Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék *** Az EMMI minisztere helyet biztosít a roma hős emléktáblájának *** Nem engedte a MÁV a roma hős emléktáblájának felavatását *** A cukiság és a cigányok *** Ismét lehet jelentkezni az Útravaló ösztöndíjprogramra *** Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására *** A magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben *** Ötmilliárd forintot kapnak közfeladatot ellátó egyházak és civil szervezetek *** Kövér László méltatta Farkas Flórián munkáját, és odapörkölt a nyugati demokráciáknak *** Farkas Flóri után még mindig jönnek a kifizetetlen számlák *** 840 milliós tartozása van az Országos Roma Önkormányzatnak *** Jobbik: felelős roma vezetőkkel kell dolgozni a cigányság felzárkóztatásán *** Lecsapott Farkas Flórián roma szervezetére az Anonymus *** Közpénzen segélyezte rokonait Farkas Flórián *** Hárommilliárd forintos program indul megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására *** Kétmilliárdos program indul a roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzésére *** Havonta ételcsomagot kapnak a hátrányos helyzetű kisgyermekek három megyében ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Balog: nem akarom Vonát cigányügyi szakértőként alkalmazni
2011-04-22 09:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Balog: nem akarom Vonát cigányügyi szakértőként alkalmazniAz államtitkár szerint a cigányság egyáltalán nem homogén.

 

 

 

 

Példaértékű, amit a hadsereg az integrációért tesz, de talán nem kellene Magyarországon egy cigány hadsereget létrehozni, mondta Balog Zoltán az ATV Start című műsorában Balog Zoltán a honvédelmi miniszter azon felvetésére, hogy intenzívebben kellene a hadseregnek nyitnia a felé. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint persze a honvédség is fontos eszköze lehet a romák integrációjának, de nem lehet egy egész ország bajait a hadsereggel rendbe hozatni, azaz sok más eszközre is szükség van az esélyegyenlőség megteremtése érdekében.

Balog szerint a felemelkedéshez például már az iskolába járás előtt meg kell adni a lehetőséget a gyerekeknek, hogy egy más életmintát, más környezetet lássanak. Ezért a tervek szerint fokozatosan bevezetnék a három éves kortól kötelező óvodát, ehhez új óvodákat építenének, illetve korábban bezárt intézményeket is megnyitnának. Emellett a jelenleg kihasználatlan önkormányzati épületekben alacsonyabb komfortfokozattal, úgynevezett „házi óvodákat” is működtetnének, ahol például nem feltétlenül lesz szükség több képzett óvónőre, a dadusok akár a szülők közül is kikerülhetnek.

Ami a munkahelyteremtést illeti, az államtitkár azt mondta, azokkal, akik 35 éves korukig nem jutottak semmire, már nemigen lehet mit kezdeni, számukra már csak a közmunka marad – ezt egyébként munkaszociológusok mondják. Ezért nem az a cél, hogy most a 35 évesekből, akik addig sehova nem jutottak mérnököket, meg diplomatákat csináljunk, ugyanakkor az sem megoldás, hogy akkor életük végéig csak a szociális segélyen tengődjenek. „Viszont azzal az alacsony szintű közmunkával, amivel ugyan nem fognak kitörni, legalább úgy élhetik le az életüket, hogy azért valamit mégiscsak hozzátesznek a közöshöz”, magyarázta az államtitkár.

Balog hangsúlyozta, a cigányság is ugyanolyan heterogén csoport, mint a nem cigány magyarság, így köztük is vannak középosztálybeliek és diplomások, akik ugyanúgy élnek, mint mi, csak éppen egy kicsit sötétebb a bőrük színe. Ezt egyébként azzal kapcsolatban mondta, hogy a Jobbik elnöke nemrég egy cikkében azt írta, hogy Magyarországon nem rasszistaveszély, hanem cigányveszély van. Balog szerint pedig inkább nyomor- és tehetetlenség-veszély van, így Vona Gábort nem szeretné cigányügyi szakértőként alkalmazni.

Mint mondta, az a fontos, hogy eljussunk azokhoz a rétegekhez, akik a legnagyobb problémát jelentik részben a szociális ellátórendszer, részben a közbiztonság számára és ez elsősorban nem cigánykérdés.

 


Get Flash to see this player.

 

C-PRESS - ATV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2017.november 19-től 25-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2017-11-19
  Ma mindent úgy szeretnénk tenni, ahogyan kedvünk tartja. Nem tűrjük a korlátozásokat, zokon vesszük, ha családtagjaink ránk telepednek és megmondják, hogy mit tegyünk. Ahol csak tudjuk, átlépjük a határokat. Ma a visszér problémája nyilvánulhat meg erőteljesebben. A panaszt nem szabad elhanyagolni. Szélsőséges esetben fekélyes bőrtünet is lehet az elhanyagolt visszérbetegség eredménye. Kezdeti stádiumban segíthetnek a gyógytermékek.
 • Pozitív megerősítés vs karma
  A pozitív megerősítés működésének megértéséhez képzelj el egy fogkrémes tubust. A tubus legvégén van az a pozitív életérzés, amit át szeretnél élni. Ahhoz, hogy ez a tied legyen, ki kell nyomnod azt, ami még tubusban - vagyis a tudatalattidban - benne van. Ha ismételsz egy megerősítést, az kibuktatja, a felszínre hozza azokat a blokkokat, tévedéseket, nem-tudásokat, karmikus terheket, amik beépültek a tudatalattidba és ezért akadályoznak.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2017.november 18-tól 24-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2017-11-18
  Szélsőségesen érzünk a mai napon. Arra is képesek vagyunk, hogy nagyon szeressünk és a gyűlölködés sem áll távol tőlünk. Ha kedveljük a munkánkat, akkor ma fanatikusan dolgozunk, s jóval többet teljesítünk, mint máskor. Ma szenvedélyes hangulatban leszünk, több szexre lesz szükségünk. Aki hajlamos arra, hogy a tiltott gyümölcsöt ízlelgesse, a mai napon nagyobb eséllyel teszi ezt meg.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek