Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
"Csodabogárként kezelnek" - mondja Halmajugra roma polgármestere *** Új nevet kaphat a Nyugati tér egy része *** Farkas Franciska: nem minden cigány vagyok, hanem egy ember *** JÁRVÁNY A CIGÁNYSORON *** Leltárt készített a kormány a szórakoztatóipar megsegítéséről *** "Arra kellenek a cigányok, hogy uniós milliárdokat hívhassanak le" - vélik civilek *** Beoltották Farkas Flóriánt, aki szerint a cigányság aggódik a balliberálisok miatt *** Az előítélet csak a megismerésig tart *** "Miért csak egy szkafanderben lehet teljes értékű egy cigány származású ember?" *** Hazánkban is, növekedett a cigányokkal szembeni kirekesztés és előítéletesség *** Drámai a helyzet: oltást a cigányoknak, cigányok, oltakozzatok! *** Koronavírus a szegregátumokban: sajnos a cigányság egyedül van a bajban! *** A cigányok hatszáz éve érkeztek meg a Kárpát-medencébe *** 30 millió forintos rendkívüli támogatás *** Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Balog: nem akarom Vonát cigányügyi szakértőként alkalmazni
2011-04-22 09:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Balog: nem akarom Vonát cigányügyi szakértőként alkalmazniAz államtitkár szerint a cigányság egyáltalán nem homogén.

 

 

 

 

Példaértékű, amit a hadsereg az integrációért tesz, de talán nem kellene Magyarországon egy cigány hadsereget létrehozni, mondta Balog Zoltán az ATV Start című műsorában Balog Zoltán a honvédelmi miniszter azon felvetésére, hogy intenzívebben kellene a hadseregnek nyitnia a felé. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerint persze a honvédség is fontos eszköze lehet a romák integrációjának, de nem lehet egy egész ország bajait a hadsereggel rendbe hozatni, azaz sok más eszközre is szükség van az esélyegyenlőség megteremtése érdekében.

Balog szerint a felemelkedéshez például már az iskolába járás előtt meg kell adni a lehetőséget a gyerekeknek, hogy egy más életmintát, más környezetet lássanak. Ezért a tervek szerint fokozatosan bevezetnék a három éves kortól kötelező óvodát, ehhez új óvodákat építenének, illetve korábban bezárt intézményeket is megnyitnának. Emellett a jelenleg kihasználatlan önkormányzati épületekben alacsonyabb komfortfokozattal, úgynevezett „házi óvodákat” is működtetnének, ahol például nem feltétlenül lesz szükség több képzett óvónőre, a dadusok akár a szülők közül is kikerülhetnek.

Ami a munkahelyteremtést illeti, az államtitkár azt mondta, azokkal, akik 35 éves korukig nem jutottak semmire, már nemigen lehet mit kezdeni, számukra már csak a közmunka marad – ezt egyébként munkaszociológusok mondják. Ezért nem az a cél, hogy most a 35 évesekből, akik addig sehova nem jutottak mérnököket, meg diplomatákat csináljunk, ugyanakkor az sem megoldás, hogy akkor életük végéig csak a szociális segélyen tengődjenek. „Viszont azzal az alacsony szintű közmunkával, amivel ugyan nem fognak kitörni, legalább úgy élhetik le az életüket, hogy azért valamit mégiscsak hozzátesznek a közöshöz”, magyarázta az államtitkár.

Balog hangsúlyozta, a cigányság is ugyanolyan heterogén csoport, mint a nem cigány magyarság, így köztük is vannak középosztálybeliek és diplomások, akik ugyanúgy élnek, mint mi, csak éppen egy kicsit sötétebb a bőrük színe. Ezt egyébként azzal kapcsolatban mondta, hogy a Jobbik elnöke nemrég egy cikkében azt írta, hogy Magyarországon nem rasszistaveszély, hanem cigányveszély van. Balog szerint pedig inkább nyomor- és tehetetlenség-veszély van, így Vona Gábort nem szeretné cigányügyi szakértőként alkalmazni.

Mint mondta, az a fontos, hogy eljussunk azokhoz a rétegekhez, akik a legnagyobb problémát jelentik részben a szociális ellátórendszer, részben a közbiztonság számára és ez elsősorban nem cigánykérdés.

 


Get Flash to see this player.

 

C-PRESS - ATV

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Sport hírek