Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Balog: nem akarom Vonát cigányügyi szakértőként alkalmazni
2011-04-22 09:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Balog: nem akarom Vonát cigányügyi szakértőként alkalmazniAz államtitkár szerint a cigányság egyáltalán nem homogén.

 

 

 

 

Példaértékű, amit a hadsereg az integrációért tesz, de talán nem kellene Magyarországon egy cigány hadsereget létrehozni, mondta Balog Zoltán az ATV Start című műsorában Balog Zoltán a honvédelmi miniszter azon felvetésére, hogy intenzívebben kellene a hadseregnek nyitnia a felé. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint persze a honvédség is fontos eszköze lehet a romák integrációjának, de nem lehet egy egész ország bajait a hadsereggel rendbe hozatni, azaz sok más eszközre is szükség van az esélyegyenlőség megteremtése érdekében.

Balog szerint a felemelkedéshez például már az iskolába járás előtt meg kell adni a lehetőséget a gyerekeknek, hogy egy más életmintát, más környezetet lássanak. Ezért a tervek szerint fokozatosan bevezetnék a három éves kortól kötelező óvodát, ehhez új óvodákat építenének, illetve korábban bezárt intézményeket is megnyitnának. Emellett a jelenleg kihasználatlan önkormányzati épületekben alacsonyabb komfortfokozattal, úgynevezett „házi óvodákat” is működtetnének, ahol például nem feltétlenül lesz szükség több képzett óvónőre, a dadusok akár a szülők közül is kikerülhetnek.

Ami a munkahelyteremtést illeti, az államtitkár azt mondta, azokkal, akik 35 éves korukig nem jutottak semmire, már nemigen lehet mit kezdeni, számukra már csak a közmunka marad – ezt egyébként munkaszociológusok mondják. Ezért nem az a cél, hogy most a 35 évesekből, akik addig sehova nem jutottak mérnököket, meg diplomatákat csináljunk, ugyanakkor az sem megoldás, hogy akkor életük végéig csak a szociális segélyen tengődjenek. „Viszont azzal az alacsony szintű közmunkával, amivel ugyan nem fognak kitörni, legalább úgy élhetik le az életüket, hogy azért valamit mégiscsak hozzátesznek a közöshöz”, magyarázta az államtitkár.

Balog hangsúlyozta, a cigányság is ugyanolyan heterogén csoport, mint a nem cigány magyarság, így köztük is vannak középosztálybeliek és diplomások, akik ugyanúgy élnek, mint mi, csak éppen egy kicsit sötétebb a bőrük színe. Ezt egyébként azzal kapcsolatban mondta, hogy a Jobbik elnöke nemrég egy cikkében azt írta, hogy Magyarországon nem rasszistaveszély, hanem cigányveszély van. Balog szerint pedig inkább nyomor- és tehetetlenség-veszély van, így Vona Gábort nem szeretné cigányügyi szakértőként alkalmazni.

Mint mondta, az a fontos, hogy eljussunk azokhoz a rétegekhez, akik a legnagyobb problémát jelentik részben a szociális ellátórendszer, részben a közbiztonság számára és ez elsősorban nem cigánykérdés.

 


Get Flash to see this player.

 

C-PRESS - ATV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • A láthatatlan kézifék, ami a tudatalattidban van
  Amikor az elérhetetlennek tűnő céljaink kerülnek szóba, hajlamosak vagyunk rögtön felelőst keresni, bűnbakot állítani. "Ha a férjem meghallgatna, ha az anyám jobban szeretett volna, ha a főnököm nem lenne a velejéig romlott, ha? ,ha?.,ha? " Akkor mi lenne? Megkapnád, amire vágysz? Nem hiszem!
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.március 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-03-24
  Ma fontos lesz a szex, szívesen fogadjuk az érzéki élményeket. Nem vágyunk új partnerre, inkább meglévő kapcsolatunkban keressük a gyengédséget. A kapcsolat érzelmi háttere is fontos számunkra! Ma a nőgyógyászati panaszok válhatnak kellemetlenebbé, és a krónikus húgy úti fertőzés válhat súlyosabbá. A hólyaghurut legtermészetesebb és talán legeredményesebb gyógymódja, ha rengeteg folyadékot iszunk. Így kimoshatjuk szervezetünkből a fertőzést.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.március 23-tól 29-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-03-23
  Ma maximalista hozzáállásunk határozza meg a munkánkat. Kivétel, ha már egyáltalán nem érdekel minket, amit csinálunk. Ma érzékenyebbek lesznek a nemi szerveink. Ha sűrűn járunk uszodába, akkor tegyünk a gombás fertőzés ellen. Erre talán a legjobb módszer a tejsavas készítmények használata. Ha már megvan a baj, akkor keressük fel nőgyógyászunkat.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek