Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán: Házat kaphat, akinek a lakását elárverezték
2011-06-03 16:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Orbán: Házat kaphat, akinek a lakását elárvereztékOrbán Viktor kormányfő a hitelesek megmentéséről is beszélt, és olvasóinknak elárulta, van olyan nap, amikor ki sem kelne az ágyából.

 

 

 

 

 

Egyenesen a rendvédelmisektől jött. Szakszervezetekkel tárgyalt, férfias megoldást ígért. Mire jutottak? 

 

- Tárgyalni a belügyminiszter úr tárgyal a szakszervezetekkel. De fontos, hogy a szakszervezeti vezetők világos jelzést kapjanak arról, hogy az ügyük fontos. Ma meghallgattam őket, és elmondtam azokat a nagy átalakítási terveket, amelyeken belül el lehet helyezni az őket érintő változásokat. Ők most tárgyalnak a belügyminiszter úrral, és ha lezárták a tárgyalásokat, akkor még egyszer látjuk majd egymást. Ennek gyorsan meg kell történnie.

 

Orbán: Házat kaphat, akinek a lakását elárverezték 

 

 Itt a korkedvezményes nyugdíjak reformjáról volt szó, amit sokan éreznek igazságtalanak. Ők viszont úgy érzik, hogy a szerzett jog elvétele lesz igazságtalan.

 

- A kiindulópont nem változott. Először is Magyarország az összeomlás szélén volt egy évvel ezelőtt, és még mindig gazdasági vészhelyzetben van. Ilyen időszakban én a szerzett jog kifejezést nem használnám, ugyanis ma senki sincs olyan helyzetben Magyarországon, hogy ne változtasson azon az életen, ahogyan eddig élt. A politikusokkal kezdtem annak érdekében, hogy az emberek lássák, komolyan gondolom. Megfeleztem a politikusok számát, fizetési plafonokat vezettem be. Visszatérve a rendvédelmisekre, az álláspontom nem változott, én munkát kérek tőlük.

 

Talán tőlük hallotta először: „Orbán, takarodj!"

 

- Ez az enyhébbek közé tartozik. Ott masíroztak az ablakom alatt. Nézze, aki fél, ne menjen az erdőbe, ezt tűrni kell.

 

Orbán: Házat kaphat, akinek a lakását elárverezték

 

 De ha ígéretükhöz híven az otthonához mennek a követeléseikkel, nem féltené a családját?

 

- Nem fognak odajönni. Én mindenkire vigyázok akire kell, ha baj van, legvégül aztán magamra is ha sikerül - ironizált.

 

A devizahitelesek megsegítéséről szóló tárgyalásnak vége. Mikortól fizethetik az első könnyített részletet a 180 forinton rögzített svájcifrank-árfolyamon?

 

- A bankszövetség és a gazdasági tárca közel van a végleges megállapodáshoz, és ez nagyon hamar életbe fog lépni.

 

Lesznek kilakoltatások?

 

- Kilakoltatások első részben csak a 30 millió fölötti ingatlanok esetében, és 20 milliónál nagyobb hitelnél lehetnek. A leggazdagabbakat érintik először, mert ők vannak, akik leghamarabb tudnak megoldást találni, a szegények vannak a legvégén. S mire ők sorra kerülnek, nekik három menekülőpálya nyitva áll majd. Egyrészt bent maradhatnak a lakásukban, amelyet az állam a banktól megvesz, a bentlakó pedig bérlővé válik. A másik, hogy ha a lakó kisebb lakásban is megoldja az életét, s a bank egy kisebbre ad neki hitelt. A harmadik megoldás, hogy elhelyezzük őket állami tulajdonú lakásokban, ahol bérlők lesznek. Ezeket a lakásokat most kezdjük felépíteni.

 

Orbán: Házat kaphat, akinek a lakását elárverezték

Honnan vesznek telket?

 

- Állami földterületre van szükségünk, hiszen ott tudjuk a majd viszonylag olcsón megépíteni ezek a lakásokat. Így ingatlanspekuláció sem lesz. Százezer nem fizető ember van, alapvetően a nagyvárosok környékén élnek. Hamarosan ki fogjuk jelölni a Budapest környéki állami területeket, ahol indulhat az építkezés. Most arra keressük a válasz, hogy ennek a munkának mekkora részét lehet közmunkában elvégezni, hogy még olcsóbb legyen.

 

Milyen jellegű épületek készülnek majd?

 

- Családi házakban gondolkodunk, előkerttel, hátsó veteményessel, hogy ott dolgozva a családi kasszán is lehessen segíteni. Könnyűszerkezetes házak, amerikai típusú technológiával. Már a négyzetméter-kalkulációk is elkészültek. A házaspárok 40 négyzetméteres, az egygyerekesek 50, a kétgyerekesek 60, a háromgyerekesek 80 négyzetméteres családi házat kaphatnának.

 

Most került nyilvánosságra, hogy radikálisan átalakítanák a képviselői fizetéseket. Sokan visszaéltek a költségtérítésekkel.

 

- A mostani rendszer átláthatatlan. Azt terveztem, hogy 2012. január elsejére Magyarország legyen átlátható ország, ahol meg tudjuk mondani, hogy például egy köztisztviselő az átlagbérhez képest mennyit keres. Mindenkinek jobb, ha átlátható a rendszer, és nem kell képviselőket blikkes cikkekben leleplezni.

 

Sok fideszes vagy KDNP-s képviselő éppen költségtérítési stiklikkel bukott le.

 

- Szerintem ők nem lebuktak - mind rendes emberek -, hanem az történt, hogy a rendszer átláthatatlan.

 

Az első nagyobb konfliktusa a visszamenőleges 98 százalékos adóval történt, a magánnyugdíjpénztárak ügye volt a második, szűkítették az Alkotmánybíróság jogkörét is. Van-e olyan, amit azóta másképpen csinálna?

 

- Egyiket sem. A nyugdíjrendszer átalakítása kulcskérdés, még nem is tudtuk befejezni. Az állami nyugdíjrendszer biztos lábakra helyezése még hátravan. Az Alkotmánybíróságnál az első verzió az volt, hogy amíg az ország gazdaságilag talpra nem áll, addig adókérdésekben az AB-nek nincs hatásköre, de meggyőztek arról, hogy néhány esetben mégis legyen. Na, pont ez alapján kaszálták el a 98 százalékos adóról szóló törvényt. Azóta is azon gondolkodom, helyes volt-e engednem.


Orbán: Házat kaphat, akinek a lakását elárverezték

Évértékelőjében arra utalt, hogy a kormányától ez a teljesítmény már kevés lesz jövőre. Jön az átalakítás?

 

- A kormány tagokkal eltérő megállapodásokat kötöttem. Voltak, akik világossá tették, nem vállalják a négy évet. Ha új feladatokat kap a kormány, nyilván muszáj lesz ehhez alkalmazkodni.

 

Most volt a születésnapja. Mit kapott a családtól?

 

- Az az igazság, nem is voltam itthon. Éppen Dublinban tárgyaltam, így meg sem tudtak ajándékozni. Szombaton lesz az ünnepi ebéd. A menüt csak a feleségem tudja, de megkérdezték, milyen süteményt szeretnék. Azt válaszoltam, a meggyes lepényt, ahogy a mamám csinálja.

 

És lesz ideje az idén a családjával nyaralni?

 

- A dolog rosszul áll, a nyárra a kétharmados gazdasági törvényjavaslatok kidolgozását vállaltam, és úgy látom, ez felemészti az időmet. Talán egy hetet tudok szakítani a pihenésre, de hogy hol, azt még nem tudom, tavaly Bulgáriáig jutottunk el.

 

Legnagyobb lánya, Ráhel lassan eladósorba kerül. Nem kérték meg még a kezét?

 

- Ilyen még nem történt, de az biztos, hogy rendkívül "fel lennék dúlva". Biztos megbarátkozom majd vele. Minden lányos apa telesírja a zsebkendőjét a lánya esküvőjén.

 

Mit szólna ahhoz, ha valamelyik gyermeke azzal állna elő: apa, politikus leszek?

 

- Elmennék egy csendes helyre egy hétvégére, hogy beszéljük ezt meg. Nem ellenezném, de ez egy veszélyes szakma, nem szabad felkészületlenül belelépni. A legfontosabb, hogy a politikától független civil életben is le kell tenni valamit az asztalra. Csak kialakult személyiséggel rendelkező embernek szabad a politikában szerepet vállalni, mert ha a támadásokat nem képes elviselni, az a személyiségében kormoly károkat okoz.

 

Ön ebből a szempontból mennyire elégedett magával?

 

- Köszönöm szépen, jól vagyok, nem mondom, hogy az életem fenékig tejfel, de rendben vagyok. De tőlem nem azt várják, hogy a gyengeségeimet osszam meg másokkal, hanem azt, hogy végezzem a munkámat.


C-PRESS - blikk

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Ajándék vagy a világ számára!
  Mindannyian különlegesek vagyunk, egyedi tulajdonságokkal és adottságokkal. Mindannyiunkban van olyan tehetség, ami csak ránk jellemző, amivel senki más nem rendelkezik, ami ahhoz szükséges, hogy betöltsük a saját küldetésünket.
  image
 • Ma van az év utolsó tízmilliószoros napja!
  A tibetiek szerint a tízmilliószoros napon minden, amit teszel, gondolsz, érzel vagy mondasz, az tízmilliószorosan száll vissza rád.
  image
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 18-tól 24-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-18
  Ma a gyermekeinkkel való foglalkozás, közös játék ideje van. Vegyük ki a részünket a szórakozásaikból, legyünk újra mi is gyermekek. Az önfeledt bohóckodás megerősíti a szülő-gyermek kapcsolatot! Ma a gerincünk lesz érzékenyebb, - ha hajlamosak vagyunk a hátfájásra, akkor ma találkozunk a kellemetlen panasszal. Segíthet a masszőr, vagy vásároljunk gyógyterméket, mely enyhíti a kellemetlen fájdalmat. Sok múlik a matracunk minőségén is.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 17-től 23-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek