Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Több száz családot támogat a csengeri kistérségben az Alapítvány
2011-03-25 08:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Több száz családot támogat a csengeri kistérségben az AlapítványA csengeri kistérség 11 településén összesen 660, halmozottan hátrányos helyzetű család étkeztetésébe segít be a Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítvány; a kezdeményezésről csütörtökön tartottak tájékoztatót a programban érintett családoknak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerben.

 

 

 

 

A magyar-román határ mellett fekvő kisváros művelődési központjában Hegedűs Zsuzsa, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az ország 47 hátrányos kistérségében induló, önfenntartó program révén vetőmagot és kisállatokat kapnak a rászoruló családok. A háztáji gazdaságokban termelt növényeket, vagy a felnevelt állatokat saját fogyasztásra, vagy akár értékesítésre használhatják a kedvezményezettek.

 

"Ez nem segély, ezt nem az önkormányzat, vagy az állam adja, s nem jótékonykodás: ezt nagyon sok ember adta össze, hogy Magyarországon egyetlenegy gyermek se legyen éhes" - szögezte le Hegedűs Zsuzsa. A juttatásban azok a családok részesülnek, akik két vagy több gyermeket nevelnek, száz százalékos étkeztetési támogatásban részesülnek, valamint halmozottan hátrányos helyzetűek. Az alapítvány az eddig összegyűlt mintegy 220 millió forintból 12 ezer család számára tud vetőmagot és állatokat vásárolni, ezzel segítve mindennapi élelmezésüket.

 

Csak Csengerben 322 család van, amely hátrányos helyzetű és kettőnél több gyermeket nevel - mondta Forján Zsolt, a település fideszes polgármestere az MTI-nek. A városvezető közlése szerint a kistérség tizenegy településen élő 13 ezer emberből 2500-an vannak munka nélkül, az alapítvány akciója ezért nagy segítséget jelent az amúgy is nehéz helyzetben lévő családoknak.

 

A családok átlagosan 200-250 négyzetméteren vethetik el a vetőmagot, az állatokat pedig június közepén kapják meg. Az önkormányzat a földek megműveléséhez eszközöket biztosít a családoknak, emellett a szükséges növényvédelmi szereket egyaránt beszerzik számukra.

 

A juttatás kötelezettségeket is ró a családokra, mivel a földeket művelni, a vetőmagokat elvetés után gondozni és ápolni kell. Akinek a portája és kertje rendben van, azok kaphatják meg a tetszőlegesen kiválasztott baromfit, kecskét, illetve sertést.

 

Csengerben elsőként a négygyermekes Adorján-család részesült az alapítvány ajándékában; a mozgássérült gyermeket is nevelő szülők a férj szociális segélyéből, illetve a gyermekek után kapott családi pótlékból és a gyermekvédelmi támogatásból tarják fenn a családot.

 

Az egyik televíziós műsor révén került hozzánk egy kismalac, az alapítvány pedig vetőmagot és baromfit biztosít számunkra - mondta Adorján Zsoltné az MTI-nek, hozzátéve, hogy önerőből nem tudták volna mindezt megvenni. Terveik szerint egy önálló gazdaságot hoznának létre kertjükben, ahol retket, tököt és más zöldségeket termelnének és állatokat nevelnének.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.május 26-tól június 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-05-26
  Ma a családi összejövetelek, látogatások, közös, nagy séták napja van. Hallgassuk meg egymást, és nyújtsunk egymásnak segítséget a lelki problémákban. Különösen gyermekeinkkel törődjünk többet!Ha elfogadási problémáink vannak, vagy párkapcsolatunk nem kielégítő, akkor ez a probléma gyakran a női szerveken keresztül, azok betegségében nyilvánulhat meg. Ilyenkor megjelenhetnek a mell, a méh, a petefészek cisztái, vagy más betegségei.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.május 25-től 31-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-05-25
  Ma figyelmetlenek leszünk, érzelmeink töltik ki a napunkat. Fontos, hogy családias légkörben dolgozhassunk, nem tudjuk elviselni a feszültségeket. Számíthatunk rá, hogy főnökünk szeszélyesebben viselkedik! Ma érzékenyebb a gyomrunk, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak. Rágcsáljunk ma kekszet, ha fáj a gyomrunk!
 • Heti wellness horoszkóp 2020.május 24-től 30-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek