Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A védőügyvédek nem kommentálták az elhangzott vádakat
2011-03-26 12:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A védőügyvédek nem kommentálták az elhangzott vádakatNem kívánták kommentálni a romák elleni támadássorozat elkövetésével vádolt férfiak védőügyvédjei az ügyészség által ismertetett, 12 pontban megfogalmazott vádakat pénteken a Pest Megyei Bíróságon, mondván: ügyfeleik a következő tárgyalási napokon vélhetően nyilatkozatot tesznek a terhükre rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

 

 

 

 

A hat halálos áldozatot követelő támadássorozat mellett egy fegyveres rablással és a debreceni menekülttábort ért lövések leadásával is megvádolt négy férfi büntetőügyében a vád ötszörösen minősülő emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, csoportosan elkövetett fegyveres rablás és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés.

 

Bérdi Zsolt, az elsőrendű vádlott védője a vádirat ismertetése után az MTI-nek azt mondta: ügyfele tagadja azon bűncselekmények elkövetését, amelyek során roma származású emberek megsérültek vagy életüket vesztették.  

 

Kiss Árpád Sándor, akit a romák elleni kilenc támadás mellett a besenyszögi fegyverrablással és a debreceni menekülttáborra leadott lövéssel is megvádoltak, korábban részbeni beismerő vallomásokat tett arra vonatkozóan, hogy rálőtt és Molotov-koktélt dobott romák által lakott házakra, de azt tagadta, hogy célzottan, emberölési szándékkal követte volna el cselekményét.

 

Ügyvédje közlése szerint jövő szerdán nyilatkozik arról, hogy a tárgyalás során tesz-e vallomást, és ha igen, az mennyiben tér majd el korábbi nyilatkozatától. A védő arra a kérdésre, hogy védence a további három vádlottra a nyomozás során tett-e terhelő vallomásokat, nem kívánt nyilatkozni, mondván, "a tárgyalóteremben a következő hetekben minden kiderül”.

 

Gerecs Krisztián, a másodrendű vádlott, Kiss István Zoltán védője - fenntartva az MTI-nek egy évvel ezelőtt, a nyomozás lezárása után adott nyilatkozatát - úgy fogalmazott: kisebb horderejű ügyekhez viszonyítva "összecsapottnak" érzi a vádakat, ez véleménye szerint az ügyben elvárt és támasztott társadalmi és politikai nyomás miatt alakulhatott így.

 

Kiss István Zoltánt - aki az elsőrendű vádlott testvére - a tatárszentgyörgyi férfi és kisfia, valamint egy kislétai nő megölése mellett hét másik támadás kapcsán részben tettesként, részben bűnsegédként elkövetett emberöléssel vádolják. Ügyvédje közlése szerint ő is tagadja a gyilkosságok elkövetését, a vallomásaiban csak annyit ismert el, hogy néhány támadásnál jelen volt és cselekményével "egy súlyos társadalmi problémára akarta felhívni a figyelmet".

 

A vádirat szerint a harmadrendű vádlotthoz, Pető Zsolthoz hasonlóan kifejezett gyűlöletet érzett a cigányokkal szemben, és mindketten tagjai voltak egy szkinhed csoportnak. Cselekményeik kezdetben a romák közötti félelemkeltésre, majd kimondottan emberölésre irányultak; a saját kezükbe akarták venni az igazságszolgáltatást, mert tapasztalatuk és meggyőződésük alapján úgy ítélték meg, hogy a hatóságok nem megfelelően járnak el a romák által elkövetett erőszakos cselekmények felderítése során.

 

Az elkövetők másfél éven át tartó akciójukat az ügyészség szerint "katonai körültekintéssel", aprólékosan kidolgozott terv alapján, minden eshetőségre felkészülve tervezték meg és hajtották végre. A kilenc támadás során összesen 78 lövést adtak le, 11 Molotov-koktélt hajítottak el. A támadások következtében hatan meghaltak, öten életveszélyesen, öten pedig súlyosan megsérültek; a vádlottak cselekményükkel 55 ember életét veszélyeztették.

 

Az ügyészség szerint mindez aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölésnek minősül, ezért a büntető törvénykönyv alapján tényleges életfogytiglani szabadságvesztés is kiszabható.

 

A büntetőper tárgyalása jövő szerdán a vádlottak meghallgatásával folytatódik.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.június 6-tól 12-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-06
  Ma jellemző lesz ránk a jókedv és az optimizmus. Erőnk teljében leszünk, nem rettenünk vissza a máskor nehéznek tűnő feladatoktól sem. Talán csak a türelemnek leszünk híján: nem kedveljük az aprólékos teendőket. Ma májunk kerül előtérbe, egészségünk szempontjából. Májunkat sokáig tudjuk gyilkolni, anélkül, hogy bármilyen látható jele lenne a károsodásnak. Statisztikai adatok szerint évente átlagosan 4 kg! méreganyagot, színezőanyagot viszünk be a szervezetünkbe.
 • Mi van ma, mi van ma? Piros pünkösd napja!
  Mit ünneplünk pünkösdkor? A keresztény hagyomány szerint Jézus a feltámadása utáni negyvenedik napon tért vissza a mennybe. Az apostolokat kérte, hogy maradjanak együtt, és várják a Szentlelket, Isten küldöttjét, mert el fog jönni. A feltámadás után ötven nappal eljött a Szentlélek, az apostolok a nép elé álltak, és Krisztust hirdették.
  image
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek