Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Új törvényt hozat Orbán az "egyenruhás bűnözés" ellen
2011-04-27 16:24
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Új törvényt hozat Orbán az "egyenruhás bűnözés" ellenA büntető törvénykönyv szigorítására készül a kormány - jelentette be a miniszterelnök szóvivője a gyöngyöspatai tömegverekedés után. A javaslat értelmében három évig terjedő börtönnel lennének sújthatóak, akik valamilyen közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek. A javaslatot még szerdán benyújtják a parlamentnek.

 

 

 

 

A büntető törvénykönyv (Btk.) szigorítását javasolja a kormány amiatt, hogy egy új bűnözési forma, az "egyenruhás bűnözés" jelent meg Magyarországon - jelentette be szerdán Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a kormány ülése után. A szóvivő azt mondta, hogy még aznap benyújtják az erről szóló javaslatot a parlamentnek. Ha a parlament megszavazza a javaslat soron kívüli tárgyalását, akkor akár egy nap alatt elfogadhatják a szigorítást - közölte.

 

Szijjártó szerint a javaslat értelmében két évig terjedő börtönnel lennének büntethetők azok, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek arra vonatkozó felhatalmazás nélkül. Azok pedig, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, a közösségben félelmet keltő akciókat szerveznek, vagy ilyenekben vesznek részt, három évig terjedő börtönbüntetéssel lennének sújthatók.

 

Szijjártó - a belügyminisztertől kapott tájékoztatásra hivatkozva - azt mondta, hogy folyamatban van a nyomozás a kedd éjszakai gyöngyöspatai események ügyében, folyamatosak az előállítások, zajlanak a kihallgatások.

 

Szíjártó szerint ez már a második pofon amit az egyenruhás bűnözők kapnak a kormánytól, az elsőnek a jogszabálysértésekről szóló rendelet módosítását nevezte, amelynek értelmében százezer forintra is bírságolhatják azokat, akik felhatalmazás nélkül végeznek a közrend fenntartására irányuló tevékenységet.

 

A kormányülésről Orbán is beszámolt Facebook-oldalán. A kormányfő azt írta: "Fontos kormányülésen vagyunk túl. Az ember azt hiszi, mindenki ért a szép szóból, kár, hogy ez nincs így. Ilyenkor egy kormány kénytelen az erő nyelvén beszélni. Btk.-módosítás, részletek a híradásokban."

 

A Heves megyei Gyöngyöspatán legalább három ember megsérült, és többeket előállítottak, miután kedd éjszaka tömegverekedés tört ki a helyi cigányok és egy, a beszámolók szerint többek között a Véderő félkatonai tagjaiból álló csoport között.

 

A településen március elején kezdett járőrözni a Jobbikhoz kötődő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, és azóta egyre feszültebb a viszony a magyarok és a romák között. A feszültséget tovább fokozta, hogy a Véderő nevű félkatonai szervezet honvédelmi alapismereteket oktató tábort szervezett a húsvéti hosszú hétvégére..

 

C-PRESS - Origo

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti vagyonhoroszkóp 2021.április 14-től 20-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2021-04-14
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, elmúlik a feszültség. Türelmesek leszünk, - lassan, pontosan dolgozunk. Hibákat sem ejtünk a munkánkban, - főnökünk elégedett lehet a munkavégzésünkkel. Ma előfordulhat a fülfájás, középfülgyulladás problémája. Nem teszünk jót önmagunknak, ha huzatos helyeken tartózkodunk. Ha úszni megyünk, akkor jobban járunk, ha egy méretre készült füldugót használunk. Ne engedjük, hogy víz menjen a fülünkbe.
 • Heti általános horoszkóp 2021.április 13-tól 19-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2021-04-13
  Ma az élet élvezeteinek kívánunk hódolni, s ebben benne van a jó étel, finom ital és az érzéki szex is. Ne számolgassuk a kalóriákat, úgysem sikerül ma a kemény diéta. Töltsünk néhány órát kettesben, szerelmünkkel! Ma a lassú, gyengéd szerelem hívei leszünk, s meglehetősen ínyenc módjára viszonyulunk a szexhez. Hajlandóak vagyunk időt szánni a meghitt összebújásra, s különös érzékkel találjuk meg kedvesünk legérzékenyebb pontjait.
 • Heti munkahoroszkóp 2021.április 12-től 18-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Sport hírek