Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Aba-Horváth: Mindenki hagyja békén Hajdúhadházat!
2011-03-29 07:52
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Aba-Horváth: Mindenki hagyja békén Hajdúhadházat!Nincs szükség se masírozó egyenruhásokra, se habzó szájú cigány vezetőkre Hajdúhadházon - jelentette ki Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Önkormányzat elnöke.

 

 

 

 

Amint a Barikád.hu videója nyomán a Dehir.hu elsőként megírta, áprilisban Hajdúhadházon tartana erődemonstrációt a Jobbikhoz és a betiltott Magyar Gárdához több szálon kötődő Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület kétszáz polgárőre. A több sajtóorgánum által csak „gárdistáknak” nevezett polgárőrök legutóbb a Heves megyei Gyöngyöspatán járőröztek, hatalmas vihart kavarva. A céljuk a megfogalmazásuk szerint a „cigánybűnözés visszaszorítása” volt.

A tervezett hadházi demonstráció megyénkben is sok indulatot szül. A polgármester közleményben jelezte, ők nem kérnek a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület segítségéből. A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség úgy döntött, az ügyészséghez fordul, majd ennek elnöke vívott szócsatát Rubi Gergely hadházi jobbikos képviselővel.

Az esetleges járőrözés téma volt a egy hétfői hajdúhadházi egyeztetésen, melyen cigány vezetők vettek részt. Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Cigány Önkormányzat elnöke arra kérte a megjelenteket, hogy ne rohanjanak a falnak, ezt a helyzetet próbálják meg nyugodtan, csöndesen és higgadtan megoldani.

- Semmilyen masírozó egyenruhásokra vagy habzó szájú cigány vezetőkre nincs szükség. Hajdúhadháznak építő jellegű ötletek, beruházások, olyan kezdeményezések kellenek, amelyek előrelendítik a települést a fejlődésben – magyarázta Aba-Horváth. - Mindenki hagyja békén Hajdúhadházat, a település gondjait az ott élőknek, a magyaroknak, a romáknak, és a helyi hatóságoknak kell megoldaniuk. A polgármester úrral is beszéltem, és kértem, hogy fogadja el szakmai tanácsaimat, jöjjön létre egy olyan együttműködés, mellyel a településen új munkahelyeket tudunk létrehozni. Inkább ezzel foglalkozzunk, próbáljunk a jelenlegi rosszból előnyt kovácsolni, ne öntsünk olajt a tűzre! – tette hozzá az elnök.

Aba-Horváth István arra a kérdésünkre, hogy mit tesznek akkor, ha mégiscsak egyenruhában masírozó Szebb Jövőért-polgárőrök lepik el a település utcáit, azt válaszolta: egyelőre erre nem készültek fel, nem tudják, milyen eszközzel lehetne megakadályozni azt, hogy ezek az erők megjelenjenek a településen.

- Bűnözés mindenhol van, bizonyos társadalmi csoportok néhány százaléka mindig követ el bűnt, de ezért nem szabad azokat büntetni, akik tisztességesen és becsületesen élnek. Azt gondolom, ez az egész egy előítéleten alapszik, amit a Jobbik tovább szít és olyan politikai szintre emel, amiből aztán ők szeretnének hasznot húzni. Próbálják ezáltal magukhoz édesgetni az időközben bizonytalanná vált szavazókat – mondta el Aba-Horváth István.

 

C-PRESS - dehir.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-05-26
  Ma a családi összejövetelek, látogatások, közös, nagy séták napja van. Hallgassuk meg egymást, és nyújtsunk egymásnak segítséget a lelki problémákban. Különösen gyermekeinkkel törődjünk többet!Ha elfogadási problémáink vannak, vagy párkapcsolatunk nem kielégítő, akkor ez a probléma gyakran a női szerveken keresztül, azok betegségében nyilvánulhat meg. Ilyenkor megjelenhetnek a mell, a méh, a petefészek cisztái, vagy más betegségei.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.május 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-05-25
  Ma figyelmetlenek leszünk, érzelmeink töltik ki a napunkat. Fontos, hogy családias légkörben dolgozhassunk, nem tudjuk elviselni a feszültségeket. Számíthatunk rá, hogy főnökünk szeszélyesebben viselkedik! Ma érzékenyebb a gyomrunk, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak. Rágcsáljunk ma kekszet, ha fáj a gyomrunk!
 • Heti wellness horoszkóp 2020.május 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek