Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma jogi szervezet: hatékonyabb hatósági fellépésre van szükség
2011-06-01 11:06
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kisebbségek-cigányokRoma jogi szervezet: hatékonyabb hatósági fellépésre van szükségAz Európai Roma Jogok Központjának (ERRC) munkatársai szerint a hatóságoknak hatékonyabban kellene fellépniük a romák ellen irányuló erőszak és az Európában a leginkább őket érintő emberkereskedelem ellen.

 

 

 

 

Rob Kushen, az ECCR igazgatója a szervezet szerdai, budapesti tájékoztatóján azt mondta: egyértelmű, hogy az államnak kötelessége kivizsgálni a romák elleni erőszakos bűncselekményeket, gyakran mégsem elég hatékony a nyomozás, akár hivatalos személyek, akár civilek az elkövetők.

 

Stano Daniel, az ECCR kutatója kiemelte, hogy a szervezet a megelőzés fontosságát hangoztatja, és úgy látják, szorosabban kellene együttműködnie a rendőrségnek a civil szervezetekkel. Az áldozatok támogatása, segítése is igen fontos - tette hozzá. Úgy véli, emellett rendszeres, folyamatos képzésre van szükség, hogy a hatóságok tudják, mi a teendő ezekben az esetekben.

 

Geller Judit, a szervezet jogi munkatársa szerint Magyarországon nincs megbízható statisztika az esetekről, és sok feltáratlan ügy lehet.

 

Rob Kushen az emberkereskedelemmel kapcsolatban hangsúlyozta: azt nem szabad összekeverni a bevándorlással, amely önkéntes, és az embercsempészettel, amelynek keretében a határ átlépése után szabadon mozoghatnak az érintettek.

 

Ostalinda Maya, az ECCR kutatója rámutatott arra, hogy nehéz vizsgálni az emberkereskedelem ügyét, mivel illegális tevékenységről van szó, így kevés adat áll rendelkezésre. Mint hozzátette, Európában súlyosbítja a problémát a belső határok hiánya. Az emberkereskedelem egy adott országon belül is megjelenhet, ekkor elsősorban vidékről a városokba irányuló jelenségről van szó - fogalmazott. Kiemelte: csak nagyon kevés esetben indul eljárás, és a helyzetet nehezíti, hogy a hatóságok gyakran bűnözőkként kezelik az áldozatokat is.

 

Geller Judit azt mondta, hogy az emberkereskedelem áldozatai között Magyarországon is felülreprezentáltak a romák, az érintett nők mintegy 80 százaléka roma. Mint kifejtette, Magyarország forrás- és tranzitország egyben, az áldozatok általában Hollandiába, Svájcba és Olaszországba kerülnek. Úgy véli, a hatóságokat jobban fel kellene készíteni arra, hogyan kezeljék ezeket az eseteket, miként ismerjék fel az áldozatokat. Véleménye szerint a kormány nem tekinti kiemelt kérdésnek a problémát, és a civil szervezeteket sem vonják be a munkába.
 

Az Európai Roma Jogok Központja budapesti székhelyű nemzetközi jogvédő szervezet, amely a romák problémáinak megoldásával foglalkozik. Az 1996-ban alapított szervezet a diszkrimináció és a faji előítéletek ellen harcol, képzéseket tart roma aktivistáknak, és részt vesz a romák elleni bűncselekmények elemzésében is.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek