Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Egy hónapig tervezték az ölést
2011-03-28 07:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Egy hónapig tervezték az öléstAz ügyészségi vádirat szerint egy hónapon át tervezték a galgagyörki támadást azok a férfiak, akiket hat ember megölésével vádolva állítottak a Pest Megyei Bíróság elé pénteken.

 

 

 

 

A Pest megyei település sértettjei a televíziós híradásokból értesültek a büntetőper kezdetéről, és polgárjogi kerestet kívánnak benyújtani a vádlottak ellen, de félnek, hogy bosszút állhatnak rajtuk. Az MTI tudósítója vasárnap az ügyészség által közölt vádiratban foglalt támadási helyszíneken a sértettekkel beszélve azt tapasztalta, két és fél évvel a fegyveres lövöldözés után még mindig félnek, és az akkori támadás nyomait még ma is viselik a Dózsa György úti lakóházak.

A Pest Megyei Főügyészség pénteken ismertetett vádirata szerint Kiss Árpád Sándor elsőrendű, testvére Kiss István Zoltán és a harmadrendű vádlott Pető Zsolt 2008. június közepén egy televíziós riportműsorból értesült arról, hogy a Pest megyei Galgagyörkön roma és nem roma családok közötti konfliktusok vannak. Mivel egy szerelmi háromszögből kialakult nézeteltérésben az azóta már jogerősen feloszlatott Magyar Gárda is segítséget nyújtott, úgy döntöttek - mivel megítélésük szerint az igazságszolgáltatás nem megfelelően látja el a roma származású bűnelkövetőkkel szemben feladatát, ezért korábbi személyes sérelmeik és romák iránt táplált gyűlöletükből fakadóan saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást - a célpontként kiválasztott település megfelelő eszköz lehet a közfigyelem felkeltésére, és a hatóságoknak is példát mutathatnak.

Az MTI tudósítója vasárnap támadási helyszíneken a sértettekkel beszélve azt tapasztalta, két és fél évvel a fegyveres lövöldözés után még mindig félnek, és az akkori támadás nyomait még ma is viselik a Dózsa György úti lakóházak. Az ügyészség szerint a vádlottak - akik kezdetben még csak hárman voltak, negyedik társuk csak a két utolsó, a tiszalöki és a kislétai halálos sérülésekkel is járó helyszíneken bűnsegédként vett részt - támadásukat "katonai pontossággal" a legapróbb részletekig kidolgozva, minden eshetőségre felkészülve tervezték meg és hajtották végre.

Mobiltelefont vásároltak, majd egy héttel később, 2008. június 26-án a testvérpár napközben terepszemlét tartott a településen: Galgagyörk cigánytelepének földúton való megközelítési, majd a menekülés útvonalának lehetőségét kutatták fel. A támadást majd egy hónappal később, július 21-re virradóra követték el: egy ezüstszínű, letakart rendszámtáblájú Opel Astra kombival, Acsa felől, a földúton közelítették meg éjfél előtt a települést, a házak mögötti kerten át az utca közepéig besétálva, az elsőrendű vádlott több száz méterről történő fedezése mellett egy adott jelre féltérdre ereszkedett, és Kiss István tüzet nyitott a lakóházak ablakaira. A házban két család, négy felnőtt és egy ötéves kisfiú aludt, de nem sérültek meg.

Miután a másodrendű vádlott az öntöltős sörétes fegyverből a tárban lévő hat lőszert kilőtte, Pető Zsolt a megtámadott házzal szemben lévő lakás ablakát vette célba mintegy 30 méterről. Két lövés leadása után kivette az üres töltényhüvelyeket, majd a az udvaron átsétálva kiment az utcára, és újabb két lövés adott le az ablakra. A sértettek, akik tanúként szerepelnek a támadássorozat miatti büntetőügyben, az MTI tudósítójának megmutatták azokat a helyszíneket, ahonnan a lövéseket a vádirat szerint leadhatták, és a 2010. március elsején tartott helyszíni bizonyítási eljáráson, az elsőrendű vádlott Kiss Árpád kihallgatásával is megpróbáltak rekonstruálni.

A galgagyörki romák az MTI tudósítójának vasárnap azt mondták: a félelem még ma is bennük él, és ezért az egyik család el is költözött a megtámadott házból. Elszenvedett sérüléseik miatt kártérítési pert szeretnének indítani a vádlottak ellen, és ehhez jogi segítséget kérnének, de attól tartanak, hogy a rendőrök nem fogták el az összes elkövetőt, esetleg a felbujtójukat, így bosszút állhatnak rajtuk, vagy „mások folytathatják” a támadásukat. Elmondásuk szerint csak a sajtóból értesültek, hogy megkezdődött a bírósági per, és csak tanúként és nem sértettként kezelik őket. A pénteken kezdődött bírósági per szerdán az elsőrendű vádlott meghallgatásával folytatódik.

 

C-PRESS - HirExtra

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek