Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Csúszik a tárgyalás az új védőügyvéd kirendelése miatt
2011-06-03 16:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Csúszik a tárgyalás az új védőügyvéd kirendelése miattCsak június 21-én folytatódik a romák elleni támadássorozat büntetőügye a Pest Megyei Bíróságon, mert a másodrendű vádlott kérésére új védőügyvédet rendelt ki a tanácsvezető bíró. A tárgyalás csúszása miatt a legsúlyosabb cselekmények tárgyalására ezért csak ősszel kerülhet sor.

 

 

 

 

Az emberölés és más bűncselekmények miatt március 25-én kezdett büntetőper pénteki, 21. tárgyalási napján Miszori László tanácsvezető bíró közölte: Kiss István másodrendű vádlott védelmére Kálmán Kinga ügyvédet jelöli ki. A bíró azt mondta: az ügyirat terjedelme és bonyolultsága miatt felkészülési időt biztosít a védőügyvédnek, ezért a bíróság nem tudja az eredeti terveknek megfelelően folytatni a tárgyalást, így a jövő szerdára beidézett tanúk meghallgatására csak június 21-én kerül sor.

Mivel csúszással folytatódik a tárgyalássorozat, a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság bizonyítási eljárására - amelyet június 21-re, 22-re és 29-re terveztek - csak a nyári ítélkezési szünet után kerül sor.

(A Pest megyei település cigánysorának utolsó házára 2009. február 23-ra virradóra dobtak a vádlottak Molotov-koktélokat, és a tűz elől menekülő 27 éves férfit és ötéves kisfiát agyonlőtték, a család hatéves lánya pedig megsérült. A vád szerint a bűncselekményt Kiss Árpád első-, testvére, Kiss István másod- és Pető Zsolt harmadrendű vádlott követte el, a halált okozó lövéseket az új ügyvédet kérő Kiss István adta le.)

A másodrendű vádlott azért kért új védőügyvédet, mert "nem volt megelégedve védőjének munkájával". Kiss István erre vonatkozó kérelmét a szerdai tárgyaláson terjesztette elő, pénteken pedig az új védő kirendelésig a tárgyalás elhalasztását kérte, de a tanácsvezető bíró nemet mondott, és lefolytatta az aznapi bizonyítási eljárást.

A másodrendű vádlott védelmét 2009. augusztus 21-től, elfogásának napjától - kirendelés alapján - Gerecs Krisztián látta el. Kálmán Kinga, a péntektől kirendelt védőügyvéd az MTI-nek azt mondta: eddig "átlagos tévénéző emberként" ismerte a büntetőügyet, és csak "tűzoltásra" tartja elégnek a háromhetes felkészülési időt.

Közlése szerint a több mint 33 ezer oldalnyi nyomozati iratot, valamint az elmúlt 21 tárgyalási nap jegyzőkönyveit július 13. után - a nyári ítélkezési szünetben - tudja tanulmányozni, addig az aktuális vádpontokkal összefüggő iratokat és a mintegy 90 oldalas vádiratot olvassa át.

 

Miszori László tájékoztatása szerint június 21-én, a következő tárgyalási napon az eredeti forgatókönyvhöz igazodva a 2008. szeptember 29-i tarnabodi fegyveres és Molotov-koktélos támadással kapcsolatban hallgat meg tanúkat a bizonyítási eljárás keretében.

 

A 2008. november 3-i nagycsécsi kettős gyilkosság bizonyítási eljárására június végén, a 2008. december 15-i alsózsolcai lövöldözésére pedig július elsején kerül sor. A debreceni menekülttáborra 2008. június 2-ra virradóra leadott lövések ügyében a bizonyítási eljárást július 12-én tartják, 13-án pedig a vádlottak igazságügyi elme- és pszichológiai szakértői vizsgálatának szakvéleményét ismertetik.

 

Júliusra két tárgyalási napra újra beidézték a vádlottak egykori munkáltatóját, Fehérné Nyalka Évát, aki többször került ellentmondásba korábbi vallomásával, és alibit igazolt a vádlottaknak a tiszalöki gyilkosság idejére.

 

A tatárszentgyörgyi, a 2009. április 22-i tiszalöki és a 2009. augusztus 3-i kislétai gyilkosságok bizonyítási eljárása csak az ősszel lesz, de a napokat a bíróság még nem jelölte ki.

 

A Pest Megyei Bíróság tanácsvezető bírája a monstre perben 165 tanú, 30 szakértő meghallgatását tervezi. Eddig harminc tanút hallgattak meg a 21 tárgyalási napon.

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő kilenc támadás miatt Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot, valamint a tiszalöki és a kislétai támadásban bűnsegédként részt vevő negyedrendű vádlottat, Csontos Istvánt aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel vádolják.

 

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-19
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a túlérzékenységnek, nagyvonalúan bocsátunk meg az elmúlt napok sérelmeiért. Játékos hangulatban vagyunk, szívesen szórakoztatjuk a kollégákat, de ne ezzel menjen el a munkanap! Érzékenyebbé válhat a keringési rendszerünk, ezért jó, ha ma nem erőltetjük meg magunkat különösebben, hanem pihenünk egy kicsit. Ha hajlamunk van rá, hogy a vállaink, hátunk izomzata fájdalmasan bemerevedjék, akkor ezzel számolnunk kell a mai napon.
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek