Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Romagyilkosságok - Roma vezetők: meg kell állítani a félelemkeltést
2011-03-26 12:19
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Romagyilkosságok  Roma vezetők: meg kell állítani a félelemkeltéstRoma vezetők és jogvédők szerint a kormánynak és a hatóságoknak mindent meg kell tenniük, hogy megállítsák a félelemkeltést a romák lakta településeken, különben újra elkezdődhet a "cigányvadászat".

 

 

 

 

A hat halálos áldozatot követelő támadássorozattal vádolt négy férfi pénteki büntetőtárgyalásán részt vett  jogvédő szervezetek képviselői, aktivisták és roma vezetők a vádirat ismertetése után újságíróknak azt mondták: egyes médiumok kirekesztő hangvételű írásai és tudósításai bátorítást adtak és adhatnak a jövőben is azoknak, akik ellenérzéssel vannak a cigányok iránt, és a most perbe fogott férfiakhoz hasonlóan fegyverrel akarnak majd rendet csinálni.

 

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat volt elnöke, a Roma Összefogás Párt vezetője arra szólította fel Orbán Viktor kormányfőt és Pintér Sándor belügyminisztert, minden eszközzel akadályozzák meg, hogy a Heves megyei Gyöngyöspatán március elején történt "polgárőr-járőrözéshez" hasonló cselekmények ne ismétlődhessenek meg az országban, "különben egyes személyek újra bátorítást kaphatnak a gyilkosságokhoz".

 

A sajtó felelősségét emlegetve megjegyezte, a támadássorozattal vádolt férfiak olyan településeket választottak célpontul, ahol konfliktus volt romák és nem romák között, és arról a média "sokszor félretájékoztatva számolt be", illetve az azóta már feloszlatott Magyar Gárda felvonulásokat szervezett.

 

Kolompár Orbán ezért "veszélyes játéknak" nevezte, hogy "gárdisták, véderősök és más paramilitáris szervezetek, tagjai, akik a Jobbik támogatását élvezik", újra félelmet keltsenek települések roma lakosaiban.

 

A pénteken ismertetett vádirat szerint az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott olyan településeket választott célpontul, ahol korábban a híradások alapján konfliktus alakult ki romák és nem romák között, és különös figyelemmel kísérték az interneten az úgynevezett cigánybűnözés kategóriába sorolt erőszakos cselekményeket.

 

A vádlottak úgy vélték, az igazságszolgáltatás nem tölti be megfelelően a feladatát a cigány származású elkövetőkkel szemben. Így személyes sérelmeik és a kisebbségi csoportokkal szembeni ellenérzésük mellett a "saját kézbe vett rendcsinálási elhatározásukban az olaszliszkai gyilkosság is nagy szerepet játszott".

 

A négy férfi összesen kilenc helyszínen intézett támadást cigányok ellen, közülük hatan meghaltak, öten súlyosan megsérültek.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek