Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lepatkányozták a vádlottakat a romagyilkosság tárgyalásán
2011-03-25 14:18
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Lepatkányozták a vádlottakat a romagyilkosság tárgyalásánElégedetlenek a romagyilkosságok áldozatainak hozzátartozói a vádirattal, többen is úgy érzik, hogy az ügyészség nem járt el kellő alapossággal. A tárgyalóteremben volt gyilkosozás meg patkányozás is.

 

 

 

 

A romák elleni támadások ma kezdődött büntetőperének első napja a 90 oldalas vádirat ismertetésével telik. A tárgyalást több apró incidens zavarta meg.

 

A terembe először a fotósokat és az operatőröket engedték be, a támadások áldozatainak hozzátartozói csak közvetlenül a tárgyalás előtt foglalhatták el a helyüket. A fojtott indulatokat jól mutatta, hogy a türelmüket vesztő várakozók közül többen is azt hajtogatták, csak azért nem mehetnek be és várakozhatnak ülve ők is, mert romák.

 

Lepatkányozták a vádlottakat a romagyilkosság tárgyalásán

 

A hozzátartozók ekkor, és a két ótával későbbi szünetben is arra panaszkodtak, hogy elégedetlenek a vádirattal. A visszatérő kifogás az volt, hogy a vádlottaknak nem lehetett pénzük a drága felszerelésekre és a támadásokra. A vádirat ezzel a kérdéssel nem foglalkozott, az ügyészség nem tárta fel, hogy volt-e felbujtó vagy háttérben maradó bűntárs.

 

A tanácsot vezető Miszori László bíró felhívta a figyelmet, hogy nem maradhat a teremben olyan személy, aki a tárgyalássorozatban tanúként van megidézve. Ez többeket készületlenül ért, végül páran elhagyták a termet. A helyzet fonákságát érzékelve a bíró megjegyezte, hogy nem éri retorzió azt, aki jóhiszeműen bent marad.

 

A tatárszentgyörgyi kettős gyilkosságban elhunyt Csorba Róbert és ifj. Csorba Róbert édesapja illetve nagyapja, Rostás Csaba azt mondta, hogy elsősorban nem a vádlottakat jöttek megnézni, hanem azt szeretnék látni, hogy hogyan zajlik az igazságszolgáltatás, mert mindig bíztak benne, hogy kiderül, kik voltak a gyilkosok. Nem akarnak bosszút állni, ezért is mindig csak az igazat tanúskodták és nem mentek bele túlzásokba. Belenyugodtak a veszteségbe, de elvárják, hogy a bűnösök megbűnhődjenek.

 

A nagy médiaérdeklődés próbára tette a bíróságot, ahol az éjszaka folyamán különtermet rendeztek be egy, a tárgyalóterem történéseit zárt láncon közvetítő tévével, a kint rekedő újságíróknak. A bíró a tárgyalás elején megtiltotta az élő, képes vagy szöveges közvetítést, és később a stop.hu munkatársának el is kellett hagynia a közvetítőtermet.

 

A szünet elrendelésekor a távozó hallgatóságból páran gyilkosozni és patkányozni kezdték a vádlottakat.

 

Lepatkányozták a vádlottakat a romagyilkosság tárgyalásán

 

A kopaszra nyírt, kétoldalt lelógó, hosszú vastag bajuszt viselő P. Zsolt harmadrendű vádlott, akinek tarkóján két 8-as számot - amely a bőrfejűeknél az SS-t, illetve a Heil Hitler köszöntést jelképezi - lehetett látni, mosolyogva jött vissza a tárgyalóterembe, majd panasszal élt Miszori László tanácsvezető bírónál, mondván, a hallgatóságból a szünet elrendelésekor valaki cigánygyilkosnak nevezte, és megfenyegette.

 

A bíró rendre utasította a hallgatóságot, azt hangoztatva, őrizzék meg a tárgyalás méltóságát. Szünet után az ügyész tovább olvasta a vádiratot, a szöveg a tarnabodi támadás részleteinek ismertetésével folytatódott. Szabó Zsolt várhatóan délután 4 körül végez a vádirat felolvasásával.

 

C-PRESS - Index

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek