Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Uzsorások fenyegetésének gondolták a nyíradonyi sértettek megtámadásukat
2011-06-01 12:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Uzsorások fenyegetésének gondolták a nyíradonyi sértettek megtámadásukatTöbb százezer forintos tartozásuk miatt kezdetben uzsorások fenyegetésének gondolták a nyíradony-tamásipusztai sértettek a házukra leadott lövéseket - mondták a sértettek tanúvallomásukban a romák elleni támadássorozat büntetőügyének bizonyítási eljárásán szerdán a Pest Megyei Bíróságon.

 

 

 

 

A hat halálos áldozattal járó támadássorozat harmadik, sérülést nem okozó cselekményét felidézve P. Péter Attila a tanúk padján arról beszélt, összesen tizenegyen, hét kisgyermek és négy felnőtt aludt a hajdúsági település Jázmin utcai, 85 négyzetméteres, rossz állapotú, vályogból épült lakásában, amikor 2008. szeptember 5-re virradóra eldördültek a lövések.
   

Legnagyobb, akkor 11 éves fia a nyomozóknak a támadás után azt mondta, a lövések becsapódása előtt két perccel ébredt fel pisilni, és amikor visszafeküdt, két férfihangot hallott: az egyik azt mondta, "gyere, szaladjunk", és felvillanó kék fényt is látott. A családfő pedig a bíróságon azt mondta, ő a durranásokra ébredt, és nem hallott semmit, csak azt, hogy a kályhacsőről pattog a zománc.

 

Tíz perccel később merészkedett az ablakhoz, és mint fogalmazott, észrevette, hogy "mint a filmeken", belőttek hozzájuk, mert lyuk van az ablakon. A lövedékek áthatoltak az üvegen, és egymástól 10 centiméteres távolságban az ablak alatt lévő számítógép monitorába csapódtak, majd az egyik lövedék több darabra szakadva a falat, az azon lévő tükröt és a kályha csövét rongálták meg.

 

Az alkalmi munkákból élő férfi a bíróságon tanúvallomásában azt mondta, élettársa egy debreceni uzsorástól - akitől korábban többször is kapott kölcsönt - egy tervezett lakásvásárlás ügyvédi költségére kért 200 ezer forintot. A férfi többször is bántalmazással és banki kölcsönnel vásárolt használt autója elvételével fenyegette meg őket. Végül a lakásvásárlás banki kölcsön elutasítása miatt meghiúsult - tette hozzá.
   

P. Péter Attila tanúvallomásából kiderült, a család több tagja is tartozott a debreceni uzsorásnak és egy másik asszonynak.
   

A szerdai tárgyalás bizonyítási eljárásán tanúként hallgatják meg a P. Péter Attila élettársát, testvérét és édesanyját is.
   

A 2008. szeptember 5-ére virradóra történt lövöldözés volt a romák elleni támadássorozat harmadik bűncselekménye, amely nem járt sérüléssel, és a vád szerint a támadást - kivételesen - az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád egymaga követte el.
   

A Pest Megyei Főügyészség szerint Kiss Árpád Nyíradony-Tamásipuszta közelében autózva figyelt fel a cigányok által lakott utcára, és a 2008. július 21-i galgagyörki és az augusztus 8-i piricsei támadás után "ideális célpontnak" találta azt az elhanyagolt, rossz állapotú házat, amely egy fás, bokros, erdős terület mellett állt.
   

Kiss Árpád a besenyszögi vadásztól fél évvel korábban elrabolt, Mauser gyártmányú golyós vadászpuskával - amelyet mind a kilenc támadásnál kizárólag ő használt, és a vád szerint agyonlőtte 2009. április 22-én Tiszalökön Kóka Jenőt - 60-65 méteres távolságból két célzott lövést adott le a nyíradony-tamásipusztai lakóház ablakára.
   

Kiss Árpád a március 25-én indult büntetőperen a vádirat ismertetése után azt mondta: a nyíradonyi lövöldözést nem követte el, és már a nyomozati szakban kérte, ebben az ügyben szüntessék meg ellene az eljárást.
Az elsőrendű vádlott és testvére, István már a nyomozati szakban elismerte, és a Pest Megyei Bíróságon zajló büntetőperben is fenntartotta vallomását, hogy ők követték el a galgagyörki, a piricsei és a 2008. szeptember 29-i tarnabodi fegyveres és Molotov-koktélos támadásokat, és társukként nevezték meg volt munkatársukat, az eddig mindet tagadó harmadrendű Pető Zsoltot, de a többi bűncselekmény elkövetését - köztük a nyíradonyit is - mindannyian tagadják.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 13-tól 19-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-13
  Ma alkalmas a nap az utazásokra. Vidéki utakra is kiváló a nap, és a rokonlátogatás is kedvünkre lehet, a vele együtt járó beszélgetéssel.Ha hajlamosak vagyunk a hízásra, akkor ma nagyon kell vigyáznunk a magasabb zsírtartalmú ételekkel. A zsírok, olajok jobban beépülnek a szervezetünkbe, így inkább szorítkozzunk ma a zöldségfélék fogyasztására. Jó ötlet lehet a karfiol, vagy a brokkoli.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek