Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Hatalmas érdeklődés és szigorú rendszabályok mellett kezdődik a per pénteken
2011-03-23 07:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Hatalmas érdeklődés és szigorú rendszabályok mellett kezdődik a per péntekenHatalmas érdeklődés és szigorú rendszabályok, fokozott biztonsági előírások mellett kezdődik meg a romák elleni támadások ügyében indított per pénteken Budapesten, a Pest Megyei Bíróságon - közölte a megyei bíróság elnöke kedden az MTI-vel.

 

 

 

 

Kovács András elmondta, hogy csaknem ötven újságíró regisztráltatta magát a büntetőper tárgyalására, de csak harmincöt médiahely lesz a tárgyalóteremben a perben érintettek, illetve az érdeklődők nagy száma miatt.

 

A bejutást egyebek mellett egyénenként elvégzett tűzszerészi vizsgálathoz kötik, ezért tumultus várható a Thököly úti épület, illetve a beléptetésre kijelölt egyetlen bejárat körül. A tárgyalóteremben csak azok tartózkodhatnak, akik betartják az eljáró tanács által rögzített szigorú rendszabályokat, amelyeket a péntek reggel 9 órai kezdéskor ismertet majd Miszori László bíró - tette hozzá.

 

"Mindent megtettünk, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobb feltételeket biztosítsuk a tárgyalássorozat lebonyolításához, de az előzetes várakozást lényegesen felülmúló érdeklődés, a fokozott biztonsági előírások és az eljáró tanács nyugodt munkafeltételeinek összehangolása óhatatlanul is okoz majd némi bonyodalmat”- fogalmazott Kovács András.     

 

Hozzátette:csaknem 50 hazai és külföldi újságíró, fotós, operatőr regisztráltatta magát – a cseh tévésektől kezdve a dokumentumfilmesekig -, ám csak 35 médiahely a 100 fős tárgyalóteremben, a bejutás érkezési sorrendben történik.

 

A közvélemény tájékoztatását némileg nehezíti, hogy az előzetes ígéret ellenére a bíró döntése értelmében az újságírók mégsem juthatnak hozzá a 90 oldalas vádirathoz – tért át a szervezés részleteire a megyei bíróság elnöke.

 

Közlése szerint a bonyodalmakat fokozza, hogy a védők nemrégiben bejelentették: nem tartják alkalmasnak a kijelölt "levegőtlen" tárgyalótermet a per lebonyolítására. A bíróság elnöke kiemelte: a biztonsági és egyéb szempontokat is figyelembe véve nem volt jobb megoldás, mint a Thököly úti épület legnagyobb tárgyalótermének kijelölése, a Legfelsőbb Bíróság termeinek igénybevételéről ugyanis szó sem lehet. Egyrészt nem tudtak helyet adni, másrészt a bérlés túl drága lett volna, de a személyek és az iratok ide-oda szállítása is komoly akadályokba ütközne.

 

Kende Katalin, a megyei bíróság szóvivője március 8-án azt mondta az MTI-nek, hogy a büntetőperben várhatóan 165 tanút és 30 szakértőt hallgatnak meg, s az ítélkezési szünetig 34 tárgyalási napot tartanak. Hozzátette: a bíróságnak csaknem 30 ezer oldalnyi nyomozati iratból kell felkészülnie.

 

A július 13-án kezdődő nyári ítélkezési szünetig a vádbéli cselekményeknek körülbelül a kétharmadára vonatkozó tanúbizonyítást folytatja le a bíróság, majd szeptember közepén folytatódik a bizonyítás, s az ősszel következhet a mintegy 30 igazságügyi szakértő meghallgatása is. A tervek szerint december közepén lezárható a monstre per, kivéve, ha több tanú vagy szakértő elmaradása miatt kitolódik a munka - tette hozzá akkor a szóvivő.

 

Kitért arra is, hogy az ilyen súlyú bűncselekményeknél már egy minősítő körülmény esetén is 10-20 évig terjedő, határozott idejű vagy életfogytig tartó szabadságvesztés szabható ki. Ebben az esetben öt minősítő körülményt tartalmaz a vád, ami fokozza az elkövetők veszélyességét.

 

Az ügy négy vádlottja az ügyészség szerint kilenc helyszínen támadott meg romákat 2008-ban és 2009-ben. A bűncselekmények során hatan meghaltak, öten életveszélyesen megsérültek.

 

K. Árpádot, K. Istvánt, P. Zsoltot és Cs. Istvánt 2009. augusztus 21-én egy debreceni szórakozóhelyen fogták el. A négy férfit előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

 

A Nemzeti Nyomozó Iroda kilenc bűncselekmény ügyében folytatott eljárást: 2008. július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, majd 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, augusztus 3-án Kislétán támadtak romákra. A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, míg Nagycsécsen egy testvérpár, Tatárszentgyörgyön pedig egy 27 éves férfi és 5 éves kisfia vesztette életét.

 

C-PRESS - MTI

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek