Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hétfőn jelennek meg a nemzetiségi pályázatok
2011-03-28 15:26
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hétfőn jelennek meg a nemzetiségi pályázatokÁtalakul az egyházi, nemzetiségi és civil támogatások rendszere, amelynek részeként hétfőn a Wekerle Sándor Alapkezelőnél jelennek meg a nemzetiségi pályázatok.

 

 

 

 

Latorcai Csaba, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: a kormány a múlt héten döntött a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány megszüntetéséről, annak feladatait a Wekerle Sándor Alapkezelő vette át.

 

Mint mondta, a közalapítvány az elmúlt években több száz millió forintról döntött, az átvilágítás során azonban kiderült, hogy az pazarlóan működött.

 

Tájékoztatása szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) és a Wekerle Sándor Alapkezelő között a múlt héten kötött megállapodás eredményeként a pályázati rendszer működtetésének lényegében nincs pluszköltsége.

 

Hidas János, az alapkezelő főigazgatója közölte: a megállapodás alapján a KIM fejezetében található egyházi, nemzetiségi és civil támogatásokra a jövőben a Wekerle Sándor Alapkezelőn keresztül lehet pályázni.

 

Felsorolása szerint a kisebbségek támogatására - azon belül a települési és területi kisebbségi önkormányzatok működtetésére - 2,25 milliárd forintot, a Nemzeti Civil Alapprogramra 3,6 milliárd forintot, a Rádió C támogatására 35 millió forintot szánnak, az egyházi célú központi költségvetési hozzájárulás 34,1 milliárd forint.  Az alapkezelő - más projektekkel együtt -  összességében 60 milliárd forintnyi forrás elosztásáért felel.

 

Hozzátette: az alapkezelőnél egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi támogatásokért felelős programigazgatót neveznek ki. Véleménye szerint az átalakítás eredményeként a pályázati rendszer gyorsabb, hatékonyabb, eredményesebb és átláthatóbb lesz.

 

Latorcai Csaba hangsúlyozta: az idén a tavalyinál nagyjából tíz százalékkal több pénz jut a kisebbségpolitikai tevékenység támogatására, és mind a 13 hazai kisebbséget bevonják a pályázatok elbírálásába. A kormány ezen keresztül is jelezni akarja, hogy fontos ez a terület és kiemelten kezeli a nemzetiségek kultúrájának megőrzését, hagyományaik ápolását - jelentette ki.

 

A pályázatok közül kiemelte egyebek mellett a nemzetiségi társadalmi szervezetek számára kiírt 125 millió forintos keretet, amelyből valamennyi országos hatáskörű nemzetiségi civil szervezet működési célra kaphat támogatást. A romaintézményekre vonatkozó 120 millió forintos összegből támogatják a többi közt a 100 tagú cigányzenekart, a Rajkó zenekar és a Roma tájházat, de lesz nemzetiségi tanulmányi ösztöndíj, illetve támogatják az anyaországi nyelvi táborokat is.

 

Latorcai Csaba az MTI kérdésére jelezte, hogy a pályázatok dokumentációja a korábbinál egyszerűbb lesz, nem kell például felesleges mellékleteket kitölteni.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-05-26
  Ma a családi összejövetelek, látogatások, közös, nagy séták napja van. Hallgassuk meg egymást, és nyújtsunk egymásnak segítséget a lelki problémákban. Különösen gyermekeinkkel törődjünk többet!Ha elfogadási problémáink vannak, vagy párkapcsolatunk nem kielégítő, akkor ez a probléma gyakran a női szerveken keresztül, azok betegségében nyilvánulhat meg. Ilyenkor megjelenhetnek a mell, a méh, a petefészek cisztái, vagy más betegségei.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.május 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-05-25
  Ma figyelmetlenek leszünk, érzelmeink töltik ki a napunkat. Fontos, hogy családias légkörben dolgozhassunk, nem tudjuk elviselni a feszültségeket. Számíthatunk rá, hogy főnökünk szeszélyesebben viselkedik! Ma érzékenyebb a gyomrunk, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak. Rágcsáljunk ma kekszet, ha fáj a gyomrunk!
 • Heti wellness horoszkóp 2020.május 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek