Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Aba-Horváth üzent Hadházra; Csáfordi nem fél
2011-03-23 07:39
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Aba-Horváth üzent Hadházra; Csáfordi nem félHa megjelennek Hajdúhadházon a hívatlan rendfenntartók, Aba-Horváth István szerint a megye cigányságával találják szembe magukat. Csáfordi Dénes polgármester szerint egyik társaság fokozott jelenlétére sincs szükség.

 

 

 

 

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tervezett további önkéntes akciója kapcsán esti műsor vendége volt a Duna Televízió stúdiójában hétfőn este Csáfordi Dénes, Hajdúhadház és Orosz Mihály Zoltán, a szabolcsi Érpatak polgármestere. Az elöljárók (kimondatlanul) a településükön többségében cigányok által, sorozatosan elkövetett bűncselekmények nyomán megromló helyi közbiztonságról és annak fenntarthatóságáról beszélt. Mindketten egyetértettek abban, félkatonai alakulatokra nincs szükség, sokkal inkább a hatóságok (önkormányzat, rendőrség, polgárőrség) összehangolt munkájára, hiszen a rendfenntartás az állam kizárólagos joga.

 

Csáfordi: Nincs velük semmi baj

 

Hajdúhadházon sok probléma van, ezek közül egyik a közbiztonság. Most jön a meglévőkre egy újabb, amit kezelni kell. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület helyi szervezetének tagjai néhány hónapja tevékenykednek, itteni fiatalok, akik úgy érzik, tehetnek valamit a városért. Nincs velük semmi baj. Azzal azonban igen, hogy idegenek készülnek Hajdúhadházra, igazságosztók, akik meg akarják mutatni, hogy kell a rendet fenntartani mindez csak el fogja mélyíteni a problémát elemezte a helyzetet Csáfordi Dénes annak tükrében, hogy a Szebb Jövőért áprilisra kéthetes járőrözést tervez. A polgármester elmondta, októberben került a város élére, azóta komoly együttműködést folytat a rendőrséggel és a polgárőrséggel, ám a nagyságrendekkel jó tisztában lenni: nem egy-két családdal van probléma (mint Érpatakon), akik terrorizálják a lakókat, hanem sokakról, akik nem tudnak átlagos ember módján létezni, kifejezetten bűnöző életvitelt folytatnak. Csáfordi Dénes beszámolt róla, hamarosan feltételekhez kötik a szociális segélyezést. Nem spórolni akarnak (bár rengetegen élnek kizárólag ebből), inkább az önsegélyezésre kell esélyt adni a leszakadt rétegek számára.

 

Szükségállapotról szó sincs

 

Aba-Horváth István, a megyei cigány kisebbség vezéralakja azt mondta, ha megjelennek Hadházon a hívatlan polgárőrök, akiknek egyetlen célja az etnikai feszültség szítása, az egész megye cigányságával találják szembe magukat. Csáfordi szerint ez káros kijelentés: Nem hiányzik egyik társaság fokozott jelenléte sem. Le kell ülni a felekkel. Szükségállapot nincs. Erős kézzel, következetesen be kell tartatni a törvényeket.

 

Az érpataki modell: tanulj meg együttélni!

 

Orosz Mihály Zoltán szerint az érpataki midell bevált. Mivel azt tapasztalták, hogy a hatóságok helyben átlagosan kettes alá szinten teljesítenek, nyilvánvalóvá vált, hogy a veszélyeztetettséget kell felszámolni. Az egyenlő bánásmódot akkor kell tehát alkalmazni, mikor a kötelezettségeket előírják. Meg kell figyelni az egyént: a konkrét tevékenységben épít vagy rombol – ha épít, a szövetségesünk (nemre, származásra való tekintet nélkül), ha rombol, az a település ellensége, ellene harcolunk. Ha nem hajlandó betartani az együttélés szabályait, akkor zéró toleranciát alkalmazunk és szankcionálunk.

 

C-PRESS - civishir.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.május 30-tól június 5-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-05-30
  Ma a módszeres, összeszedett munka ideje van. Akár a kertünkben, akár lakásunkban rendet tehetünk, nem csalódunk majd az eredményben. Bár lassabban haladunk, de mindenre kiterjed a figyelmünk. Jól tesszük, ha odafigyelünk a táplálkozásunkra. Ha lehet, akkor részesítsük előnyben a könnyű, ám tápláló ételeket, például a zöldségféléket, amelyek nem terhelik meg annyira a gyomrunkat. Ma kerüljük a veszekedést, ne szítsunk feszültségeket!
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek