Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Harrach és Lázár sem írta alá az új alkotmányt
2011-03-28 07:47
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Harrach és Lázár sem írta alá az új alkotmánytAz "óriási lelki erő" a cigányoknak járó plusz szavazat eltörlését, ellenben a halálbüntetés visszaállítását javasolta. Helyette alkalmasint a tényleges életfogytiglant írják majd az alkotmányba.

 

 

 

 

Teátrális jelenet lehetett, amikor az alaptörvény előterjesztését a két, azt alá nem író frakcióvezető átnyújtotta Kövér Lászlónak, aki amúgy maga is az indítványozók közé tartozik.

A Fidesz és a KDNP ezzel hagyott egy kiskaput magának a március 14-én beterjesztett alaptörvény-tervezet módosítására: az Ágh Péter és 244, illetve Aradszky András és 35 képviselőtársa által beadott javaslatot sem Harrach Péter, a KDNP, sem Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője sem írta alá, jóllehet mind az Országgyűlés, mind a köztársaság elnökének ők vitték el a dokumentumot. Az épp általuk módosított házszabály miatt alkotmányozásnál egy képviselő aláírásával egyetlen indítványt támogathat, ezért kormánypárti oldalról csak ők ketten adhatnak be módosító indítványokat, amelyekről április 11-én dönt a Ház, a zárószavazás 18-ra maradt.

A kormánypártoknak - gyengítendő az Orbán-alkotmány vádját - szükségük van arra, hogy beemeljenek az új alaptörvénybe nem tőlük származó passzusokat. A baloldali ellenzéki pártok, az MSZP és az LMP azonban nem vesznek részt az alkotmányozásban, a Fidesz kénytelen a Jobbikkal vitatkozni erről, noha a szélsőjobboldali párt is bejelentette, nem fogja megszavazni az új alaptörvényt. A kormány ezért - és mert nem akart referendumot - kérdőíven fordult a néphez: a 12 kérdésre adott válaszok némely, nem jelentős pontokon tudják módosítani az ország legfőbb jogforrását.

A STOP információi szerint a Fidesz vezetését is meglepte, milyen egyöntetűen, több mint 800 ezren utasították el a kiskorú gyerekek után az anyának járó többletszavazatot, amely ötlet négy évvel ezelőttről, Révész Máriusz fideszes képviselőtől származik, és amelyet idén Szájer József europarlamenti képviselő, a Fidesz alkotmányozó testületének vezetője mellett maga a miniszterelnök is magáévá tett.

Az alaptörvény tervezete ezt csak opcionálisan tartalmazta, a kérdés eldöntését a - nem ennek okán kulcsfontosságú - őszi választójogi törvényre hagyva, ám a nép vehemensen ellenezte, nem kevesek sajátos kommentárja "cigányoknak adott szavazatnak" nevezte azt. Az MTI tudósítása szerint a kormányfő által óriási lelki erőnek nevezett vox populi akarata előtt minden bizonnyal meghajlik Orbán, és ez az opció kikerül a szövegből.

Úgyszintén a közhangulat előtt tett engedményként kerülhet viszont bele a tényleges életfogytiglan mint büntetési tétel. Információink szerint a választópolgárok kérdezetlenül is tízezerszámra írták rá a papírosra a halálbüntetés visszaállítását indítványozó javaslatukat, ami kétségkívül összefügg az előbbiekben említett, az etnikai konfliktusokat jelző hangulattal. A kormány számára azonban a halálbüntetést nemzetközi egyezmények is megtiltják, illetve az Európában mára ismeretlen büntetési tétel végképp kiírná Magyarországot az Unióból.

Azonban valahogy mégis ki kell elégíteni az indulatokat. Ennek folytán minden bizonnyal bekerül az alaptörvénybe a tényleges életfogytiglan, noha ilyen ítéletet már 1999 óta hozhatnak a bíróságok, és bár a jogvédők erősen vitatják ezt az tételt, azóta egyik kormánynak sem állt szándékában változtatni rajta.

A forintot mint nemzeti fizetőeszközt Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár felvetésére szintén kodifikálhatják az alkotmányban. Jóllehet a fizetőeszköz euróra cserélése pillanatnyilag -1-2 országgyűlési-kormányzati ciklus idejére - nem aktuális, jelzi, hogy a Fidesz választási veresége után is fönn akarja tartani a befolyását az eddig a mindenkori kormány kompetenciájába tartozó gazdaság- és pénzügypolitikai ügyekre.

A határon túli magyarok választójogának mikéntjéről információink szerint nem született döntés. Az alkotmány ezt mint lehetőséget tartalmazza, a részleteket őszre napolták.

Mint arról beszámoltunk, a KDNP erősen lobbizik az állami címernek az állami zászlóra helyezése érdekében, bár a Fidesz eddig ellenállt ennek a törekvésnek. A döntés a hétfő délelőtti közös frakcióülésen várható, utána kora délután a miniszterelnök az Országgyűlés plenáris ülésén, napirend előtt jelenti be, mit módosítanak az alkotmány tervezetén.
 

 

C-PRESS - STOP!

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-05-26
  Ma a családi összejövetelek, látogatások, közös, nagy séták napja van. Hallgassuk meg egymást, és nyújtsunk egymásnak segítséget a lelki problémákban. Különösen gyermekeinkkel törődjünk többet!Ha elfogadási problémáink vannak, vagy párkapcsolatunk nem kielégítő, akkor ez a probléma gyakran a női szerveken keresztül, azok betegségében nyilvánulhat meg. Ilyenkor megjelenhetnek a mell, a méh, a petefészek cisztái, vagy más betegségei.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.május 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-05-25
  Ma figyelmetlenek leszünk, érzelmeink töltik ki a napunkat. Fontos, hogy családias légkörben dolgozhassunk, nem tudjuk elviselni a feszültségeket. Számíthatunk rá, hogy főnökünk szeszélyesebben viselkedik! Ma érzékenyebb a gyomrunk, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak. Rágcsáljunk ma kekszet, ha fáj a gyomrunk!
 • Heti wellness horoszkóp 2020.május 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek