak 2,8 milliárd forintos vagyonát, amelynek segítségével idén 2,9 százalékra lehet majd csökkenteni a deficitet - hangsúlyozta a lap.

 

Idézte ugyanakkor a Fitch Ratings hitelminősítőt, amely szerint az akcióterv "csak elodázza a háztartások eladósodottságával és a bankok eszközminőségével kapcsolatos problémák megoldását, és bizonyos forgatókönyvek megvalósulása esetén ezek a problémák még nagyobb hangsúlyt is kaphatnak".

 

A lap arra is emlékeztetett, hogy a társadalmi elégedetlenség a kormány gazdaságpolitikájával szemben egyre növekszik: május végén a teljes lakosság körében hatvan, a Fidesz-szavazók táborában pedig 24 százalékos volt, s egyre több foglalkozási ágazat képviselői vonulnak utcára.

 

Kétharmados parlamenti többséggel a kormány azonban - a Le Monde megfogalmazása szerint - gyakran huszárosan cselekszik: az Orbán által bohócoknak minősített szakszervezetek megkerülésével kívánja meghatározni a minimálbért, visszamenőlegesen meg akar szüntetni több tízezer olyan rokkantnyugdíjat, amelyet nem tart jogosnak, 150 ezer korkedvezménnyel nyugdíjba vonult embert pedig vissza akar terelni a munkába, valamint a szociális segélyekből részesülőknek (akiknek többsége cigány) közmunkát kell végezniük, vagy magáncégeknél kell a juttatást ledolgozniuk.

 

A lap idézi Demján Sándort, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnökét, aki a kormány megalakításának egyéves évfordulója alkalmából rendezett konferencián "az ipari munka erényeit dicsérte, és azon hagyományhoz való visszatérést is javasolta, amelynek nevében a kommunista időkben kitüntették a kiváló dolgozókat", mert szerinte Magyarországnak rájuk nagyobb szüksége van, mint jogászokra, művészekre vagy egyetemi tanárokra. Barátságtalan lépének nevezte ugyanakkor azt, hogy az Orbán-kormány bérkommandókat küld a vállalatokhoz, hogy így ösztönözze a vállalkozókat a fizetések megemelésére - zárta írását a Le Monde.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-11-17
  Ma érzelmes hangulatban leszünk, különösen gyermekeinkre vagyunk ráhangolódva. Segítsünk nekik problémáik megoldásában. Egy őszinte beszélgetés nagyon sokat jelent, közelebb hoz egymáshoz! Ma gyomrunk lesz érzékenyebb, - érdemes jobban figyelnünk arra, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a könnyebb ételeket. Ne együnk egyszerre túl sokat, inkább kisebb adagokat válasszunk. Többször is fogyaszthatunk kekszet, vagy élőflórás készítményeket!
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek