Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megállapodott a Makói Rendőrkapitányság a cigány kisebbségi önkormányzatokkal
2011-03-23 07:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megállapodott a Makói Rendőrkapitányság a cigány kisebbségi önkormányzatokkalA Makó térségében élő cigány kisebbségi önkormányzatok nevében Károlyi Sándor, az Apátfalva Község CKÖ képviselő-testületének elnöke együttműködési megállapodást írt alá a Makói Rendőrkapitányság vezetőjével, Palicz András alezredessel. A megállapodás arról szól, hogy a bűnmegelőzésben a kisebbségiek cselekvő partnerek kívánnak lenni, segíteni a rendőrséget a család- és vagyonvédelem területén - fajra és nemre, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül.

 

 

 

A makói városházán aláírt dokumentumban a cigány önkormányzatok kinyilvánítják, nem tartanak fenn kapcsolatot semmilyen bűnözői körökkel, és minden tekintetben a törvényesség oldalán állnak. Mindkét fél kifejezte reményét, hogy a megállapodásban foglalt célok és feladatok végrehajtása a rendet, a békés egymás mellett élés ügyét és az emberek biztonságérzetét fogja szolgálni.

 

A program keretében széles körű együttműködés kialakítására nyílik lehetőség az oktatási intézményekkel, a települési önkormányzatok polgármestereivel, a gyermek- és ifjúságvédelmi intézményekkel, a helyi rendőri szervekkel, a családsegítő szolgálatokkal, az Országos Polgárőr Szövetség tagszervezeteivel. Többen is hangsúlyozták, a bűnmegelőzés össztársadalmi feladat, csak széles körű társadalmi együttműködéssel és összefogással lehet eredményes.

 

Károlyi elmondta, a rendőrséggel szemben jó értelembe vett tisztelet, megbecsülés tapasztalható, a bűncselekmények száma pedig évről-évre csökken a térségben, miközben a felderítési mutatók is javulnak. Külön hangsúlyt kap a jövőben a gyermek- és fiatalkorúak veszélyeztetettségének kezelése, okainak megszüntetése, a konfliktuskezelés, cigány fiatalok rendőrré válásának elősegítése, bűnmegelőzési kerekasztal létrehozása, jelzőrendszer működtetése.

 

Palicz András szerint megegyeztek abban, hogy nem vállalnak semmi olyat, amit nem tudnak teljesíteni, ami esetleg a nehezükre esne. A megállapodás mindkét fél számára vállalható elemeket, feladatokat tartalmaz. A rendőrség eddig is és ezután is megvédi azokat, akik a jog oldalán állnak és a közbiztonság érdekében kívánnak munkálkodni. A rendőrkapitány hangsúlyozta, bármilyen jobbító szándék irányában nyitottak, meghívásra szívesen elmennek iskolákba, idősek otthonába, ahol jelenlétükkel, tanácsaikkal segíteni tudnak. Több résztvevő a közbiztonság javulása érdekében vegyes összetételű polgárőrség felállítását sürgette a térség településein. Palicz elmondta, tulajdonképpen nyitott kapukat döngetnek, hiszen a 17 településből 11-en már működik ilyen rendszer, csak pályázni kell. Jó kezdeményezésnek tartja az ilyen csoportok megalakítását, hiszen a helybeliek tudják egymásról leginkább, ki milyen viszonyok, körülmények között él, és milyen életformát folytat.

 

Szó volt még a rendőrnek jelentkező cigány fiatalok megsegítéséről, ami ugyancsak fontos elemét képezi a megállapodásnak, hiszen ők ismerik a legjobban a cigányság nyelvét, kultúráját és szokásait, ebből kifolyólag könnyebben is szót tudnak értenek a delikvensekkel. A dokumentumok aláírása után a felek megegyeztek abban, hogy fél év múlva újra találkoznak, és értékelik az addig elvégzett munkát.

 

C-PRESS - szegedma.hu

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek