Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Elmarad a focimeccs, bezár a kocsma: Hejőszalonta készül a Jobbik cigányellenes tüntetésére
2011-03-31 07:55
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Elmarad a focimeccs, bezár a kocsma: Hejőszalonta készül a Jobbik cigányellenes tüntetéséreGyöngyöspata után újabb kelet-magyarországi kistelepülésen demonstrál szombaton a Jobbik. A párt és szimpatizánsai ezúttal a BAZ megyei Hejőszalontán tüntetnek a "cigányterror ellen", mivel úgy érzik, a kormány nem védi meg a "becsületes magyarokat" a "gyilkoló cigányoktól".

 

 

 

 

Március 22-én saját lakásában gyilkoltak meg egy 50 éves hejőszalontai nőt. A híradások hol arról számoltak be, hogy az elkövetők - feltehetően hárman - brutálisan agyonverték az asszonyt, hol arról, hogy több késszúrást követően elvágták a torkát. (A falu polgármestere a háziorvos jelentésére utalva mindkét elkövetési módot megerősíti.) A Jobbik és a céljaival rokonszenvező internetes sajtó mindenesetre roma tetteseket feltételez a bűncselekmény mögött.

Miután a Kurucinfo fotósa lefényképezte az egyik gyilkossággal gyanúsított fiatalembert, amint a rendőrök elvezetik a tett helyszínéről, Szegedi Márton, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselője közleményt adott ki, amelyben - többek közt - ezeket írja: "Nem vagyok genetikus, hogy megállapíthassam, hogy ez a fiatalember milyen etnikumhoz tartozik, és valószínű, hogy ha ezt megtenném, mindenféle emberjogi szervezetek esnének a nyakamnak. De meg kell törnünk végre a sajtó és kormányunk cinkos hallgatását, akik eltitkolják a magyar nép elől, hogy országunkban cigánybűnözők gyilkolják halomra az ártatlan, idős magyar embereket".

A Jobbik szerdán délben sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szombatra "cigányterror elleni" demonstrációt szervez a borsodi faluba, egyben a kormány tehetetlensége miatt ismét felvetik a csendőrség felállítását, példának okáért éppen Hejőszalontán.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője a STOP-nak elmondta, hogy azért vonulnak Hejőszalontára, mert a faluban nemrég történt gyilkosságnak "megint magyar volt az áldozat, megint cigány volt az elkövetője". Egyed szerint a Jobbik megígérte, hogy mindenhol meg fog jelenni, ahol magyarokat sérelmek érnek. "Ehhez tartjuk is magunkat, miután az elmúlt hetekben több bűncselekményt is követtek el cigány elkövetők" - tette hozzá.

A képviselő elmondta, hogy a 10 hónapos kormányzás alatt kiderült számukra, hogy "a Fidesz a gazdagok pártja, az MSZP a cigányok pártja, a magyar emberek képviseletét pedig egyedül a Jobbik látja el". Egyed szerint a Jobbik minden olyan "tisztességes magyar embert" vár Hejőszalontára, akik tenni akarnak egy rendezettebb országért. A párt tüntetést tart majd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, a tüntetés után pedig fáklyás felvonulás keretében végigmennek a községen.

Hejőszalonta polgármestere hozzájárult a Jobbik szombati demonstrációjához, de nem is igen tehetett mást, hisz nem áll módjában egy parlamenti párt területfoglalási kérelmét elutasítani. Ugyanakkor nem örül a rendezvénynek és az azzal kapcsolatos nyilvánosságnak. A STOP-nak nyilatkozó Anderkó József elmondta, hogy egyrészt a bűncselekmény első számú gyanúsítottja nem helyi lakos, két bűnrészességgel gyanúsított társa közül is csak az egyik él a faluban, másrészt a településen békésen megférnek egymás mellett a roma és nem roma lakosok, harmadrészt a helyi (hejőpapi) rendőrök megfelelően biztosítják a közrendet.

A falu 850 fős lakosságának várhatóan kétszeresét kitevő szombati demonstrálók útvonalának biztosításához a település a megyei rendőrség segítségét kérte, összesen mintegy 150 rendőr lesz Hejőszalontán a jelzett időpontban. Anderkó József arról is beszámolt, hogy elvileg van a faluban polgárőr egyesület, amelyet egy helyi jobbikos vezet, de gyakorlatilag nincsenek jelen az önkéntes rendfenntartók a településen.

"Alapvetően nyugodt ember vagyok, de ahogy közeledik a szombat, egyre nagyobb lesz a gyomoridegem. A tüntetés miatt elhalasztottuk a szombati bajnoki meccset, pedig szívesebben fociztam volna, aztán a meccs után békésen megittunk volna a fiúkkal egy sört. Ehelyett szombaton megpróbáljuk a szeszes italt letiltani a faluban, nehogy a kontrollálatlan emberek randalírozni kezdjenek" - összegezte a polgármester az előkészületeket, és reményét fejezte ki, hogy rendbontás nélkül vészeli át Hejőszalonta a szombati demonstrációt.

Nem hivatalos információk szerint érdekvédő aktivisták is tervezik, hogy a borsodi faluba utaznak szombaton, részben a helyi romák melletti kiállás végett, részben hogy dokumentálják a cigányellenes demonstrációt.
 

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-05-26
  Ma a családi összejövetelek, látogatások, közös, nagy séták napja van. Hallgassuk meg egymást, és nyújtsunk egymásnak segítséget a lelki problémákban. Különösen gyermekeinkkel törődjünk többet!Ha elfogadási problémáink vannak, vagy párkapcsolatunk nem kielégítő, akkor ez a probléma gyakran a női szerveken keresztül, azok betegségében nyilvánulhat meg. Ilyenkor megjelenhetnek a mell, a méh, a petefészek cisztái, vagy más betegségei.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.május 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-05-25
  Ma figyelmetlenek leszünk, érzelmeink töltik ki a napunkat. Fontos, hogy családias légkörben dolgozhassunk, nem tudjuk elviselni a feszültségeket. Számíthatunk rá, hogy főnökünk szeszélyesebben viselkedik! Ma érzékenyebb a gyomrunk, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak. Rágcsáljunk ma kekszet, ha fáj a gyomrunk!
 • Heti wellness horoszkóp 2020.május 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek