Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lázár sértegetett, majd támadásba lendült
2011-03-21 09:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Lázár sértegetett, majd támadásba lendültBocsánatot kért, majd mentegetni próbálta "félreérthető" szavait Lázár János - csaknem három évvel azok elhangzása után. A Fidesz frakcióvezetője még 2008 májusában azt mondta a hódmezővásárhelyi közgyűlésben, hogy "akinek nincs semmije (...) aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér (...) annak annyi az élete". Lázár szerint manipulálták a hangfelvételt, szavait kiragadták a szövegkörnyezetből. Az ellenzéki pártok elítélték kijelentéseit, és lemondását követelték.

 

 

 

 

Kétarcúnak mutatkozik a Fidesz egyik vezető politikusának újabb botránya ügyében: alig csitult el Lázár János frakcióvezető lézerblokkolóval szerelt luxus Audijának vihara, most egy csaknem három évvel ezelőtti, a szegényeket lenéző és sértegető kijelentése miatt kellett magyarázkodnia. Lázár János vasárnap bocsánatot kért a nyilvánosságra került hangfelvétel miatt, amelyen kifejtette, hogy "aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér". A frakcióvezető sajtótájékoztatóján - melyen kérdeket nem lehetett feltenni - megkövette ugyan azokat, akik "megbántva érezték magukat félreérthető szavai" miatt, ám egyúttal homályos magyarázatokkal ellentámadásba is lendült.

 

Azt mondta, hogy az internetre felkerült szövegrészt manipulálták, kiragadták a szövegkörnyezetből; szavai még 2008 június 5-én az általa vezetett Hódmezővásárhely közgyűlésének ülésén hangzottak el, de szerinte egy, a kijelentéseit árnyaló bővebb szövegösszefüggésben. Kiemelte, a 15 oldalnyi vita szövegéből kiragadott mindössze két mondat, miszerint "...akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani, annak annyi az élete..." félreérthető. Ő ugyanis nem a szegényekre értette, amit mondott, hanem "a megélhetési politikusokról" beszélt, miután a testületi ülésen a képviselők vagyonnyilatkozatáról, tulajdonáról volt szó.

A vitában - folytatta a magyarázkodást Lázár - nem volt szó sem a hódmezővásárhelyi társadalmi és szociális viszonyokról, sem egyetlen hódmezővásárhelyi vagy magyarországi szegény emberről. Szerinte manipulált a szövegrész, ő mégis bocsánatot kért - tette hozzá, majd azzal támadta az őt lemondásra felszólító baloldalt, hogy "a Fidesz és a polgári oldal képviselőit az különbözteti meg másoktól, hogy a szavakért vállalják a felelősséget, szemben az elmúlt nyolc évvel". Nem maradt le az ellentámadásban Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke sem, aki kijelentette: vizsgálják, milyen jogi lépéseket tehetnek a hamisítók ellen, mert a megvágott, manipulált szöveg semmilyen módon nem fedi a valóságot.

Az ellenzéki pártok egyaránt elítélték Lázár nyilatkozatát, és többségük nem tartotta elegendőnek a bocsánatkérést. Ennél többet várt az LMP is. Schiffer András frakcióvezető megjegyezte: Lázár szavai mellett a Fidesz korábbi előterjesztéseiből is az tűnik ki, hogy "akinek nincs semmije, az annyit is ér". Példaként említette az új adórendszert. Úgy vélte, Lázár a maga keresetlen őszinteségével kibontotta a Fidesz társadalomképét.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője lemondásra szólította fel Lázárt, aki szerinte "könnyen beszél", hiszen az elmúlt hónapokban az adófizetők finanszíroztak neki egy harmincmilliós Audi bérlését. Emellett "az is a pofátlanság netovábbja, amit az előző ciklusban művelt", amikor 18 millió forintos költségtérítést vett fel, miközben szolgálati autó furikázta őt. "Könnyű így boldogulni, tisztességtelenül, erkölcstelenül és pofátlanul" - mondta Török. A Jobbik Lázár "őszödi beszéde"-ként jellemezte a botrányt kiváltó nyilatkozatot. A Jobbik szerint Lázár gőgös, cinikus és nagyképű módon magyar emberek millióit sértette meg, ezért lemondásra szólították fel a Fidesz frakcióvezetőjét.

Lázár egyébként vagyonnyilatkozata alapján valóban jelentős vagyon halmozott fel - miként azzal a hangfelvételen is büszkélkedett. Legfrissebb vagyonnyilatkozata szerint a parlamenti frakcióvezetők közül ő a legvagyonosabb. Sőt, előző bevallása óta - mindössze fél év alatt, februárig - 15 millió forinttal gyarapította vagyonát: tartozásai csökkentek, bevételei pedig nőttek. Bár földjei és ingatlanjai csak három utólag becsatolt pótoldalon fértek el a dokumentációban, saját autója továbbra sincs. Lázár - képviselői juttatásain kívül - városvezetőként havi 545 ezer forintot keres és még földjei bérletéből is összejött fél év alatt 2,5 millió forint.

Gyurcsány a részvét hiányáról beszélt


Bántó érzéketlenség, a megértés, a részvét teljes hiánya süt Lázár János szavaiból - vélekedett Gyurcsány Ferenc. A volt kornányfő a Facebookon reagált a Fidesz frakcióvezetőjének szavaira "anyám védelmében" címmel, megemlítve, hogy ő nem szeretne olyan országot, amilyenről Lázár beszélt. Azért nem, mert - mint írta - az életek sokfélék, az élet értelme, teljesítménye is sokszínű. Emlékeztetett saját gyerekkorára és édesanyjára. "Anyám sokat gürcölt életében (...) annyit keresett, hogy ha szűkösen is, de legtöbbször kihúztuk a következő fizetésig. Hétvégén volt hús az asztalon, igaz, hétköznapokon csak káposztás tészta vagy feltét nélküli zöldbab főzelék." Gyurcsány szerint édeasanyja mögött tisztességges élet áll, pedig - fűzte hozzá - "ha úgy tetszik, nem vitte sokra. Legalábbis semmi olyan dologban, amit Lázár polgármester úr fontosnak tarthat."

Ezrek tiltakoznak a Facebook-on


Rövid idő alatt háromezernél is több tagja lett a "Lázár János húzzon a közéletből" címmel indított csoportnak a Facebook közösségi oldalon. A csoport létrehozói azt írták, "köszönjük Lázár Jánosnak eddigi munkáját, a továbbiakban inkább a befektetéseivel foglalkozzon, mert MI nem tartunk igényt a kioktatásaira." Ez a civil csoport is csatlakozott ahhoz a "polgári engedetlenségi" flashmobhoz, melyet a Kettős Mérce nevű blog hirdetett meg. A civilek tegnap este, a Fidesz (illetve a szövetséges szervezetek) Szentkirályi utcai székházához vonultak és békés demonstrációval tiltakoztak a fideszes politikus kijelentései ellen.

Bántó jobboldali nyilatkozatok


- "Elejét kellene venni annak, hogy a jövőnkről túlnyomó részben az idősebb generációk döntsenek, miközben a legnagyobb terhet a középkorosztályok cipelik a hátukon" - ezzel érvelt március közepén Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a gyermekek után járó szavazati jog megadása mellett.

- "Magyarország nem fogja engedni azt, hogy a vízfejű Budapest, ezen belül Pest lumpen prolijai döntsék el, mi történjék ezzel az országgal" - mondta 2002 tavaszán a két választási forduló között Németh Zsolt fideszes képviselővel együtt egy budafoki lakossági fórumon résztvevő Bayer Zsolt újságíró.

- "Kétezer-kétszáz nyugger elment, és kopogtatott minden ajtón" - utalt a nyugdíjasokra Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója 2009 őszén fiatalok előtt egy balatonszárszói rendezvényen.

 

C-PRESS - Népszava Online

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek